icon

Škôlka a neposedné dieťa

denkatn
17. júl 2020
Strana
z2
jumama
17. júl 2020

@denkatn Vies, podla toho co hovoris, naozaj to moze byt porucha pozornosti, ak nie si si ista, tak pozri tuna priznaky u babatiek a predskolakov: https://www.centrumdys.sk/adhd-add/ Este stale to nic neznamena, ale ak ma viac tych priznakov, mozu ta potom naucit, ako s dietatom s ADHD pracovat. Co ma prekvapuje, tak ze to riesia vylucenim, pani ucitelky by mali vediet, ako pracovat aj s takym dietatom... A samozrejme ze aj rodic nevie a vaha, ak by sa vam to potrvdilo, tak co najviac sa vypytuj ako pomoct u psychologicky. Alebo je vela kniziek, napriklad Mam dite s ADHD z vydavatelstva Grada - je to taka brozurova knizka, kde je velmi dobre vysvetlene, co takteo dieta vnima inak a ako mu pomoct, v sustredeni, v ulohach...

silviazlat
17. júl 2020

@pribinak Nie je to blbosť, ale vlastná skúsenosť a môj názor. Za to, že tvoja mama je dobrá učiteľka, nemáš ani potuchy, čo sa kravy a staré panny sme mali na ZŠ my!!! Zakomplexované telce, ktoré keď videli, že niekto trocha vyčnieva z radu, volali na decko psychológa.

pribinak
17. júl 2020

@silviazlat skús robiť učiteľku aspoň rok a uvidis akých super dokonalých inteligentných rodičov budeš stretávať a ešte maj na starosti ich dokonale deti
Každá minca má 2 strany

silviazlat
17. júl 2020

@pribinak Ja tomu rozumiem a deti si nezastávam. Viem, že vedia byť veľmi zlé. Ale ako píšem a znova opakujem, píšem konkrétne zo svojej skúsenosti.,.

denkatn
autor
17. júl 2020

aby som aj vas potesila, tak uz dnes mi volala pani z centra pre poradenske sluzby a velmi ma podporila, ze mam napisat nejake situacie a budeme to rozoberat , som strasne rada a velmi dufam ze to bude fungovat a na moju dceru nebudu v skolke pozerat negativne ako na problem, ale bude sa vediet lepsie aj v zivote zaradit

makova333
17. júl 2020

@denkatn to je to,co som ti pisala,ze opis konkretne situacie,aby som ti vedela poradit.

mogaa
17. júl 2020

@denkatn v prvom rade si ty uvedom, že nie tréner a učiteľka sú na vine ale tvoje dieťa.....teraz je otázne či ide o ADHD alebo je len nevychované(rozmaznané keďže je jedináčik)....lebo chyba niekde je ...to nie je o tom že učiteľ alebo tréner dieťa nezvláda, ale učiteľ alebo tréner má na starosť 15-20detí za ktoré je zodpovedný a teda nemôže sa individuálne venovať len1dieťaťu a ostatní nech si robia čo chcú....máš už predškoláka, treba to riešiť lebo bude mať problém v škole.....

denkatn
autor
17. júl 2020

@makova333 aha, tak dakujem, to som nepochopila, lebo s tou poradkynou detskou som mala hodinovy telefonat, kde sa ma pytala rozne veci, aj tieto situacie jej mam napisat do mailu, takze to bude dlhy mail, a povedala ze robota je na tom bude dlha , odstranit zlozvyky, pravidelne sa stretavat a konzultovat az kym neprideme k zavere ze je to uz v pohode. dakujem ti za tvoju podporu, keby som nieco nepochopila zase u nej, ja napisem zas tebe ked sa vyznas🙂

makova333
17. júl 2020

@denkatn samozrejme, rada poradim.

Strana
z2