Rúško do skrinky - škôlkar, 1. ročník
dnes som nasla na zozname veci ktoré mam dat dieťaťu do skolky okrem pyžama papuc aj rusko do skrinky. taky hnev do mňa vošiel ze som musela predýchať aby som sa upokojila. zasadne odmietam akceptovať toto nariadenie (alebo ako to slusne nazvať) a urobím všetko pre to, aby moje dieťa nebolo takto "sikanovane" uz od mala. chcem sa spýtať mamicky ktore ste s tym tiež bojovali (úspešne ci neúspešne), alebo ktore to mate rovnako, poradme si navzájom, ako vyargumentovať tento nezmysel pripadne ako chrániť zdravie a zdravý rozum našich detí. tento puhy nezmysel, ktory NIE JE DOKAZANE ze pomáha a chráni. práve naopak.
Rusko bude hodene v skrinke, aky problem? A pochybujem, ze to niekto bude kontrolovat.
@relaxx11 zasa ides strasit tvojou pandemiou? Uz len hladaj dovody ako sa nervovat. A nezabudni sa stazovat svojim nackom
@relaxx11 no to "urobím všetko pre to, aby moje dieťa nebolo takto "sikanovane" " môže skončiť aj tým, že ti dieťa zo škôlky vylúčia, keď sa budeš správať ako dobytok.. Ale rob ako uznáš za vhodné.
@relaxx11 pri takychto malych detoch samozrejme, rusko vyznam nema. Na zozname ho skolka ma zrejme zo zotrvacnosti, ako Ryanair covid potvrdenia pri check in-e. Ale vseobecne zrejme nejaky vyznam rusko ma, kedze v nom chirurgovia hodiny operuju….
Syn ma rusko v skolke 2 roky, ani raz ho nepouzil. Ak ta dokazu taketo veci vytocit do nepricetna, nieco v tvojom zivote je zle.
@viestta toto JE životný problém, žiadny normálny rodič nebude súhlasiť s tým, aby jeho dieťa dýchalo cely deň cez nejakú handru, ktorá nemá žiaden význam a je hlavne pre maly organizmus nebezpečná. Áno, Pre mnohých je zdravie ich deti top priorita a nie je dôvod sa takým ľuďom posmievať.
@relaxx11 žiaľ neporadím, u nás našťastie deti v škôlkach nemuseli mať rúška a u školakoch sa to ľudia snažili riešiť home schoolingom, vybavením zdravotných výnimiek a podobne.
@relaxx11 aj moja ho mala v skrinke, zo začiatku im ho kazali dat aspoň keď prejdú cez chodby, potom si ich všetci svorne uložili pekne vedľa seba na radiátory, lebo jasne ze o chvíľu ich mali zaslintane 🤦♀️ ale teda už potom keď si uvedomili, že je to blbosť, take malé deti si ho ocapali, povymieňali medzi sebou atď bolo v skrinke
Podľa mňa to tam maju len aby sa nepovedalo a okrem toho, kedysi platilo ze deti do 6.rokov rusko mat nemusia a to sú predsa deti v školke 🤷♀️
mali sme v skolke cele dva roky a nebolo
ani pouzite a dam aj teraz to ma nezabije
Do skolky rusko vobec neries. Maju to dane v zozname, keby cosi. V nasej skolke nastastie ruska nikdy nenosili. Ved by ruska boli viacej na zemi ako na ustach. A starsi v skole najprv nosil, ale potom som mu ho prestala davat, aj ked oficialne ho mal mat. Nastastie to nikto neriesil, takze som sa nemusela kvoli tomu hadat. Plne chapem tvoje rozhorcenie.
Juuuj zase jedna dezolat mamicka, a co ze ma mat v skrinke rusko, nebudu to pouzivat maju to mat preventivne, napriklad v nemocniciach je povinne keby ti chyti dieta virozu a skonci na 4 dni v nemocnici tak co ti bude prednejsie riesit len rusko alebo zdravie
@relaxx11 moja dcéra mala rúško v skrinke a na sebe ani raz. A bolo to pre prípad, ak by náhodou nejaké dieťa počas dňa dostalo horúčku, nasadia si ich, kým prídu rodičia. Čo je teda taká pravdepodobnosť, že to skôr vyhrám loto. A len tak mimo, nám nikdy nikto nekontroloval, čo v skrinke máme, takže mu ho proste nedaj a buď v kľude.

Keď je toto tvoj najväčší životný problém, si šťastný človek.
Alebo najnestastnejsi...