Robia naozaj učiteľky v škôlke deťom zle?
Dnes som zaznamenala v komentaroch ako ucitelky v skolke robia detom zle. Otvoria okna aby prechladli, urazaju ich a podobne. Je to pravda a naozaj robia ucitelky v skolke zle detom? Zaujimate sa od dietata ako sa ucitelka spravala?
@anonym_26125a toto všetko ti takto povedalo 3-ročné dieťa?
@anonym_054c82
Syn mojej kamošky v troch rokoch vedel perfektne rozprávať a už v dvoch aj o pocitoch, že je šťastný a povedal aj prečo. Jeho slovná zásoba a vysoké IQ (vtedy ešte netestovaný aké dospelý videl, že je úplne na inej úrovni od bežných deti, aj tých mojich), zaručovali pravdovravnost a hlavne presnosť! Takže ani, aj trojročné deti dokážu viac ako by sme si mohli myslieť a očakávať, i keď nie všetky.
Cim viac tvojich reakcii citam, tym viac som presvedcena, ze mas nejaku uzkostnu poruchu. Vo vlastnom zaujme a pre dobro tvojho dietata, navstiv psychologa a trochu sa s nim porozpravaj. Neurazaj sa, myslim to dobre.
@anonym_8b290d neurazam sa, ale zaujima ma aj dovod. Ten je aky, ze som napisala, ze deti trpia?
@anonym_1ae769
No práve tí škôlkari, hlavne malinké deti trojročné toho toľko nenakecaju. To, že ty si fajn, neznamená že všetky sú v pohode. Tu napríklad v jasliach učiteľka vyklbila dieťaťu rameno! Veď ona chcela len tomu neposlušné mu decku pomôcť aby si neublížilo! Už doktor povedal, že sa teda musela veľmi snažiť = použiť veľkú silu, aby sa jej toto podarilo!! Bol aj súdny proces. Potichu matku zastrašujú, aby to ďalej neriešila. Súd bol v rámci mesta - všetky jasle a škôlky sú mestské. Matka mala obavu nedostať miesto v inej škôlke, tak ďalej neriešila. Ťa zruda si veselo pracuje ďalej! A že to nebol jej jediný prehrešok čo sa násilia ruka ale teda najhorší. A nič. Keď sa toto stane rodičovi, vždy sa volá sociálka, či turnaju dieťa. Tu si trúba voľné behá a môže zlobu robiť veselo ďalej.
U nás v škôlke sú chvála Bohu všetci fajn, len vidno kto deti má a kto nie. Inak ale nehrozia žiadne brutalnisti ani okná dokorán pri 0 stupňoch.
Jedna tam je dosť nahlas keď niekto neposlúcha ale neuráža deti a má to všetko pod kontrolou. Náš malý ju zbožňoval, on bol v škôlke z tých poslusnych.
Ale peni riaditeľka s dvoma učiteľkami neváhali oklamať matku, že jej dieťa môže byť v škôlke len do 13:00, keďže je v integračnej skupine, vraj je to nariadenie úradov! Matka na oba tie úrady volala a tam jej povedali, že škôlky majú otváracie hodiny a nikto nikde nenariadil takúto hlúposť. A že kto jej to vlastne povedal?
Ani toto by ma nikdy nenapadlo. Matku poznám osobne, posielali ich od jedného psychológa k druhému, kým psychológ po výsledkoch poslal odkaz učiteľke: Pani učiteľka, pokiaľ nezvládate nadpriemerne inteligentné dieťa, zvážte svoje kompetencie a zmeňte prácu!
A zrazu už vedeli pani učiteľky aj to dieťa každé ráno pozdraviť, aj matku aj chváliť denne aká je len malá šikovná 🤣.
Baby, keby som to priamo nevidela, tiež tomu neverím. Naši riaditeľku som mala pomaly za anjela. No náš malý mi tiež občas povedal, že ho pôsobila alebo iné dieťa, hmm...
