icon

Peračníky pre škôlkarov. Čo do nich dať?

tosomjaosobne
Včera o 20:01

Ahojte.
Dnes sme boli so synmi (takmer 3) v obchodnom centre a vo výklade papiernictva ich nadchli peračníky. Zatiaľ sme nič také neriešili, no možno by bolo fajn, ak by mali tie svoje. Určite by našli svoje využitie pri tvorení.
Obzerali sme konkrétne Baagl, ale nevieme čo konkrétne do nich.
Vedeli by ste poradiť?
Ďakujem ❤️

Peračníky pre škôlkarov. Čo do nich dať?
Strana
z2
emjee
Dnes o 04:14
@anonym_20c293

@marth16 deti nevedia preto držať správne ceruzku (pero), lebo doma im ho veľa rodičov ani do ruky nedá. Majú mobil, tablet. V škôlke sa učiteľky snažia, ale deti veľakrát odmietajú kresliť, písať. Načarbajú povinné pracovné listy a idú sa hrať s autíčkami.
Autorke: Môj syn mal vždy obyčajné, neznačkové (z Kauflandu, Tesca) a píše krásne. Peračniky deti prestanú baviť. Zásuvať zakaždým farbičky do tých úchytov, je pre ne náročné. V peračníkoch (na 1 zips) je zas všetko nahádzané a tým pádom neprehľadné. Najviac sa osvedčila menšia krabica od topánok alebo priesvitný plastový box.

@anonym_20c293 moj syn mal milion farbiciek a vymalovanok a napriek tomu nerad kreslil, radsej skladal lego alebo puzzle. Pise ako kocur este stale. Vies si predstavit aka som bola prekvapena, ked mi v 8. triede zahlasil, ze sa chce hlasit na graficku skolu? Pritom na vytvarnu mali velmi divnu pani ucitelku, ktora chcela, aby vsetky vytvory presne kopirovali ten jej. A ani za svet sa nechcel prihlasit aspon do ZUŠ na tie posledne dva roky na zakladke. Naucil sa naozaj dobre kreslit podla tutorialov na webe a teraz studuje graficky dizajn na strednej skole.

tosomjaosobne
autor
Dnes o 05:04

Ďakujem za tipy, asi zvolíme nejaký stojan

andreatytler
Dnes o 05:26

@tosomjaosobne Ten na obrazku je len na pera, ceruzky, farbicky a mozno noznice. Potrebujes taky do ktoreho vies dat aj gumu, struhatko, pravitko, lepiacu pasku, lepidlo, my mame aj stikatko a odstranovac spiniek, taku tu zmizikovaciu pasku. Uvidis co este ine zaujme tvoje dieta a bude si to chciet dat do peracnika. Takyto velky s tvrdym obalom mame uz asi 3 roky a zmesti sa do neho vsetko.
Skutocne nemusis riesit tie znacky ceruziek. Ikea ma dobre male noznice a aj farbicky.

kacena4
Dnes o 05:46

to fakt ides riesit a kupovat 3r dietatu peracnik?? ci zle chapem?? na co?? peracnik je na "prenos" nie na pisaci stol v detskej izbe. tam potrebuje stojany z ktorych si vytiahne tu farbu ktoru potrebuje. to ze kupujes kvalitne znacky je ok, ale uvedom si, ze ziadne ceruzky nenahradia pri spravnom drzani voskovky kde sa 3r. dieta uci spravny uchop...

simona20201309
Dnes o 06:43
@tosomjaosobne

@tosomjaosobne Rátam s tým, že im tam dám fixky (Centropen ZOO), farbičky (Stabilo Trio), ceruzky (Stabilo Easygraph), nožnice, gumu, strúhadlo (Stabilo - je k pastelkám. Tieto značky sú fakt také, že som o nich veľa počula, tak asi skúsim tie, len hľadám nejaké dobré nožnice a gumu vhodnú aj na pastelky

@tosomjaosobne ved uz mas vybraté tak co chces riesit? Značku noznic? 😅

anonym_df1943
Dnes o 06:57
@marth16

Baby ono tá otázka možno vyznenie hlúpo. Ale keď si uvedomím, že veľa detí v dnešnej dobe ani v prvom ročníku nevie správne držať ceruzku, tak vlastne je to len nešťastne položená otázka. Ak by autorka vynechala to, že chce pre trojročných kúpiť zbytočný peračník a len by napísala aké pastelky a pod. sú dobré pre trojročného určite by sa tu toľko ľudí nad tým "nepohoršovalo" vrátane mňa v prvej odpovedi

