Škôlkarenie a práca
Ahohte maminy,dufam ze dokazem opisat nas problem 🙂 mame dve deti,zatial maju 1 rok a starsie 2.5 roka. Kedze mame syna narodeneho v januari,tri roky bude mat v strede skolkarskeho/skolskeho roka. Zrejme bude lepsie ho dat do skolky uz v septembri/2013/ pred tretimi narodeninami,dcerka bude mat o rok a polviac. Kedy treba teda hlasit deti ? Teda zapisne? Buduci rok v januari aby isli nasledne v septembri do skolky? Mozu mi obe odmietnut? Lebo Nike bude vychadzat predskolska az v 2014. Riesim dilemu,lebo som chcela ostat na materskej cele tri roky,no nepredpokladam ze mi deti vezmu uprostre roka a platit si odvody do dalsieho skolkarskeho rocnika je dost a na babky sa spoliehat nemozeme..Dufam ze sa chapeme 😀
A druha vec. Ako riesite skolku ak pracujute v mm v inom meste. Trebars my byvame v Kysuckom Novom Meste,pracujeme v Ziline v tom istom obchode,teda ja som zatial na MD. Mame trojsmennu prevadzku. Cesta z mesta do mesta je asi 15 minut autom. Skolka od bytu je asi 5 minut pesi,druha lepsia skolka asi 15 minut a skolka v Ziline nedaleko pracoviska je asi 10 minut pesi. Pochybyjem ze mi budu davat stale ranne...pripadne ako riesite skolkovanie vy? Do ktorej skolky by stedali? Blizko ku praci? A do kedy pistrazia deti v skolke?
@4ocka ono by ti mal zamestnavatel vyjst v ustretry aspon na to prihliadat tak je to v zakone popripade ho skus pisomne poprosit ci by sa nedalo aby vam s muzom smeny prisposobili jeden bude deti odnadsat druhy vyberat zo skolky tiez robim v obchode s 3smennou prevadzkou a mali sme par ktory takto pracoval.mama ranky otec poobedky striedali to podla potreby bolo to na ukor ich ale inak sa nedalo.

@4ocka tvoju dceru by si mala prihlasit uz teraz, kedze ma 2 roky a 7 mesiacov, tak aby od septembra mohla nastupit. Alebo chces cakat do jej 4 narodenin? Syna mozes prihlasit buduci rok vo februari, ak budes mat stastie, tak ti ho v septembri vezmu.
Co sa tyka prace, neviem ako je to s miestami vo vasom okoli. Ak nie je problem umiestnit dieta aj v inom meste, tak ja by som uprednostnila blizko prace. Lenže u teba je problem ten, že ty si ešte s druhym dietatom na MD, takže potom asi blizko domu. Skola byva vacsinou otvorena od 7 hod - 17:00 hod, ale môže sa to líšiť...