A toto mi povedala aj iná mama, bez toho že by som ja niečo spomenula.
Takže nie všetky učiteľky sú mrchy, je ich veľa úžasných a tie nedokážu uveriť že existujú aj hnusoby. A nie všetko je zlato, čo sa bliští, ziaľ.
@svetlonos ta s tou rukou musela mat vela ludi za sebou.
@anonym_autor ano mal amputované nohy neskôr porážku
@anonym_10c394 este ze sa to nedeje vsade.
@anonym_autor infantilne polozena otazka a este zbytocne ducha vasne. K veci-v kazdom povolani sa najdu ludia ktori tu pracu nevedia, nechcu alebo by ju nemali robit
@anonym_cd9fd1 presne, autorka si tu dosla ventilovat nejaky mindracik.
Otazka ako 3.tr.ZS a treba prilievat benzin do ohna.
Fascinuje ma, že všetky prispievajúce v tejto diskusii (s 1 výnimkou) sú anonymné (a vlastne aj tá, ale aspoň sa nebojí vyjadriť svoj názor pod nickom, čo tu používa). Už to naznačuje hodnovernosť jednotlivých príspevkov. A nie, ja som sa s niečím takým u svojho dieťaťa v škôlke nestretla. Mal svoje učiteľky rád (niektoré viac, niektoré menej), dodnes, keď sa s nimi stretne na ulici, tak sa mu prihovoria a pýtajú sa ho, ako sa mu darí. Ak bol chorý, tak pre to, lebo tam matky doviedli kašľajúce deti so zeleným sopľom pod nosom. Nebola som svedkom, že učiteľka zámerne spôsobila ochorenie deťom, aké bola som svedkom, ako vyššie spomenuté matere rýchlo nechali dieťa vysmrkať, opakovali mu, že teraz nesmie kašľať, rýchlo pootvorili dvere, dieťa strčili dnu a utekali, čo im nohy stačili, aby im učiteľka to ich choré obratom nevrátila. A čuduj sa svete, o pár dní bol aj môj syn chorý. A nie pre to, že by učiteľky otvárali okno... Keď odišiel na ZŠ a v triede s ním nebol chlapec, ktorý pravidelne cestou do škôlky chrchľal ako tuberák, skončila aj jeho zvýšená chorobnosť. Sama pracujem v školstve (ale učím dospelákov) a áno, keď vojdem po prestávke do učebne, bežné poviem: "Máte tu vydýchaný vzduch," a otvorím okno. Vetrám, keď je treba, nestačí ráno pred vyučovaním (ako tu odznelo). To už o 2 hodiny je v triede ťažký vzduch (nechcem povedať na priamo, že smrad)...
@ivanaks moje deti boli choré v kuse, ale nikdy by mi nenapadlo obviniť z toho učiteľky 😔, ale zas moje deti si tiež okúsili horkosť zatrpknutia pani učiteliek /proste niektoré si potrebujú dokázať nadradenosť/ A to som považovala za nevhodné aj považujem, či už je to škôlka, či škola, je to jedno.
@anonym_149578 ty si v skolke prva, tak preco neotvoris okno, kym tam este nie su deti?
@anonym_autor ona asi uci v skole a pride na hodinu, tam je tazky vzduch
@anonym_7dd4a7 ty si dobre mimo, kde sa riešilo , že vadí keď si deti mimo triedy?Rieši sa tu to, že učiteľky vetraju ráno v zime v čase, keď deti sedia za stolom ktoré je priamo pod oknom..a toto by veru vadilo aj mne, nie čerstvý vzduch, ale ten prievan na kríže dieťaťa
@anonym_7e4d6e vyvetra sa tak na 5 minut, mne vadi tiez prievan, vyzdrzala som tych 5 minut a potom vsetko pozatvarala
@anonym_7dd4a7 tu sa bavime o inom vetrani a nie ked su deti mimo triedu.
