Problémy s trojročným v škôlke
Ahojte... Syn chodi do skolky od oktobra, teraz v decembri mal 3 roky. Prvy tyzden bol taky nastupny a potom od druheho bol super. Tesil sa, hral sa, spolupracoval, ucil sa nove veci atd. Jedine co ma problem je, ked idu von, tak on nema rad zmeny, takze robi cirkus, ze on nejde von (nakoniec samozrejme ide) a potom, ked treba ist dnu, tak cirkusuje, ze nechce ist dnu. To iste robi aj nam. Od nastupu do skolky nas zacal bit... Sem tam nas capne, najprv sme mu chytili ruky, vysvetlili, ze sa to nerobi. Podla odporucania psychologicky. Potom casom uz aj po zadku dostal. Teraz ho ignorujeme, nechame vycirkusovat a on sa ukludni po chvilke a ospravedlni sa. Je tvrdohlavy a sama poznam, ze ked mam nervy, tak potrbujem sa sama ukludnit, asi to ma po mne ti vybusnost. Minuly tyzden mali prazdniny kvoli korone. Dnes mi vsak p.ucitelka povedala, ze po tom tyzdni je od zaciatku tohto tyzdna strasny. Cirkusuje viac, nechce spolupracovat, zrazu sa prestal snazit obut, obliect. Doteraz, ze to vedel uz sam. Teraz mu po case obuju jednu topanku, povedia nech si medzitym obuje druhu a on si vyzuje tu prvu. Akoby nerozumel co mu hovoria, ale rozumie. Jemu je aj tazsie rozumiet, lebo len teraz mal 3 roky, ale uz sa mu rozplieta jazyk. V skolke zevraj bere sroubovaky a vrtacky a "vrta" do deti, robi naprieky. Nikomu vsak neublizil. Schovali ich. Zevraj sa nebije ani nic v skolke, len proste cirkusuje a robi napriek. Vyzaduje si pozornost.
Ja kazdym dnom budem rodit druhe, ale doteraz sme ho neodsunuli na druhy kolaj, venujeme sa mu, snazime sa, aby to nepocitil, ze prichadza nejaka zmena. . Teraz prichadzaju 3 tyzdnove prazdniny ci kolko a vobec si neviem predstavit co bude po nich..... Ako mu ma pomoct? Nechcem, aby robil sediny ucitelkam. Uz neviem ako ho usmernit. On aj ked spravi zle, o chvilu pride a bude sa mojkat. Ale to nie je akceptovatelne...
takýmto deťom treba chodiť do škôlky - školy stále, najlepšie denne.... ja som dcére vravela že ona by mala aj v sobotu nedeľu chodiť, pretože akonáhle z nejakého dôvodu nejde pár dní - nieto ešte týždňov situácia sa zhorší.... už teraz sa teším čo bude po
"lockdowne"...
@anjelicek26 dakujem za takyto koment 🙏 no nechcem ho odhlasovat ani nic, on je neskutocne stastny v kolektive, potrebuje deti, taky rezim a hrat sa s rovesnikmi. Neberem to ako vycitku. Skor naopak, dakovala som jej za to, ze mi to povedali, ale neviem ako nanho. Je lenivy. V skolke sa obliekal, obuval, teraz strajkuje, ale doma nic. Tam mu musim pomoct ja, lebo stale si najde iny program, alebo cirkusuje. Som myslela, ze tam je samostatny (co aj doteraz bol), myslela som si, ze tam nie je s nim ziaden problem, no a teraz som sklamana. Ked porodim, tak fakt neviem ake to bude. Este ked zacne ziarlit atd... nechcem aby on trpel a aby mu nieco vo vychove chybalo
@deti95060810 chodi cely cas. Okrem tohto zavretia skolky a este sme boli tyzden v karantene. Ale po nej problem nebol. Az teraz 🤷
Ono aj dobru ke deti maju problem sa znovu zaradit, nielen mali vymyselnici. A vzdy je to na pani ucitelkach, aby to dobre zvladli so vsetkymi povahami.
s tou skolkou neviem. asi len nastavit pravidla a nekompromisne ich drzat. nech citi istotu a stabilita a moze sa zaradit. vsimla som si ale, pises, ze budes rodit a doteraz ste ho neodsunuli na druhu kolaj. no po porode asi bude musiet trosku ist na druhu kolaj. osobne si myslim, ze ste ho mali uz mesiace pred porodom postupne "odsuvat" a pripravovat na druhu kolaj.
@ikissedagirl vie, ze pride babo na svet, chape to, chape, ze nebudem doma, to som mu uz vsetko vysvetlila a pripravila ho na to, ze bude pomahat, na co sa tesi. Celkovo sa na nu tesi. Lebo mal problem podelit sa o svoje babatkovske veci - kocik, oblecko atd, no teraz to uz chape, ze je velky. Ale toto neberem ako pripravu, len som mu povedala co ho caka, chape to. Ale nezanedbavame ho, skor ho zapajame do vsetkeho okolo baba.
