Problémy s komunikáciou a bezpečnosťou v škôlke
Ahojte. Môj 5 ročný chlapec chodí do MŠ. Mám pár skúsenosti. A chcela by som vedieť či aj vaše učiteľky v MŠ tak komunikujú.Cca mesiac dozadu som bola z mamkou na predoperačné. Jeden deň pred zákrokom nám povedali že mamka musí mať aj echo. Tak že sme leteli z jedného mesta do druhého. Chvalabohu nás doktor prijal. Ale museli sme si počkať na rad.Letieť z výsledkom naspäť na anestologicke .Do škôlky sme prišli o 16:03. Ospravedlnila som sa. A vysvetlila prečo meškám. Riaditeľka MŠ na mňa z krikom, že ich to nezaujíma. Že ja si to mám zariadiť inak. Ako? Keď opatrujem mamku ja. Ďalšie. Pred škôlkou ma zastavil jeden rodič. Začal po mne kričať,že ešte raz môj mali jeho dcéru udrie bude si to riešiť po svojom. Zavolala som do škôlky a učiteľky mi povedali, že to vôbec nie je pravda. Na Tom základe som išla do škôlky a žiadala aby sa to riešilo. Aby sa danny otecko predvolal. Aby sme si to vyjasnili. Podľa mňa nie je normálne aby sa niekto niekomu doslovne vyhrážal. Riaditeľka MŠ mi povedala že to tak bude. Nakoniec vôbec to neriešila. Skončila som ako nejaká krava ktorá preháňa. A odignorovali má. Ďalšia vec sa stala včera. Mali sa hral na aute. To že je živý viem. Aj tomu verím že neposlúchol. No z auta padol. A oškrel si nos na 4 miestach. Krvacalo mu to. Nikto mi nezavolal. Vôbec som o tom nevedela. Zistila som to keď som prišla pre neho. Keď som už naozaj vytočená jej povedala že prečo mi nevolali. Povedala mi doslovne že to nič nie je.Nevidí dôvod prečo mi má volať. Spísala úraz to bolo všetko. Je toto podľa vás normálne jednanie? Aj s vami učiteľky takto komunikujú?
To fakt nemáš jednu kamosku aby si zavolala že prosím tá vyber mi dnes malého zo skolky?
Volať kvôli oskretemu nosu? A čo si chcela? Utekať s ním na urgent?
Za mna rieisis blbosti
To s tým otcom museli byt nepríjemne, ja by som si to s ním vykomunikobala
Co sa tyka toho, ze ste meskali pre syna do skolky. Ja som mala autonehodu, vedela som, ze to pre syna stiham, ale predsa som zavolala do skoly, ze mozno budem meskat.
Co sa tyka toho otca, toto si mala riesit emailom. Ked si to chcela oficialne riesit, tak vzdy formou listu/emailu.
Co sa tyka toho oskreteho nosa, ano mali ti volat, mne vzdy s kazdou prkotinou volali zo skolky, plus museli vypisat papier. V skole volaju, iba ked je to nieco seriozne (syna pohryzla spoluziacka, no asi jej chutil 🙂 ).
To fakt nemáš jednu kamosku aby si zavolala že prosím tá vyber mi dnes malého zo skolky?
Volať kvôli oskretemu nosu? A čo si chcela? Utekať s ním na urgent?
Za mna rieisis blbosti
To s tým otcom museli byt nepríjemne, ja by som si to s ním vykomunikobala
@anonym_5653f1 nie nemám. Ja čas na kamarátky nemám. Mám tri deti. A opatrujem maminku. Tak že riešiť ešte nejaké kamarátky na to čas nie je. Áno napríklad to. To oškretie mal na 4 miestach. Mohol mať nos zlomený. A krv mu tiekla aj z nosa. Z vnútra. Nežiadala som aby leteli z takým niečím do nemocnici. To som bola ja. A chvalabohu má všetko ok. Ale jedna sa že som matka a podľa mňa má aspoň zavolať aby som vedela o tom, by mali.