@anonym_autor vetra sa aj ked su deti priamo v triede, vies kolke z nich si tam uprdnu, alebo sa aj neumyvaju, mala som ziaka, co velmi smrdel, nedalo sa pri nom ani stat, alebo pubertaci zase vylucuju taky hormonalny pach, cize ano, vetra sa aj ked su deti v triede.
@anonym_autor to máš ako kdekoľvek inde s ľuďmi. Sme rôzni. Pracujem v MŠ, žiadne extrémy ako opisujes som tam nezažila s to som nebola v jednej a v každej pracovalo veľa učiteliek. Jedna bola k deťom milšia, druhá nie ale nikdy som nevidela naschvál otvorené okná a veci co píšeš. Ved to nedáva zmysel, ty si uvedomujes, že učiteľky si tie choroby potom nosia domov?? Každá jedna bojujeme s chorobami detí a nosíme si to domov k vlastným deťom. Mne osobne by tie choroby z otvorených okien nestali zato aby som mala v triede o 5 detí menej.
A mám jedno pravidlo, nikdy sa nechovám k deťom tak ako nechcem aby sa učiteľky správali v MŠ k mojim deťom. A to tam ešte najmladšieho mam a nie tam kde ja pracujem. No a keby som mala niekedy pocit, že učiteľky sa takto správajú k môjmu dieťaťu, určite ho tam nenechám. Takže paranoidne mamičky, nikto vás nenúti nosiť svoje deti každé ráno k tým harpiam do škôlky 🤷 a veriť každú hlúposť vašemu škôlkarovi je naivne....
@anonym_1ae769 spominala som to v inej teme, videla som na vlastne oci, ako ucitelka otvorila okno v zime rovno pri detoch, aj ked okna boli aj na druhej strane. Moje dieta je v tej skolke (nie statna) vsimla som si tam uz aj dalsie veci, ktore sa mi nepacia, ale zatial tam dieta zostava, pretoze uz mam pocit, ze najst skolku, kde vsetko funguje dobre, je nemozne a ja si kvoli praci nemozem dovolit kazde 4 mesiace menit skolku a absolvovat s dietatom adaptacny proces. Je to smutne, ze ako mama niekedy chcem, aby to moj3 dieta bolo uz velke, samostatne a schopne sa branit, aby som nemusela mat obavy, co sa stane v skolke.
Fascinuje ma, že všetky prispievajúce v tejto diskusii (s 1 výnimkou) sú anonymné (a vlastne aj tá, ale aspoň sa nebojí vyjadriť svoj názor pod nickom, čo tu používa). Už to naznačuje hodnovernosť jednotlivých príspevkov. A nie, ja som sa s niečím takým u svojho dieťaťa v škôlke nestretla. Mal svoje učiteľky rád (niektoré viac, niektoré menej), dodnes, keď sa s nimi stretne na ulici, tak sa mu prihovoria a pýtajú sa ho, ako sa mu darí. Ak bol chorý, tak pre to, lebo tam matky doviedli kašľajúce deti so zeleným sopľom pod nosom. Nebola som svedkom, že učiteľka zámerne spôsobila ochorenie deťom, aké bola som svedkom, ako vyššie spomenuté matere rýchlo nechali dieťa vysmrkať, opakovali mu, že teraz nesmie kašľať, rýchlo pootvorili dvere, dieťa strčili dnu a utekali, čo im nohy stačili, aby im učiteľka to ich choré obratom nevrátila. A čuduj sa svete, o pár dní bol aj môj syn chorý. A nie pre to, že by učiteľky otvárali okno... Keď odišiel na ZŠ a v triede s ním nebol chlapec, ktorý pravidelne cestou do škôlky chrchľal ako tuberák, skončila aj jeho zvýšená chorobnosť. Sama pracujem v školstve (ale učím dospelákov) a áno, keď vojdem po prestávke do učebne, bežné poviem: "Máte tu vydýchaný vzduch," a otvorím okno. Vetrám, keď je treba, nestačí ráno pred vyučovaním (ako tu odznelo). To už o 2 hodiny je v triede ťažký vzduch (nechcem povedať na priamo, že smrad)...