No a v skolke je zaradeny, on tam je s kazdym kamarat, s kazdym sa hra, len ked sa mu nieco nepaci, tak cirkus a nerobi to, co mu niekto iny povie lebo sa mu to nepaci (viem, toto uz je povaha...). Len ide o to ako ho usmernit
@ikissedagirl pravda... Ale oddnes budem musiet zaradit ine pravidla... Bude sa sam obuvat a obliekat... Takze sa mozme vsade chystat o 2 hodiny skor 🤦♀️
No buď rada že robí len cirkus.....naša nastúpila do štátnej škôly v oktobri(mala 2roky 9mesiacov), mo prvý mesiac každý deň niečo - buď sa pocikala alebo niekoho pohryzla....predtým chodila do súkromnej škôlky tam nebol žiadny problém.....po mesiaci bola 2týždne v strednej skupine lebo ich trieda bola zatvorená, tam nebol žiadny problém ani nehrýzla ani sa nepocikala.....po návrate do "svojej"triedy už teda nehrýzla ale sem-tam sa predsa len pociká.....najnovšie že začala biť deti čo predtým tiež nerobila.....ale u nej to môže byť 1 z učiteliek, tá že kričí na deti a preto ju aj preradili od predškolákov k najmenším......keď je tam tá učiteľka tak ani veľmi nechce ísť do triedy a aj keď po ňu ideme je iná.....osobne si myslím že je z tej učiteľky vystresovaná , bojí sa jej a keďže nevie pracovať s emóciami tak sa správa tak ako sa správa....minulý rok chodila do súkromnej tak žiadny problém nemala ani doma nehryzie ani nebije.....
@mogaa ja som rozmyslala cim to moze byt tento tyzden... A uz mi to docvaklo. Minuly tyzden bola kvoli covidu zavreta skolka a tento tyzden chodi do skolky len par deti + este k nim dali aj zopar predskolakov a malemu chybaju kamosi. Vcera sa na nich pytal, ze kedy uz konecne pridu....a vecer mrncal, ze uz nikdy nepridu, takze to bude asi tym... Uvidime ake to bude od pondelka.
Mozno tvojej chybaju kamosi a p.ucitelky z tej sukromnej... A ze preto tak reaguje
ona s deťmi problém nemá a ani s väčšinou dospelých.....my ideme na ihrisko a začne sa hrať s chlapcom ktorého v živote nevidela, rovnako minule v škôlke boli na dvore a priviedla mi 2 dievčatká z predškolskej triedy čo sa s nimi hrala.....ale je pravda že ona skôr ide k starším deťom ako k rovesníkom ale hrá sa s hocikým..ona bude mať 3len v januári, slovnú zásobu má slabšiu, napr.pri deťoch sa ani nepýta ako sa volajú a asi ani nevie - pre ňu ej to dievčatko alebo chlapec.....ale neoslovuje ich menom ani mne nevie povedať ako sa volajú, len sa s nimi hrá....má slabšiu slovnú zásobu, lebo do 1,5roka žili v Irsku, takže toho hovorí menej a len také jednoduché veci(ahoj,prídem, nevidím, daj, nono............no uvidíme od januára možno ju preložíme inam....tá 1 z jej učiteliek je naozaj taká že deti ju nemajú radi lebo kričí, pôvodne bola u predškolákv len boli na ňu sťažnosti tak ju dali k najmenším....tí malí ešte nevedia tak povedať a človek je aj rád že dieťa mu vôbec vzali do škôlky....
Zmienila si sa o psychologicke. Prečo ste k nej chodili? Vedia o tom učiteľky v MŠ? Nie je tam podozrenie na aspergera? Autizmus?
@maximilie nechodili sme k psychologicke, bola som na prednaske u nej o obdobi vzdoru a pouzila tie finty
@maximilie nema nic z toho, maly je velmi spolocensky... Chodili sme na rozne kruzky a vzdy pekne zapadol
Nas zacal robit hrozny cirkus ked sa narodila sestricka. Kazdu pozornost si vynucuje, trucuje, nervaci sa ja uz niekedy neviem ako mu to vysvetlit. Nastastie do skolky som ho nedala inak neviem mozno by mi ho vratili 🙈

Oni si ho usmernia.. Jasne, ze nie su nadsene, ked tam maju narocne dieta, ale proste je tam velmi kratko (a s prestavkami) a nikto neocakava, ze vsetko bude okonale... Urcite nech chodi, hlavne, ked bude o chvilu surodenec, potrebujes trochu svojho casu pre seba a babo (a on kamaratov a vyjasit sa), patri to proste k tomu, ako dieta rastie. Ona ti musi povedat, ako sa tam sprava, aby ste to vedeli doma prebrat, neznamena to hned, ze je to vycitka. Skus ho podplacat, odmenit, chvalit prave za dni, ked sa tak blbo spravat nebude.