icon

Šírenie chorôb v škôlke

13. feb 2026

Dobry den. Dcéra ma uz tretí krat toho istého bacila od začiatku školského roka, pytala som sa lekárky ci sa jej to moze vracať same a povedala mi ze skôr je v skolke triede niekto, kto to ma neliecene a roznasa to. Tak som napisala triednej na edupage, uplne slušne opísala situáciu a poprosila ju, ak vie o niekom ,kto ma dlhodobo kasel a soplik aby upozornila rodičov žeby bolo vhodne dieťaťu urobit stery (vieme kto to tam šíri, chodia tam dvaja chlapci ktorý majú sople cely rok nonstop ,potvrdili mi to aj iný rodicia nevšimla som si to len ja ale tak to jej pisat nebudem koho konkretne, to by mala ona vediet). No ona mi odpísala ze ona nemôže deti posielať na stery ze mam ja napisat rodičom. Nemalo by im ako zariadeniu záležať natom ,aby sa im to tam nesirilo? A deti su potom opakovane choré a musia sa antibiotikami liečiť cele rodiny (tiez opakovane)? A naco sa potom podpisuje papier o bezpriznakovosti ked su tam nonstop deti zo soplom a ich rodicia to neriešia a učitelia tiez nie ?

Strana
z3
bosorkabb
17. feb 2026
@anonym_c68803

@anonym_48f78a a co ze ma alergiu? Ako vies, he to je alergia a nerozbieha sa mu nieco infekcne ? Ucitelka ma papier a moze 3 dni kychat na vsetky svetove strany a nakazit dalsich 20 deti
Prve dni kedy sa len symptomy rozbiehaju to tazko rozoznat!
No vidis.. takze by som sa na tvojom mieste neozyvala a nevyskakovala
To mas to iste ako ked hore dieta dostane papier vybaveny ze moze do kolektivu
Tvoj nemusi mat alergiu ale nieco infekcne a tiez ma papier “akoze alergiá “ narovnako, aj jeden aj druhy nakazi pol triedy v priebehu par hodin

@anonym_c68803 alergia má aj iné prejavy ako sopel a ten kto má doma alergika to rozoznať vie.

anonym_48f78a
17. feb 2026
@anonym_c68803

@anonym_48f78a takze dieta nedavas do skolky so soplami? Na co potom vyskakujes, ze ma alergiu a ma na to ucitelka papier, potom si to evidentne riesila a dieta take do skolky davas a poistila si si to papierom
Sople nesposobuje len chripka, inak ze hned vies rozoznat chripku, alergiu ci inu pricinu sopla - tebe uz asi len titul chyba lebo vestecku gulu uz asi doma mas, to nemusi vediet ani pediater s niekolkorocnou praxou ale ty vies, dobre 🙂

@anonym_c68803 pokial tvoja pediatricka nerozozna alergiu od chrípky, tak by asi aká vrátiť diplom....

anonym_c68803
17. feb 2026
@anonym_48f78a

@anonym_c68803 pokial tvoja pediatricka nerozozna alergiu od chrípky, tak by asi aká vrátiť diplom....

@anonym_48f78a v prvych hodinach veruze tazko
Evidentne dalsia vystudovana mamicka na modrom koniku

Strana
z3