@ivanaks mna fascinuje, ze si neprisla na to, preco asi tie zeny prispievaju anonymne.
Zažila v jednej MŠ veľmi divné prostredie áno aj v zime otvorené okná. V druhej úplne v pohode učiteľky ktoré deťom pomáhali a bolo vidno že ich práca baví.
To máš aj na ZŠ. Syn musel prestúpiť na inú školu lebo tá prvá neriešila pedagógov ktorý si svoju nasratost odbili na deťoch. Tam bolo bežné že deťom nadávali. Chvalabohu chodil tam len rok.
Ale stačilo aj to na to aby školu nenávidel.
Máš proste ľudí ktorý sú zlý. Robia to cielene a naschvál. Nikdy sa to neutaji na škole. Ale nikto to riešiť nechce.
robila som v skolke a nie nerobili sme im zle- okno sa otvorilo aby mali cerstvy vzduch , ucili sme ich jest,obliekat sa a byt samostatne- ale samozrejme ze pre preefektovane mamicky bolo vsetko zle.. lebo jozko moze len to a anicka tamto, lebo jurko sa musi este kojit a janko si nemoze sam prdel utret ... tlak zo strany rodicov je stale horsi a horsi .. zachvilu uz ani ucitelky nebudu ... alebo ich bude tak sakra malo,ze rodicia sa snad spamataju
@anonym_1ae769 spominala som to v inej teme, videla som na vlastne oci, ako ucitelka otvorila okno v zime rovno pri detoch, aj ked okna boli aj na druhej strane. Moje dieta je v tej skolke (nie statna) vsimla som si tam uz aj dalsie veci, ktore sa mi nepacia, ale zatial tam dieta zostava, pretoze uz mam pocit, ze najst skolku, kde vsetko funguje dobre, je nemozne a ja si kvoli praci nemozem dovolit kazde 4 mesiace menit skolku a absolvovat s dietatom adaptacny proces. Je to smutne, ze ako mama niekedy chcem, aby to moj3 dieta bolo uz velke, samostatne a schopne sa branit, aby som nemusela mat obavy, co sa stane v skolke.
@anonym_fe0f45 nájsť škôlku, kde všetko funguje dobre, je nemožné? Predpokladám, že si jedna z helikopterovych matiek dnešnej doby. Alebo veľmi tragický pesimista. Ľutujem ľudí s takýmto zmyslanim... všetko je zle, všade je zle, všetci sú zlí...
@anonym_autor urcite im nerobia zle, aby nachladli 🤦♀️ a co hovoria...vsade su aj zlate ucitelky, ale najde sa aj nejaka ta bosorka, ktora len vrieska a nevie si k detom urobit vztah. Deti velmi dobre vedeli ake su ucitelky...moj jednu "miloval" rozdala by sa pre deti a ta druha opak a nemal ju rad ako ani ostatne deti a my rodicia sme jasne vedeli ktora je aka.
@anonym_autor Ber to tak,ze ludia su rozni a rozne somariny si povymyslaju a podomyslaju. Ako vobec mozes uvazovat nad tym,ze ucitelka otvori okna,aby deti ochoreli? To ta nenapadlo,ze sa vetra kvoli cerstvemu vzduchu a virusom?
Údajne sa to robí aj v domovoch dôchodcov. Ak je plno a treba uvoľniť miesto, dobre zaplatíš a miesto sa čoskoro nájde. Otvoria okná, následne zápal pľúc a bude miesto.
