Škôlkarska jedáleň a očkovanie
Ahojte,poprosim naozaj len fiskretne odpovede.pracujem v skolke v jedalni,nechcem sad ockovat,mam strach bojim sa tohos, co robit ak sa budu vyhrazat vypovedou?som este v skusobnej dobe dakujem za odpovede a pripominam ze ockovanie odmietam,pekny den baby
@elizabet173 a to je ďalšia chyba. Školstvo a všeobecne tato časť sektora je veľmi podhodnotena. Na to aké tam majú prísne normy a aká to dokáže byť namáhavá práca. Už dávno mali byť v štrajku za vyššie platy.
@elizabet173 Ona ti odpovie ( ma odpoved na vsetko) aj Kedy a kto ma byt poockovany. ( síce aj proti svojej vôli )
@skolara bola doba, keď do školy prišla sestrička, postavili sme sa do radu a ockovali sme sa všetci do jedného. Ja len vychádzam z histórie. Ono za takého socializmu si nemala možnosti na druhý názor. Zaujímavé je, ze ti co teraz velebia socializmus a ako nám vtedy "bolo dobre" sú väčšinou aj proti očkovaniu. Trochu irónia však? 😀 Btw. Nájdu sa aj výnimky.
@janinah V podstate mi je jedno či je kuchárka očkovaná alebo nie, no ak budú tlačiť na testy pre neočkovaných tak by bolo správne aj od očkovaných žiadať, nakoľko môžu vírus prenášať tak ako aj neočkovaní. I keď aj to testovanie je "záruka", keďže po teste už môžete byť nositeľom a šíriť ho ďalej 🤷
jooj, mne je ale vtipné, ako už nikto nekričí, aké sú tie testy zbytočné, pretože už minútu po výtere môže byť človek pozitívny... to sa akosi zmenilo :D už na to zabudli tí, čo boli najskôr proti testovaniu a teraz proti očkovaniu...
k téme - nemajú ako vedieť, či si očkovaná, ak to sama neoznámiš, a očkovanie zatiaľ nie je povinné..
ale ak si v skúšobnej dobe... je to na zamestnávateľovi ;)
@777januska777 No a prečítaj si to ešte raz čo si napísala. Prečo ja asi nedostatok lôžok lebo v niektorých nemocniciach sa nedá už ani existovať, A to je chyba vlády lebo ona rozdeľuje a schvaľuje peniaze na to aby sa modernizovali nemocnice. A prečo máme málo zdravotníkov lebo ak sú šikovný idú radšej do zahraničia za viac peňazí a do čistej peknej nemocnice... Takže koho to je chyba??? My chceš povedať že neočkovaných občanov nie?
@3petka no chyba je celého systému. To nie je chyba tejto vlády, ale už od začiatku našej samostatnej slovenskej existencie. Kazdy občan chce modernú zdravotnú starostlivosť, ale to sa nestane nikdy ak bude zdravotníctvo stále skoro zadarmo. V zahraničí, ktoré Slováci tak radi oslavujú máš oveľa väčšie poistenie a celkovo zdravotníctvo je tam riadne drahé. Slovák si nevie vážiť primeranú zdravotnú starostlivosť a skoro zadarmo, takže to sa po čase zmení a pôjdeme na systém západu (všetko platiť a bez peňazí nedostať nic). A za ďalšie prečo ich stat vôbec pusti? Tu vystuduju zadarmo a idú robiť na niekoho na iný štát? Akoze vážne? Bud odrobit nejaké roky tu alebo vrátiť peniaze, ktoré štát do tých ludi investoval. A áno chyba ako to tu vyzerá je všetkých. Neockovanych bude chyba to, ze sa zas pretazia nemocnice a tento náš systém dostane zabrať.
@merica123 ja ešte nie som tiež očkovaná z určitého dôvodu a za očkovanie som a budem vždy a ako to bude možné, tak sa hneď zaockujem. To ze nemôžem niekde ist, to ze musím ísť do karantény a podobne veci, sú úplne normálne a správne. A tým, ze nie som očkovaná si sama dávam pozor a vyhýbam sa miestam, kde je veľa ludi a zbytočne neriskujem. A fakt nie, k životu to nepotrebujem, lebo zvyšovať riziko, že chytím covid, ohroziť seba a zoberiem miesto v nemocnici ma vážne neláka. Žijem s obmedzeniami, nie kvôli neockovaniu, ale kvôli covidu.
@777januska777 Ťažko študujú zadarmo, si to každý z nich zaplatí... Keby ich štat vedel adekvátne ohodnotiť a robili by v moderných podmienkach tak ostanú tu. A čo aj keby sme si všetko platili sami kľudne však ak chceš byť poriadne vyšetrená profíkom tak musíš otvoriť len a len peňaženku inak to nejde. Kľudne nech zrušia odvody do zdravotky, rozumný si to odloží iný minú na čo chcú.
