icon

Škôlka počas Covid-19

stefaniamikova11
26. okt 2020

Dobre ráno mamičky ako riešite teras škôlku ked je take obdobie človek sa aj bojí o vlastné dieťa ale na druhej strane je dobré keď navštevuje škôlku pustite vase dieťa normálne ďakujem

meluela
26. okt 2020

@stefaniamikova11 zatial ano. maju nasadene rusky co trosku znizi sancu nakazenia a ja potrebujem pracovat, co je hlavny dovod. myslim ze jej to aj trosku prospieva byt s detmi. ale kebyze som doma na materskej s druhym dietatom a skolkar nie je predskolak tak by som dieta radsej nechala doma

kopytko03
26. okt 2020

Ak pracuješ, nechaj ho v škôlke. Ak si doma, nechaj si ho doma.

janinah
26. okt 2020

Čudujem sa všetkým matkám,ktoré sú doma napr. s babetkami a staršie deti posielajú v terajšej situácii do školky,tie pracujúce chápem,inak sa nedá.Treba mať teraz tých detí v školkach čo najmenej a tiež minimalizovať stretávky rodičov pri vodení detí do a z mš.

mogaa
26. okt 2020

@stefaniamikova11 ako píšu kočky, ak si doma kludne ho nechaj doma a daj ho až sa skludní situácia....ak chodíš do práce tak ho daj do škôlky.....chvalabohu karanténne OČR nechali len ak je zavretá škôlka z dôvodu hygieny....ono dieťa sa môže nakaziť aj na ihrisku alebo ak sa hrá mimo škôlky s iným dieťaťom alebo v obchode, vo vchode, kdekoľvek....

meluela
26. okt 2020

@janinah pre deticky co skolku zvladaju to nie je len odkladisko deti, ale sa tam aj nieco naucia (hlavne socialne zrucnosti) ... ale tak v tejto situacii je to uz naozaj na zvazenie

janinah
26. okt 2020

@meluela nehovor mi,že mesiac bez školky alebo hoc aj tri ich nenávratne poškodí,čo sa nadobúdania vedomostí a zručností týka...treba použiť zdravý sedliacky rozum

meluela
26. okt 2020

@janinah no, len toto zrejme nebude mesiac :-/ ... samozrejme teraz su ine priority. Len som chcela korigovat tu predstavu, ze skola dietatu vobec nic nedava. Tiez som si to myslela kedysi, lebo som mala dieta ktore skolku absolutne nezvladalo (a preto som s nim musela ostat doma). Teraz pri druhom ktore to zvlada lepsie vidim, ze to moze mat predsalen aj nejake pozitiva. Kebyze nie je covid, som teroreticky na dalsej materskej a mam skolkara, tak by som urcite aspon na par hodin tyzdenne davala.

mogaa
26. okt 2020

@stefaniamikova11 tým že dieťa nedáš do škôlky riziko že sa môže nakaziť eliminuješ, ale nevylúčiš.....to by naozaj dieťa muselo byť len doma a s ním celá rodina a žiadne návštevy napr.babky.....ono je tam porovnateľné riziko ako v obchode - tiež ten tovar pred tebou chytalo niekoľko ľudí, kopec ľudí tam stále chodí s rúškami pod nosom(včetne predavačiek)....je to viac menej otázka šťastia či sa nakazíš a kde....sestra bola v karanténe ako pozitívna s celou rodinou, denne boli spolu, malé dieťa ktoré aj krmila aj pestovala keď plakalo - nikto iný sa nenakazil......ona sa nakazila od kolegu s ktorým bola v kontakte pár minut(bola sa testovať ako samoplatca)...ona bola uplne bezpríznaková....

stefaniamikova11
autor
26. okt 2020

Dakujem všetkým mamičkám zatial som doma on je sam súrodenca nema preto ho sme davali aj do škôlky aby sa naucil s deťmi lenze keďže vidim čo sa robi tak asi ostané doma pokim sa to neznormalizuje a potom nastupi zas

tatiana1329
26. okt 2020

Ja mam skolkara a mam aj mladsie dieta a normalne chodi do skolky. Nie preto ze by musel ale on tam chce chodit. Je smutny ked mu poviem ze zostane doma on sa tesi na deticky. Do skolky zacal chodit az teraz v septembri. Velmi mu to pomaha, bavi ho to a je tam len doobeda.

stefaniamikova11
autor
26. okt 2020

@tatiana1329 ale ten nas práveže nechce chodit lebo sa snikim nehraje preto ho vzdy davame aby si zvykol aj s deťmi

mogaa
26. okt 2020

@stefaniamikova11 trojročné deti sa zväčša hrajú sami, vonku sa akurát naháňajú, ale s hračkami sa ešte len začínajú učiť spolu hrať.....ono vždy záleží aj od konkrétneho dieťaťa, ak má súrodenca je zvyknutý podeliť sa o hračku a zahrať sa spolu alebo hrať sa akože ja budem doktorka a ty chorá.....a samozrejme aj či je dieťa extrovert lebo introvert....ono to vidíš aj na ihriskách, niekde už 2,5ročné dieťa sa s niekým hrá a niektoré dieťa sa aj 4rokoch hrá račej samo...

tatiana1329
26. okt 2020

@stefaniamikova11 ako ti pisali baby. Ak si doma s mladsim tak si ho nechaj doma. Ale nevidim problem v tom ze by bol v skolke. Co sa tyka toho nakazenia, to sa moze hocikde.

stefaniamikova11
autor
26. okt 2020

@mogaa no ten nas je 4 ročný a radsej sa pohrajte sam ako s detmi súrodenca nema tak neviem cim to je

mogaa
26. okt 2020

@stefaniamikova11 sú deti ktoré sú tichšie a jednoducho im vyhovuje hrať sa sám...sú skôr introverti a ťažšie si hladajú kamaráta....ak si doma, kludne ho nechaj na tie 2-3mesiace doma, dúfajme že po novom roku keď bude vakcína , bude tá situácia lepšia, minimáône v tom že veľa ľudí už koronu prekonalo a rizikové skupiny sa budú dať očkovať...je možné, že vakcína bude síce dobrovolná , ale časom keď bude väčšia dostupnosť vakcín sa to podmieni napr.kúpele budú brať len očkovaných pacientov...

evkamotka
30. okt 2020

Situacia sa upokojí bud skolsky rok od septembra, nie o mesiac