icon

Predčasný nástup novembrového dieťaťa do školy

Včera o 10:46

Moje dieta je v zmiesanej triede uz 2 rok, cize su tam mladsie aj starsie deticky, samozrejme tento rok sa deti obmenili, lebo niektore sli do pripravky. Buduci rok sa to teda logicky udeje zase. A ja uvazujem, ze by som chcela aby aj ona sla do pripravky. Aj ked jej zle vychadzaju roky.
Ale je velmi sikovna, dokaze sa uz aj sama zahrat, sustredit, pocuva ucitelky aj instrukcie. Niekedy je sikovnostou dalej ako jej starsi spoluziaci. Nie je to len moj pohlad, taketo info mam aj od uciteliek.
Uvazujem teda, ze ak by pripravny rocnik ukazal, ze by mohla ist do skoly skor, ze je na to zrela, tak aj to by bola moznost. A ak nie, tak by si v skolke len zopakovala pripravku.
Co si o tom myslite, mal to niekto takto?
Netlacim na pilu len uvazujem.

Strana
z2
autor
Včera o 14:02

Ano, myslim predskolsku triedu v skolke. Pozrela som si ten obrazok a okrem 1 bodu vo vyvine reci (nema uplne cistu rec, ma problem so č, š, r - ale aj ucitelka povedala, ze to sa este vycisti a je jej pekne rozumiet) splna vsetko.

Ale beriem vsetky komenty na vedomie a budem to pisat dookola - ja nechcem silou mocou moje dieta na nieco pretlacit, ale ani ak by to bolo pre nu lepsie, zbytocne drzat od niecoho co by jej mohlo mozno pomoct? Preto som zalozila diskusiu.

Dakujem za nazor

anonym_dfd6bd
Včera o 14:11

@anonym_autor no neviem, mojho novembroveho ma ani nenapadlo dat do skoly skor. A to je velmi inteligentny chalan. A dcera je narodena 1.9., a nevzali nam ju, sla ako 7 rocna do skoly az. A tiez je jedna z najsikovnejsich v triede. Ja by som to nesilila, novebrove dieta uzrite nie do skoly skor. Moj nazor.

anonym_dfd6bd
Včera o 14:15
@tini27

@anonym_autor pokiaľ viem, tak deti narodené 9.-12.mesiac robia “klasické” testy školskej zrelosti, nie úplne “typ Einstein”… takže nepredpokladám, že by to malo byť niečo neuskutočniteľné… ale ešte som to teda neobvolávala 🙂.

@tini27 nasej, co je narodena 1.9., davali robit testy pre specialne nadane deti, aby mohla iat do skoly skor. Vravim, narodila sa 1.9., 45 minut pi polnoci. Nechapala som, preco jej nerobili testy pre "normalne" deti. Ja som vobec nepredpokladala, ze je nejaka extra vynimocna. Do skoly ju nevzali, isla ako 7 rocna a ucitelky v skolkesa za hlavu chytali.

slavomira236
Včera o 15:20

@anonym_autor moj je december v predskolskej cital detom pred spanim namiesto ucitelky ked zistili ze vie citat a do skoly skor nesiel..septembrova dcera tiez v predskolskej plynule citala aj pisanym pisala a sla do skoly podla rokov teda skoro 7 rocna nic im neutieko

anonym_b6769a
Včera o 18:10
@anonym_c44063

@anonym_autor za mňa nie, učím v škole a takto malé dieťa nech je šikovné ako chce, nedá to emočne, sociálne

@anonym_c44063 presne to som sla spytat, jedna vec je, ze je sikovne ale ako je emocne vyspele a pod. Nie je to vsetko len o tom, co sa vie naucit. moja je sikovna, ma len cerstvo 4r. uz teraz javi zaujem o pismenka, vie scitavat do 10 ale ani ma nepadne riesit predcasne zaskolenie (je decembrova). Jedna vec je, ze ma zaujem a zapamata si ale druha je emocna zrelost v kolektive. Pride mi zbytocne to nahanat.

loliki
Včera o 18:21

Ani nad tým neuvažuj.

nicky7
Včera o 18:45
@anonym_autor

Ano, myslim predskolsku triedu v skolke. Pozrela som si ten obrazok a okrem 1 bodu vo vyvine reci (nema uplne cistu rec, ma problem so č, š, r - ale aj ucitelka povedala, ze to sa este vycisti a je jej pekne rozumiet) splna vsetko.

Ale beriem vsetky komenty na vedomie a budem to pisat dookola - ja nechcem silou mocou moje dieta na nieco pretlacit, ale ani ak by to bolo pre nu lepsie, zbytocne drzat od niecoho co by jej mohlo mozno pomoct? Preto som zalozila diskusiu.

Dakujem za nazor

@anonym_autor bežne bývajú predčasne zaškolené aj mladšie deti ako novembrové, z mojich skúseností ale takéto deti nebudú spokojné v bežnej triede, je veľký rozdiel, keď učitelia vedia ako s takýmito deťmi pracovať, v bežnej triede na to priestor nie je, treba ale tie testy z CPPaP, skús pozrieť tu: https://www.modrykonik.sk/forum/dieta-na-zakladnej-skole/navstevuje-vase-dieta-triedu-pre-nadane-deti/?page=126

Strana
z2