icon

Rúška v škôlke

nitka1157
4. feb 2021

Mamicky davate deti aj tak do skolky ak musia nosit cely den ruska?
Je to len vysoko odporucane ale do skolky ak pojde dieta bude musiet mat rusko.vyjadrenie skolky.
Samozrejme ma zaujima nazor mamiciek ktore si mozu vybrat ci daju alebo nedaju dieta do skolky ze su doma uz s jednym dietatom
Neda sa nato niako ohradit?

Strana
z2
renatka100
4. feb 2021

@kika831 aj nam pisali ze od pondelka ba otvara

majka8691
5. feb 2021

@nitka1157 nerozumiem aký je problem s tym aby malo dieťa rúško? Normalne sa to da dieťaťu vysvetliť. Deti v niektorých krajinách (Ázia) nosia rusko automaticky od dvoch rokov a ake maju následky? Akurat nižšiu chorobnosť v čase sezóny respiracnych chorôb.

sisaka
5. feb 2021

@majka8691 posledné, čo ma zaujima sú ázijské deti... najprv si tam zničia životné prostredie a ešte im budeme tlieskať, že behajú po uliciach v maskách, lebo sa tam už nedá ani normálne dýchať...
U nás sa našťastie stále dýchať dá, stret s baktériami a virusmi je potrebný pre budovanie si imunitného systému a donedávna nikto nekolaboval, keď sa deti delili o jedlo, hračky a božteky od kamarátky Zuzky a kto kolaboval tak to bol jeho problém... ale nie o tom som chcela. Tu ide o dlhotrvajúce následky pre tých najmenších, spôsobené nosením masiek, ktoré ovplyvnia vývoj ich mozgu, celkový vývin, schopnosť komunikácie atď.
Tu je odborný článok, zo stránky US governmentu, toto budú skutočné problémy, ak sa ideme teraz všetci komplet maskovať do nekonečna
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC75...

patrishapat
15. feb 2021

Ja by som nedala. Našťastie naše deti Ruska v škôlke nemusia mať.

Strana
z2