icon

Odklad do školy: aký máte názor na odklad?

denka97
Včera o 04:57

Ahojte v škôlke mali psychologicku z CPP a po novom učiteľky dostanú papiere a robia s deťmi a niektoré deti zaradili že by im navrhovali odklad patri medzi ne aj syn, lebo že oni vedia ze čítanie počítanie to mu ide ale keď majú ísť niečo strihať, kresliť tak nechce a predtým plače, no nakoniec to spraví kedže na nástenke vidím aj jeho výtvory.
Syn je veľmi šikovný čo sa týka čítania, počítanie, pozná celú abecedu no takéto kreslenie ho moc nebaví.
Aký máte názor na odklad ?
6 rokov bude mať na konci Augusta.

anonym_9f9a19
Včera o 05:12

Názor mám taký, že mu daj urobiť individuálne vyšetrenie v cpp. Mojmu synovi na tom skupinovom vyšli tiež niektoré výsledky hraničné a dostali sme hneď odporúčanie ísť ešte raz na vyšetrenie - je trošku iné.

anonym_ba75a5
Včera o 05:17

Dcéra mala v júni 6 rokov a odklad dali preto, že držala zle ceruzku. Nesúhlasila som, teraz je už 8mačka a výsledky v škole 1-2

anonym_7c6c86
Včera o 05:27

Ze uz to prehanaju, ja mam 33 rokov a do dnes neznasam kreslit, vyfarbovat a zijem. Nie kazdy miluje kreslenie, ale tak teraz uz ide do prveho rocnika a ma byt pomaly jadrovy fyzik.

beata_k
Včera o 05:29

To nie je okresleni, ale o ochote pocuat pokyny. V skole sa im tam nemoze rozrevat len preto, ze sa mu nieco nebude pacit a bude to odmietat. Tam nie je priestor na individualne presviedcanie, ze to musi urobit.

13uzivatelka11
Včera o 05:31
@anonym_7c6c86

Ze uz to prehanaju, ja mam 33 rokov a do dnes neznasam kreslit, vyfarbovat a zijem. Nie kazdy miluje kreslenie, ale tak teraz uz ide do prveho rocnika a ma byt pomaly jadrovy fyzik.

@anonym_7c6c86 a tiež sa pri tom rozplačeš?

anonym_a02160
Včera o 06:07

@denka97 načo počíta, číta, keď nevie držať graficky materiál a nožnice? Veď deti sa učia hrou. 🫣 a Cpp sleduje úplne iné veci pri depistáži….

anonym_46ded1
Včera o 06:12

Najlepšie urobíš ak pôjdeš so synom na individuálnu konzultáciu do cpp.

denka97
autor
Včera o 07:05
@anonym_a02160

@denka97 načo počíta, číta, keď nevie držať graficky materiál a nožnice? Veď deti sa učia hrou. 🫣 a Cpp sleduje úplne iné veci pri depistáži….

@anonym_a02160 naučil sa sám najskôr abecedu na magnetickej tabuly mal Magnetky písmenká ..nie ze by som mu ja dávala príklady alebo dala čítať knihu 🙂 to nie ved na to je škola ..

denka97
autor
Včera o 07:08

Pôjdem s nim na individuálne vyšetrenie a uvidim čo povedia..

hubka51
Včera o 08:05

@denka97 podľa toho čo si opísala na odklad to nieje.(Pokiaľ si to objektívne zhodnotila.)To že dieťa nerado kresli nieje dôvod odkladu.Chlapci všeobecne neradi kreslia či robia pracovné listy.Za ďalšie do septembra je času dosť a dieťa ešte dozrie.A posledna vec je že o odkladu vždy rozhoduje rodič nie psycholog ani učiteľka.

hubka51
Včera o 08:07
@beata_k

To nie je okresleni, ale o ochote pocuat pokyny. V skole sa im tam nemoze rozrevat len preto, ze sa mu nieco nebude pacit a bude to odmietat. Tam nie je priestor na individualne presviedcanie, ze to musi urobit.

@beata_k dieta môže byt citlivejšie.Ako podľa tohto nam je ťažko zhodnotiť či to je každý deň alebo len keď nemá svoj deň.Do septembra nervova sústava ešte dozreje.

mama_z_besstu
Zástupca značky
Včera o 08:38

Súhlasím, že najlepšie bude objednať sa na individuálne vyšetrenie v CPP a tam možno dostane tvoj malý omnoho pozitívnejší posudok 🙏

denka97
autor
Včera o 09:41
@hubka51

@beata_k dieta môže byt citlivejšie.Ako podľa tohto nam je ťažko zhodnotiť či to je každý deň alebo len keď nemá svoj deň.Do septembra nervova sústava ešte dozreje.