@777januska777 ja som po extra ťažkom Covide,som vďačná, že žijem a tiež sa chránim ako sa dá robím maximum,aby som bola zodpovedná,ale som neockovaná koniec.Ale po tomto ,čím som si prešla som vďačná hlavne za obyčajné veci a správnych ľudí na okolí seba.Kadernička,kozmetika nevedela som si predstaviť teraz farbim vlasy doma,necestujem ,kávičku si vypijem doma s rodinkou, takže mňa to nijak neobmedzuje viacej chodíme do prírody a fakt som vďačná za ten Covid,neriešim zbytočnosti.
@3petka no zadarmo. V zahraničí si platíš každý semester a plus ďalšie veci k tomu, tu si platíš len blbý internát, možno nejaké knihy, zošity atd. Štúdium máš zadarmo. Takze ano, študujú zadarmo. No a tak to aj bude. Ale uvedomujes si, ze su tu aj ľudia, ktorí na to nebudú mať? Ktorí prídu o prácu alebo budú dlhodobo chori? V zahraničí si to platíš sam a veľmi si rozmyslis ci pôjdeš alebo nepôjdeš k lekárovi. Dnes máme zdravotníctvo relatívne zadarmo a aké veľké dlhy majú ľudia na zdravotných poisťovniach?
@777januska777 čírou náhodou viem, koľko približne stojí štúdium medicíny na Slovensku aj v zahraničí - traja z rodiny, jeden promócie pred rokom, jeden pred mesiacom. Posledný dávnejšie. Nemyslím si vôbec že na priemerný zárobok na Slovensku je zdravotníctvo takmer zadarmo, stačí ísť s tromi deťmi zubárovi. A už vôbec sa nedivím študentom medicíny, že ostávajú vonku, urobila by som to tiež, Dôvodov by bolo na A štvorku. Máš pravdu len čiastočne, keby bolo štúdium medicíny na Slovensku spoplatnené a po skončení čakali mladých lekárov tie podmienky, ktoré tu väčšinu čakajú, tak pôjdu rovno študovať do toho zahraničia.
@elizabet173 stále lepšie, lebo by sa tie financie, ktoré by tu štúdium stalo, mohli využiť na dobrý účel a nie vyhodiť len tak do záchodu. Je veľmi veľa vyštudovaných mladých ľudí co odišli do zahraničia a tam robia poradne práce, len pár je ich takých co sa uplatnili v odbore. A štát do nich investoval niečo co sa mu nikdy nevráti. Ono vysoká škola je stále relatívne zadarmo akákoľvek u nás. V zahraničí si na ňu musia študenti brat pôžičky.
@777januska777 to nech si niekto zodpovedný položí otázku, prečo mladí ľudia odchádzajú po skončení medicíny do zahraničia a zároveň máme nedostatok lekárov, Všetci tí, o ktorých som písala, pracujú ako lekári a ešte ma napadli ďalší dvaja, deti známeho, tiež lekári žena a muž, pracujú v USA ako lekári
1. Zamestnavatel ta vie vyhodit v skusobnej bez dovodu a po skusobnej akoze pomenia organizaciu, tak z dôvodu nadbytocnosti a pod. Ked budu chciet, osetria si to
2. Napr manzel pracuje v nemocnici a vo svojich predpisoch maju uvedene, ktore vakciny su povinni absolvovat, napr ba zltacku B. Ak by sa nou manzel zaockovat nedal, je to pre zanestnavatela dôvod na vyhadzov. Takze nemyslim, ze je pravda, ze to musi byt v ustave/zakonoch
@janinah tvoja celá rodina je očko? Kamarátky všetky ich staršie deti, ono aj malé deti sú prenašači.
Myslíš, že všetci v obchodoch sú očko?
Všetky učiteľky?
Chodíte na ihriska atd?
Či žijete v bubline?
Mne je fakt jedno kto je a kto nie
Ja som očko kvôli tomu aby som nemusela dookola na testy lebo žijem v krajine kde sa bez testu nedostaneš na kávu na kúpanie, nikam
Kriste pane to sú komentáre teda...len tak pre vašu info aj zaočkovaná osoba sa môže nakaziť ...takže komentáre ako napr..že vášmi dieťaťu bude naberať nezaočkovana kuchárka jesť a bojíte sa že vám nakazí dieťa..nemám slov.Vaše dieťa môže nakaziť kuchárku ktorá zaočkovana môže byť.Očkovanie vás nechráni pred nákazou neviem kedy to chcete pochopiť v tých hlavách.Nakaziť sa môžte aj od zaočkovanej osoby..vakcína nieje žiadne vykupenie,a po jej podaní sa nestávate ,,nesmrtelne,,rovnako sa môže nakaziť ako keby ste zaočkovaná nebola a práve preto je zmysel očkovania absolutne žiadny.Nikto vám nezaručí ze po ockovaní sa nakaziť nemôžte
@elizabet173 este zatial nie ale cakam kedy to pride a ako reagovat preto sa pytam co mam robit ci ki vie aj niekto poradit

@elizabet173 Ja som to pisala ironicky pre 777januska777