icon

Poznáte dobrú škôlku v Bratislave?

tamburina
12. jún 2011

AHojte mamičky,
bola by som rada, keby se mi poradili nejakú dobrú škôlku v Bratislave, kde by mohlo byť moje dieťatko spokojné...prípadne ktorej škôlky by som sa mala vyvarovať...Bola by som nerada, keby som si musela prejsť takým obdobím ako tu písali niektoré mamičky:(

irocka
Odpoveď bola odstránená
lubbie
25. jún 2015

@shania31 Ahoj, boli sme na dovolenke. Ceny su: 295 € na den (myslim, ze poldenne sa ani neda) plus stravne, co je 2,95 €/den. Takze to vychadza okolo 350 € na mesiac.

irocka
25. jún 2015

Destke centrum Dostojevskeho oproti Eurovei ma mensi pocet deti, mile pani ucitelky, teraz prebieha akcia na skolne.

maminee
26. jún 2015

Chcem sa s vami podeliť o našu skusenosť ( s nevlastnou dcerkou ) z MŠ Kids Paradise v Ružinove.
"naša" malá je celkom utiahute dievčatko a tak sme nevedeli, ako bude na škôlku reagovať. Prvé 3 dni boli plné plaču, asi sme na to išli moc rýchlo..neskor sme začali pozorovať malé zlepšenia, učiteĺky k nej pristupovali naozaj ojedinele ( v najlepšom slova zmysle ) a malá sa dokoncaveľmi naviaza na pani kuchárku, ktorá sa s nimi rozpráva, zabáva ich, pomôže pri krmení a to naše malé vyplašené nám zrazu začalo mávať už pri dverách do triedy, nestiha sa prezuť, lebo rano už uteka cvičiť s detičkami, z prvej ruky od pani kucharky mám informáciu či a čo všetko spapala a viem , že ak jej nechutí druhé, tak dostane ešte dalšiu polievku, po ktorej sa len tak zapráší. Prešpekulovaná slečinka naša sa už teda nechala krmiť od učiteliek, pani kucharky a minule sedela na kolenách pri " velkáčkom" stole krásne papala s pani riaditeľkou. Veĺmi nám vyhovuje ešte strava, ktorá je "bežná" a taká, ako varíte aj doma, ako varila aj moja mamina a na ktoru je mala naučena. Taka klasika ako rizoto s maskom, kura s ryžou, granadi, francuzske zemiaky, kura na paprike, kura na smotane, zapečeny karfiol, často maju rybnku, no proste klasicke jedla. Kedze u nas doma neexistuje biele pečivo , našli sme v tomto cielovu skupinu, pretože tmave pečivko je u nich uplnou samozrejmostou ako to, že jej naň nedaju ani ramu ani veto ani palmu, ale 82-percentné maslo, ktoré mala zbožnuje. Mimo toho mavaju vždy v pondelok na desiatu cerealie. velmi sa mi paci, ze vymenili všetky tie cereálie s cukrom, solou, farbivom, prichutami a deti jedia skvele ( fakt skvele, chutnala som a su na nerozoznanie! ) cerealie len z prirodnych surovin a sladene kokosovym nektarom, obyčajne či kakaove. dostali sme sa že do štatia že ich už mame aj doma a mala ich suche vyjeda, čo ma teší, elbo do seba necpe E-čka, nič koncentrované, farbivá , sol a podobne.... Za tento objav im takteiž veľmi dakujem. Mam pocit že som sa už velmi rozpisala, ale keď už sa vyjadrujem na tuto temu, tak poriadne 🙂 Ešte by som chcela povedať, že plati(me) 200€ na mesiac. + za jedlo. Boli sme sa pozrieť v troch školkach , ktore začali na 300 a viac eurách, boli menšie, staršie, neboli tak pekne zariadene, nemali extra milu pani kucharku, velmi mile učiteľky, riaditelku ktora si Vaše dieta zoberie a nakrmí ho, a vela dalšieho. Ak si to niekto z Kids Paradise číta, patrí Vám jedna veľká vďaka za to, že ste dali malej tolko energie, opateri, vynimočnej starostlivosti , lasky a za trpezlivost s jej tvrdohlavostou, vieme o nej 🙂

shania31
26. jún 2015

@maminee
200 €??? A to dostavate nejaku zlavu?

maminee
26. jún 2015

@shania31 nedostavame. Je to ako "poldenna starostlivost" chodime po nu krd deti spia cca o 14:00, ale na cely den maju ajtak len 250€

shania31
26. jún 2015

@maminee
Aha, ok. Uz rozumiem 🙂 Dakujem.

siska53
26. jún 2015

@maminee aj nasa tam chodi,ale my uz koncime..🙂
Ako sa volaju tie cerealie?
A fakt maslo je naozaj maslo a nie margarin? Priznam sa,rano rychlovka a po praci rychlo po nu a po braceka zas do druhej skolky,takze ja vzdy len v kratkosti. Nasa si sice nezvykla..ale pani ucitelky su velmi mile...a ona sa vzdy aj tak utisi..Skoda,ze aj ked nizsia cena,stale je to privela.. Kebyze mozem,dam obe deti do sukromnej,len je to pre nas privela..uz i jedno dieta...
Skoda..