@anonym_b30e60 Fakt sa to robi. Mama si robila opatrovatelsky kurz cez Urad prace a povedala presne toto. Plus, ze tam nechavaju tych ludi vyhladovat. Kazdemu najest daju, ale nestaraju sa, ze niekto uz sa nedokaze. Proste kto vie, tak pouzije tu lyzicu a naje sa. Ale kto sa nedokaze najest sam, tak ma tak max 2 minutky, za tie mu strcia 4 lyzice do ust a jedlo vezmu. Sami opusteni tam hovorili, ze sa najedia, len ked tam maju praktikantky ako bola moja mama, ktore ich nakrmia. OK, mozno si povies, ze nejaky senilny popleteny dedko si vymysla, ale vraj to pocula od viacerych a to uz nemoze byt nahoda.
@anonym_autor Príď mi nadiktovať, čo kedy mám robiť, aby ste boli spokojné. Našťastie nerobím v škôlke. Stačilo mi, keď sa jedna mamička prišla sťažovať, že som jej dcére napísala na výkres meno Ela, ale oni ju volajú Elka. Takže asi tak.
@anonym_149578 ináč s tým menom súhlasím, prečo by ste nemohli niečo urobiť pre deti, aby boli v pohode? Keď je raz doma a všade Elka, prečo práve vy ju máte volať Ela, ak to tak nechce? Veľký problém, či len naschvál?
@anonym_autor vetra sa aj ked su deti priamo v triede, vies kolke z nich si tam uprdnu, alebo sa aj neumyvaju, mala som ziaka, co velmi smrdel, nedalo sa pri nom ani stat, alebo pubertaci zase vylucuju taky hormonalny pach, cize ano, vetra sa aj ked su deti v triede.
@zuzana76 bavíme sa tu o sedení pod oknami, nie bežným vetraním..tiež vetram doma a mám malé deti..a puberťák tiež asi v škôlke už nemá čo robiť 🤔
@zuzana76 bavíme sa tu o sedení pod oknami, nie bežným vetraním..tiež vetram doma a mám malé deti..a puberťák tiež asi v škôlke už nemá čo robiť 🤔
@karlamon ja som len upovedomila, ze niekto tu reagoval na inu prispievatelku, ze ma sa vetrat, ked deti nie su v triede, ale ona ucila na skole a vtedy ucitel vetra, ked pride na hodinu, coze su logicky pritomni aj ziaci a citi tam vydychany vzduch, neviem, ako vetraju v skolke, tam som nikdy nepracovala
@karlamon a ano, v tej triede tie deti v krajnom rade pod oknami sedia pod otvorenymi oknami, vacsinou im je teplo a vetranie privitaju, resp. sami ho vyzaduju, len, ze aj to by niekto mohol napadnut, ze vetra na skole pocas hodiny.
@anonym_autor pracujem v školstve už vyše dvadsať rokov, venujem sa deťom s viacnásobným postihnutím, teda okrem hrania a učenia ich prebaľujem, kŕmim, prezliekam, už som aj sprchovala a každý deň uspávam tak, že pri nich sedím a hladím po vlasoch. V živote som žiadnemu dieťaťu neublížila a už vôbec som na deti neotvorila okno. S kolegyňami sa striedame v jedálni, šatni, spálni, na ihrisku a nepoznám ani jednu, ktorá by sa k deťom správala nevhodne. Preto sa ma takéto tvrdenia typu jedna baba povedala naozaj dotýkajú. Ten príspevok som čítala.
@anonym_149578 ináč s tým menom súhlasím, prečo by ste nemohli niečo urobiť pre deti, aby boli v pohode? Keď je raz doma a všade Elka, prečo práve vy ju máte volať Ela, ak to tak nechce? Veľký problém, či len naschvál?
@anonym_26125a bola som tam na praxi takže som nevedela. Ale aj keby je raz Ela tak čo? V škole jej do triednej knihy tiež budú písať meno Elka lem abs bola v pohode?