@marth16 je hlúpa. Pretože úchop môžeš mať zlý aj na fakt dobrej pastelke a naopak. Ten treba len natrénovať a je na to úplne jednoduchý cvik. Autorka,už vidím ako si deti budú dávať späť do peračníka pastelky. Budú rozhádzané a ty aj tak nakoniec kúpiš stojan.

kavasmliekom
Dnes o 07:05

Nie je lepší box na farbičky? A najlepšie sa naučí s obyčajnými farbickami kresliť. Možno progresky sú také najlepšie z vlastnej skúsenosti. Peračník fakt netreba. A keď už, tak skôr na to, aby si tam sám pchal a vyberal tie farbičky. Ale na poriadok v pomôckach určite nie.

eli3k
Dnes o 07:17
@tosomjaosobne

Ďakujem za tipy, asi zvolíme nejaký stojan

@tosomjaosobne
Ikea ma taky latkovy stojan na pisacie a kresliace potreby. Nasi to maju. Vedia si to preniest, kde potrebuju. Takto malym detom staci jedna 2 sady farebnych farbiciek a noznice. Oni este negumuju ani nestruhaju sami. Fixky ja osobne pre deti nemam rada. Mozno tie fukacie su fajn. Alebo fixy na whitebiard, aj mate. Velmi dobre su kriedy na chodnik.

Peracnik je dobry v predskolackej triede. Aby sa deti zacaliorientovat, kde co maju. Citala som jeden clanok od ucitelky v MS, ze pri predskolach to uz vyzaduje. Ale vy mate este dost casu 😇

simona20201309
Dnes o 10:42
@anonym_9baa14

@tosomjaosobne Stabilo neodporúčam, oveľa lepšia značka je Maped

@anonym_9baa14 nesúhlasím. Neporovnateľne.

simona20201309
Dnes o 10:45
@beata_k

@tosomjaosobne Peracnik je najvacsi zabijak kreativity. Dobre si zvaz jeho kupu.

@beata_k čože? Tak toto si rada nechám vysvetliť. Ako peračník zabíja kreativitu?

nikaeli
Dnes o 10:49

3-ročným deťom 3-hranné hrubé farbičky napr.Maped alebo hrubé voskovky, fixy. Kresli s nimi kriedou na chodník, paličkou do piesku, mokrým štetcom na tabuľu,.... naozaj tie peračník oslovili synov? alebo skôr teba? radšej by som im dala na stôl farbičkovník alebo nejaký pohár, širšiu nádobu. Ďalšie tipy na rozvoj grafomotoriky som ti napísala v učiteľskej skupine.

anonym_0afc62
Dnes o 10:54

Napisem ako to mali nasi... Kreslit a tvorit sme ucili za stolom, vyhral kuchynsky, aby boli na dohlad. Inde sa nekreslilo, netvorilo. Vedla stola mali svoju mini komodu/stolik, kde boli vsetky tieto veci uskladnene.. farbicky, pera, ceruzky, fixky v doze/stojane. Peracnik sme neriesili. Presli sme roznymi znackami, vzdy brali aj tak oblubene farby 🙈😃 spotreba bola vacsia, tak sme skusali postuone vzdy ine, plus podostavali aj nejake..

nikaeli
Dnes o 10:57

A ešte jednu vec by som ti poradila. Spomaľ. Prestaň to siliť. Budú mať 3. Radšej sa venuj pohybu, rozvoju hrubej motoriky, ktorá úzko súvisí s tou jemnou, aj s grafo, dokonca aj s rečou. A keď chceš niečo tvoriť, uč ich trhať, krčiť papier, lepiť, modelujte, vykrajujte, krájajte, strihajte plastelínu,... máš toľko možností ako ich rozvíjať. Farbičky a kreslenie sú síce jednou z nich, ale všetko má svoju postupnosť. Aj správny úchop, sedenie pri stole, aj samotné kreslenie.

anonym_84cd2e
Dnes o 11:38
@tosomjaosobne

@anonym_7d7acd študovala som pedagogickú a predstav si, záleží mi na dobrých pomôckach na tvorenie pre moje deti

@tosomjaosobne Študovala si pedagogickú a ozaj netušíš čo dať do peračníka? Neblázni… Ja by som poradila, že ak ZATIAĽ nevieš čo do toho, tak ich ZATIAĽ asi fakt nepotrebuješ…

tosomjaosobne
autor
Dnes o 14:06

Ďakujem za normálne rady 💗. A áno, naozaj sa páčili synom, boli sme v papiernictve, ja som tam kupovala nejaké bežné veci domov a chalani sa pýtali čo to je, na čo to slúži. Tak oni prejavujú záujem

Strana
z2