maminee
27. jún 2015

@siska53 tiez ste v Kids Paradise v Ruzinove? Ci v petrzke?
To maslo som si zistovala, lebo keby mali ramu, tak jej nosim vlastne...ale maju normalne 82%masielko 🙂
aaa cerealie maju to na nastenke ako je jedalny listkom.volaju sa nejako Alpha Bites, taky medved je na krabici.Ja poznam tu znacku Ellas food, to su organicke jedla vsetko, take veci ze prirodne gumene cukriky, ovocne vrecuska, kasicky a tak .
My zotrvame urcite. Dohodli sme sa, ze 200€ mesacne usporime a ze to za to stoji. . I ked je to narocne, ale hadam sa nam to raz vrati 🙂

siska53
27. jún 2015

@maminee ruzinov. Jedalny si vzdy precitam a spon na rychlo. Len u nas by sa mi neoplatilo robit,kebyze mam mat oboch v sukromnych..to byvspolu bolo viac ako plat,co mam... Tak preto to nejde. Ale tak ja zvyknem aj varievat a zdravsie...takze sa to hadam vykompenzuje pri tom stravovani v statnej skolke..lebo maly bol do 4,5r.doma,tak mal nasu stravu dovtedy zabezpecenu.

malalili
28. jún 2015

My mame dvojicky, maju alergie.. kamaratka nasla skolku Vendelin, maju prisposobenu stravu pre alergikov, celiatikov, ziadne lacne margariny a zafarbene jogurty.. ked platim za stravu vyzadujem aby moje deti nejedli umelinu.Nemalo by byt plusom ze skolka ma taku stravu ale pravidlom!

irocka
29. jún 2015

V Detskom centre Dostojevskeho mame zdravu stravu, certifikovanu pre materske skolky. Ziadne malinovky, margariny, pocas dna podavame ovocie a zeleninku. Detom velmi chuti, a my sme spokojni.

tenci
Odpoveď bola odstránená
erika2014
19. júl 2015

Dobrý deň. Chcela by som otvoriť detské centrum s jasličkami v Moste pri Bratislave. Ak by ste mali záujem zapísať dieťa alebo získať bližšie informácie prosím kontaktujte ma na nannytocare@gmail.com.dakujem.erika

irocka
8. aug 2015

V Detskom centre Dostojevskeho zlava na skolne, prvy mesiac len 210 EUR

vikusjk
10. aug 2015

Mamičky, ktoré máte deti v štátnych škôlkach, koľko detí tam pripadá na 1 učiteľku prosím?

svatava74
10. aug 2015

@vikusjk od 20 do 24 deti na ucitelku a po 10,30, ked idu von sa pridava dalsia pani ucitelka ...ked si lazkaju k spanku deti,odchadza ta z rana....

vikusjk
11. aug 2015

@svatava74 😕 😕 😕 tak veľa? Páni... to ako zvládnu ustrážiť? 😨

svatava74
14. aug 2015

@vikusjk presne tak...strazia ich len...xixix...ale nie....obcas sa aj nieco ucia 🙂 al zvladnu to, len necakaj 100% starostlivost...ja som rda, ze som maleho dala az ako 4 rocneho....

vikusjk
18. aug 2015

@svatava74 no ja mám malú 3,5 ročnú a asi ju tiež tak skoro nedám, resp. zvážim súkromnú škôlku. Teraz je v súkromných jasliach, kde na 11 detí sú dve učiteľky a riaditeľka, ktorá sa tam pri nich motá tiež, takže som zvyknutá na kvalitnú starostlivosť, malá je tam od roka. Preto trošku žasnem nad tým, ako to môžu v štátnych škôlkach zvládať... Aj keď na druhej strane zas aj my sme chodili do štátnych škôlok a tu sme 🙂

svatava74
18. aug 2015

@vikusjk Osobna skusenost: mam jaslicky a otvaram skolku ale az teraz...maly ma 5 rokov za 2 dni...ked som riesila kam ho dat do sukromnej skolky v okoli...problem...chcela som ho dat do jednej a ta bola full obsadena...cize ostal este rok u nas v jasliach....min sept nastupil do statnej ako 4 rocny...a velke problemy....zvykol si ( no jemne nazvane....) ....ale ja ako spec pedagog a montessori maniacka mam ine poziadavky na vudelavanie a starostlivost o dieta...v statnom skolstev som bola 11 rokov....ak mas moznost, daj malu do sukromnej....ja maleho nechavam v statnej doobeda a o 12,00 letim pre neho....ak by som mala v nasej novej skolke aspon jedno 5-6 rocne dieta, ani by som ho nedavala ako predskolaka do skolky....ale nemam ..zatial...
cize ak das malu do statnej, velmi velmki velmi zredukuj poziadavky na skolku...neda to to, co sukromne jasle....pocuvam o od nasich byvalych mamiciek, co nam nosia deti v lete, ked su statne skolky zavrete....ze velmi sme si ich rozmaznali aj rodicov a aj deti....a tazko sa zvyka na horsie...ale mozno 🙂 drzim palceky 😉