@anonym_autor áno, zaujímam a aj si všímam správanie mojich detí. A áno, mali sme aj problém s jednou učiteľkou, ktorá sa nesprávala profesionálne, deti sa jej báli a rodičia neviem, či nechceli, či im bolo jedno, alebo nemali inú možnosť, neriešili. Mojej dcére stačil mesiac a bola úplne na dne. Najprv som "neriešila" lebo veď nová skúsenosť, deti, kolektív, režim...druhý týždeň sa mi budila zo sna, začala sa pocikávať, učiteľka povedala, že asi je nachladená, nech si ju odsledujem. U lekárky všetko ok, aj tak mi týždeň čo bola doma, rozprávala, ako ona do škôlky nechce ísť, lebo učiteľka je zlá a veľmi kričí. Jeden deň som si dala tú námahu a išla pod okná kde mali triedu a počúvala, čo robia. Nikoho nebolo počuť, len učiteľku, "okamžite si sadnite, nebudete sa hrať, ja to po vas ukladať nebudem, ...prestaň revať, na mňa to neplatí, ešte raz, zavriem ťa tam (neviem kde) ...zjedz to a nerev, lebo ti to napcham do úst ...rýchlo sa obliekaj, nebudeme na teba čakať...nemala si sa oliať, budeš teraz mokrá...na ihrisku nemohli nič, museli byť len na jednom mieste alebo stáť pri nej. Dcéra mi dlho nič nepovedala, len plakala...až raz som už aj ja stratila nervy a povedala som jej, že nech mi všetko povie, a už viac tam nebude musieť ísť...vtedy mi povedala, že na ňu nekričí, ale na všetky deti áno, že nikto sa nemôže hrať, ona je na mobile a vždy im hovorí, aby boli ticho. Keď im niečo nechutí, nemôžu povedať, že nechcú, lebo kričí, keď niekto chce ísť na wc, nemôže, lebo není malé bábätko a má vydržať, keď niekto plače, tak kričí ona že ju z toho boli hlava a už to nechce počúvať, že keď plače kamarát, že ho zatvára do kúpeľne...a také. Ona sa bála niečo povedať, aby nekricala aj na ňu. Tak som išla za tou učiteľkou a konfrontovaná ju, tvárila sa, že ona nič, ona je najlepšia učiteľka na svete a nikto sa na ňu nesťažuje. Neskôr som napísala podnet primátorovi a aj napísala petíciu na odvolanie učiteľky a čuduj sa svetu, zrazu sa našli rodičia, ktorí mali s ňou problém. Už tam 2 roky nepracuje a naše deti sú v pohode a radi chodia do školky. Už mi tam chodí aj syn a tiež sa nesťažuje.
@anonym_26125a a to si tam stála celý deň, že si ju počula vrieskať pri hre, pri jedení, pri prezliekaní, dokonca aj pri pobyte vonku na ihrisku?
@anonym_autor Ber to tak,ze ludia su rozni a rozne somariny si povymyslaju a podomyslaju. Ako vobec mozes uvazovat nad tym,ze ucitelka otvori okna,aby deti ochoreli? To ta nenapadlo,ze sa vetra kvoli cerstvemu vzduchu a virusom?
@marca12 ked si precitas vsetky komentare, tak pochopis, ze nie v kazdom pripade ide o cerstvy vzduch.
@ivanaks mna fascinuje, ze si neprisla na to, preco asi tie zeny prispievaju anonymne.
@anonym_fe0f45 nie vsetky negativne komentare su od anonymov.
@anonym_cd9fd1 presne, autorka si tu dosla ventilovat nejaky mindracik.
Otazka ako 3.tr.ZS a treba prilievat benzin do ohna.
@natalka13 nezda sa ti komentarov privela na to aby islo iba o prilievanie?
@anonym_26125a tak toto už je extrém a ľutujem dnešné učiteľky.. veď keď má raz dieťa krstné meno Ela tak sa tak aj volá na rodnom liste. A to keď ja svoje dieťa volám doma inak neznamená že teraz prídem kdekoľvek a každého budem za to drbať lebo my ho tak voláme a musíte aj vy 🤦♀️

@anonym_10c394 bol leziaci?
@anonym_autor ano mal amputované nohy neskôr porážku