@hubka51 áno je citlivejší

anonym_171db2
Včera o 11:28

@denka97 Takto .obe moje marcove deti dostali odklad. Dcera hravejsia a syn vraj nevyhraneny -cisty lavak, ale v skolke prechodne pouzival obe ruky.. neuskodilo im to. Syn inak tiez sikovny, po roku poznal pismenka, vypytoval sa na veci od skolkarskych cias inak ako ine deti...ale kreslit? Sice v skolke sa ako tak prisposobil, ale rad kreslil prechodne len smerom k druhemu stupnu... Na poslednych meraniach teraz ako deviatak IQ cez 120... Ale dysgrafia.. porucha poznornosti, mierne adhd... Uci sa lahko... Ale aj tak odklad nelutujem. O nic neprisli, ani jeden, ani druhy.. dcera je stale detskejsia, zapadne medzi onrok mladsich spoluziakov.

parvinka0001
Včera o 12:32

Môjmu tiež chceli dať odklad nesúhlasila som jednak že druhý by mohol ísť ale rozdeliť som ich nechcela a nechcela som aby šli pomaly ako 8 ročný len preto že tiež neznáša kresliť . Keby si videla jeho výtvory tak úplný otras,hneď sme vedeli koho to je 😁 ale učí sa dobre takže kreslenie neriešim.

anonym_dd44e5
Včera o 12:36
@anonym_a02160

@anonym_a02160 tak asi chce citat a pocitat, predpokladám, ze autorka ho nepriviaze o stolicku a nenuti k tomu. moja dcera v 5 rokoch plynule citala, lebo chcela, ked sa pytala ako sa vola toto a tamto pismenko, co som jej to mala tajit? a kreslenie neznasala a je tomu tak doteraz a uz ma 13 rokov. pismo je take, ze ja mam velky problem po nej precitat, niekedy aj ona po sebe... aj ked sa snazi, toto jej jednoducho nejde. je sikovna v inych veciach a dokonca aj v tych na jemnu motoriku, vyraba nadherne origami, z koraliek zvieratka... keby sa mal jej nastup do skoly riadit jej ochotou kreslit, bola by v skolke doteraz.

denka97
autor
Včera o 13:20
@anonym_dd44e5

@anonym_a02160 tak asi chce citat a pocitat, predpokladám, ze autorka ho nepriviaze o stolicku a nenuti k tomu. moja dcera v 5 rokoch plynule citala, lebo chcela, ked sa pytala ako sa vola toto a tamto pismenko, co som jej to mala tajit? a kreslenie neznasala a je tomu tak doteraz a uz ma 13 rokov. pismo je take, ze ja mam velky problem po nej precitat, niekedy aj ona po sebe... aj ked sa snazi, toto jej jednoducho nejde. je sikovna v inych veciach a dokonca aj v tych na jemnu motoriku, vyraba nadherne origami, z koraliek zvieratka... keby sa mal jej nastup do skoly riadit jej ochotou kreslit, bola by v skolke doteraz.

@anonym_dd44e5 áno presne ako píšete zaujímalo ho to a je zvedavý veľa sa pýta

anonym_787557
Včera o 14:15

@denka97 Odklad nie je dobrá vec. Nech ide do školy.

hubka51
Včera o 15:11
@anonym_787557

@denka97 Odklad nie je dobrá vec. Nech ide do školy.

@anonym_787557 odklad je super vec ale pre deti ktore to naozaj potrebuju.Niekomu ten rok naozaj pomôže

anonym_b85023
Včera o 15:23
@denka97

@denka97 moj syn bol velmi šikovný a preto som nechcela aby mal odklad, lebo vedomostne bol dalej ako ine deti, zvedavy a fakt mudry na svoj vek. Nakoniec som mu odklad ale dala, kedze psychicky bol citlivy a nepozorny.
Šikovný je stale, ale psychicky je na tom ovela lepšie a ja som fakt rada za to, ze odklad mal. V tvojom pripade odporúčam sa poradiť s pani ucitelkami v škôlke, oni tie deti vidia lepsie.

anonym_3dd344
Včera o 15:33

@denka97 rodic svoje dieťa kriticky nevidi. Pomaly 3/4 dňa je s učiteľkou, ta by mala vedieť co a ako. Samozrejme, pokiaľ ty nesuhlasis, mas právo ho dat napriek ich neodporúčaniu. Za mna však nie je sa kam ponáhľať. A zase uprimne, chlapci sú zaostalejsi, takze ten rok mu naozaj pomôže dozrieť aj po psychickej stránke

sulavikova
Včera o 15:52

Grafomotorika je súhra pohybov ruky, prstov a oka pri kreslení a písaní. Ide o zručnosti, ktoré dieťa potrebuje na zvládnutie písania v škole.

Čo patrí do grafomotoriky:
• správne držanie ceruzky
• uvolnené pohyby ruky
• kreslenie čiar, oblúkov, kruhov
• vyfarbovanie bez presahovania
• obťahovanie tvarov
• koordinácia oko – ruka.
Nejde o výtvarné videnie a vyjadrovanie. Skúste sa orientovať na jeho sústredenosť, pozornosť, schopnosť reagovať správne na pokyny.

anonym_c9faca
Včera o 18:59
@denka97

@denka97 to môže byť dôvod pre odklad.Dieta má byť pripravené po každej stránke rovnocenne,ak plače pred aktivitou,nemusí byť ešte vyzretý.Aie ak už teraz pochybujes a nevetiš jeho ucitelkam a odbornickam z CPP,nechoď nikde,rovno ho daj do školy.