vikusjk
19. aug 2015

@svatava74 Hmm, no vies, ja som tiez v tomto rozmaznana, a mam nejake naroky, ale zase... no uvidime. Netrvam ani na statnej, ani na sukromnej. Statne su preplnene, a je fakt, ze mi nevyhovuje nic - ani prevadzkova doba (v nasom okoli zatvaraju o 16:30 - 17:00), ani prazdninove zatvorenie, ani pocet deti na ucitelku, ani vyucba jazyka (mala ma anglictinu 2x tyzdenne, a aj ked to nie je pre mna najpodstatnejsie, bolo by mi luto, keby s tym prestala, a statne skolky maju anglinu len pre tych najvacsich, kvoli poctu deti)... Zas ale skolky su vacsinou drahsie, ako jasle, takze uvidime. Ak najdeme nejaku, ktora bude cenovo rovnaka, tak budis, aj ked nemame penazi nazvys, ale vieme to nejako utiahnut a verim, ze bude len lepsie.
A ked uz sme pri tom, v ktorej casti otvaras skolku prosim ta? Btw - my sme z BA, neviem ci aj ty 😅

skolka123
23. aug 2015

Ahojte, chcem sa s vami podelit o moju skusenost so skolkou Kids Paradise. Dcerku som dala na tyzdenny tabor k nim. Som velmi sklamana z tejto skolky. Mala som velke ocakavania,co sa tyka ceny,je to najlacnejsia sukromna skolka v BA. Nepacilo sa mi,ze skolka nemala zakladne vybavenia ako je prebalovaci pult,postielky pre male babatka. Lebo chcela som tam dat svoju mensiu dcerku. Hygiena v skolke sa mi zdala nedostatocna. Raz som isla s dcerkou do kupelne na WC a to bola velka katastrofa. Zem bola totalne spinava, cierna akoby sa neumyvala mesiac,vsade to tam smrdelo od mocu, poocikavane okolo,neposplachovane WCka. Treba viac dbat na hygienu. S riaditelkou je velmi obtiazna komunikacia nakolko,kedsom ju chcela zastihnut,tak nikdy tam nebola.

roxana280
23. aug 2015

@skolka123 ja som vzala dieta z Nobeloveho namestia v BA zo sukr.anglickej skolky pre spinu a interier, nielen sice, ale bol to silny dovod, ani obycajne skolky nemaju take hygienicke podmienky, su ovela cistejsie, je to hanba pri 400 Eur mesacne.

solvia
28. aug 2015

Milé mamičky,
rada by som sa s vami podelila o moju skvelú skúsenosť so súkromnou bilingválnou škôlkou Handprints v Starom meste. Som veľmi spokojná, no žiaľ z finančného hľadiska (aj keď cena nie je zlá, určite stojí za to) ide malý od septembra do štátnej škôlky, čo mi je veľmi ľúto, no čakáme druhé bábätko a peniažky nemáme nazvyš. Bolo to pre nás len dočasné riešenie nakoľko som musela nastúpiť do práce. V Handprints sú skvelé pani učiteľky, ktoré sa detičkám venujú na 100%. Variť im chodí pani kuchárka, čiže žiadna dovážaná strava. Snažia sa zdravo a chutne variť, je možnosť aj zvolenia si nesladkej varianty. Ak má dieťatko dáku alergiu, pamätajú na to. Deti si do škôlky nemôžu z týchto dôvodov nostiť žiadne vlastné jedlo. Ak sa obávate anglického jazyka, aby vaše dieťatko nebolo z cudzieho jazyka zmetené, nemusíte mať obavy. Pani učiteľky vedia aj pekne po slovensky, čiže keď dieťatko nereaguje povedia mu danú frázu aj v slovenskom jazyku. Ďalším plusom je dvorček na ktorý sa chodia v prípade pekného počasia hrať. Teraz v lete boli veľmi často vonku, nesvieti tam slnko tak aj v horúcich dňoch tam bol príjemný chládok. Ak hľadáte škôlku v ktorej vaše dieťatko len získa určite pouvažuje nad Handprints. Vrele odporúčam.
Spokojná mamička 🙂

kvetinka59
Odpoveď bola odstránená
modrofuzik11
Odpoveď bola odstránená
kvetinka59
3. sep 2015

DC Drobizg ma priestory v BA na ulici Pri starej pracharni. Maju tam velmi komorne prostredie pre 8 deti. Uzasny dvor so stromami a detskym ihriskom, domaca strava a prijemny personal. Nerobia velmi masivnu reklamu, lebo maju malu kapacitu deti. Maximalna spokojnost.

irocka
6. sep 2015

DC Dostojevskeho prijima deti od 2 rokov. Mame mensi pocet deti, prijemne prostredie, mile pani ucitelky, zdravu a chutnu stravu. Pre rodicov je zabezpecene parkovanie.

foxinka333
18. sep 2015

@kvetinka59 neviem na webe najst to dc drobizg, maju nejaku oficialnu stranku? Zhanam totiz nejaku skolku pre syna v tomto okoli a pokial neriesim statnu, vela tu toho nieje