@anonym_autor a teba zaujíma, že možno aj ta učiteľka ktorá musela byt kvôli tebe dlhšie v práci sa o niekoho stará, niekto ju doma čaká, musí vyzdvihnúť svoje deti z družiny, ide jej autobus, ktorý zmeškala...? Naozaj nikoho nemusí zaujímať, že ty sa staráš sama o matku, nemáš sa na čo hnevať. Co sa týka toho otca, ved raz ho stretneš alebo mu napíš cez edupage, pokiaľ vieš meno. No a učiteľky upozorni, že si želás byť o úrazoch svojho syna informovana hneď telefonicky.
Tak keď nemáš žiadnu kamosku, tak potom si cudný človek
@anonym_autor Učiteľky konali správne. Nie si schopná prísť načas po vlastné decko, druhýkrát sa ti radšej nepokúšali volať, ak máš zasa niečo dôležitejšie. Tvojou povinnosťou je prísť po dieťa do záverečnej. 2x dieťa ošetrili, úraz riadne spísali.
A druhého rodiča si dorieš sama. Počkaj ho a komunikujuj s nim. Učiteľky naozaj nemôžu za to, že deti majú kadejakí čudní ľudia.
@anonym_autor Ja som veľký ochranárske matka, ale napíšem ti, že preháňaš. Meskal si, mala si volať, učiteľka nemala kričať.
Otecka si si mala poriešiť ty.
Syn spadol, rámy mu ošetrili, dr nebolo treba. Ak by ti volali, zasa by si riešila, že volať nemali, lebo nemáš čas.
S niektorými ľuďmi ťažko
@anonym_autor za mna absolutne neprijatelne
1. ak ides prides po pracovnej dobe po dieta necuduj sa ze na teba zvysila hlas. je normalne ze sa chodi na cas a ziadne vyhovorky neplatia, mas susedu, muza, sestru, brata, starych rodicov, kamartku, spoluziaku dietata.... mal kto pre neho prist. apropo volala si vobec do skolky ze prides o par minut neskor nakolko sa vyskytli neocakavane okolnosti? ak nie necuduj sa... predstav si ze ucitelka, ktora tam ostala dlhsie s dietatom mala ist pre to svoje do skolky v inom meste, mestskej casti... a tak isto aj tam museli na nu dlhsie cakal.... takze ono to pravdepodobne malo dosledok, to ze ty si prisla neskoro. velakrat sa nam v skole stalo, ze nam ostali deti a nik si pre ne neprisiel a teraz sme nevedeli co robit, cakat? ist ich odviest? rodicia nedvihali telefon? mali dopravnu nehodu? alebo len zabudli? uz sa nam stalo aj tak, ze mama si myslela, ze vyzdvihol otec, ten si myslel ze mama a nikomu dieta 2 hodky nechybalo, kym ho vychovavatel nepriviedol domov...
2. to ze sa ti vyhradzal si mala skolke oznamit pisomne a oni by to museli riesit, ale... bacha na opacny efekt, aby sa to neobratilo proti tebe, lebo sama vies ze tvoje dieta je zive, neposlucha... takze aby ta nenahanali po lekaroch, psychologoch... ty by si tiez svoje dieta branila keby mu niekto ublizoval... rodic to vsak spravil neadekvatnym sposobom...
3. ak sa stane v skolke/skole bezny uraz zapise sa a bud sa to "oznami" rodicov, aby vedel co sa stalo, alebo pri preberani dietata. ak by to bol vazny uraz neboj, vedela by si to hned, popr. by sa zavolala RZP. skolska spravila spravne spisala o tom zaznam to je jej povinnost. su to deti, maju kopes padov, skrabancovi ci odrenin. osetri sa to zapise pre pripad komplikacii a je to vybavene.
Áno, preháňaš a riadne. Zavolať do škôlky, že budeš meškať, vieš aj z auta - tí ľudia, čo v nej pracujú, sa možno tiež niekam ponáhľajú. To s tým otcom si snáď viete medzi sebou ako dospelí ľudia vyriešiť aj bez riaditeľky, či ako konkrétne si si to predstavovala? A s tým nosom si akože čo chcela robiť? Úraz sa zhodnotí, dieťa sa sleduje a odreniny sa nahlasuju bežne až keď rodičia prídu. Keby si niečím neboli isté, zavolaju Ti - ale odrenina? Úprimne, mala by si radšej popracovať na sebe - hlavne gramatika, menej riešiť somariny.

Gramatika na 1*.