Som onkologická pacientka a 5 ročný syn ma stále naháňa. Ako mu vysvetlím, aby spomalil?
Som onkologická pacienka -pľúca - aj ked som nikdy v živote si ani len nepotiahla z cigarety. K tomu metastázy v chrbtici, panve a pečeni. Neležím, neľutujem sa - no, občas si zanadávam - upratujem, venujem sa 5ročnému synovi. A tu je problém. Napríklad v lete som s ním v Bratislave navštívila plno zaujímavých miest, aj doma sa mu venujem. Lenže on chce všetko hneď a to ma štve, lebo ja chcem vzhľadom k mojej diagnóze robiť všetko s kľudom. To znamenná, nie vtomto momente, keď si zmyslí, budeme si čítať, ale napríklad o dvadsať minút a podobne. Áno, urobím to, čo si praje, ale nie hneď, v tej sekunde. A ako mu mám vysvetliť, že ma nemá naháńať. Skrátka, že všetko bude, ale pomaly a postupne. Napríklad - pôjdeme dnes von, ale nie o jednej - pôjdeme o druhej, lebo predtým si chcem v kľude vypiť kávu. Hovorím - všetko mu splním, pokiaľ to nie je zdraviu a životu nebezpečné, ale potrebujem, aby ma nenaháňal. Ďakujem.
No, raz za tyzden povysáva, trikrát v tyzdni dá riady do myčky ...vyberám ich ja, inak ked nie sú riady mastné ich umyvam ručne a občas ked treba dať mäso dať piecť tak dá, ale prach si nepoutiera, záchod neumyje, ani kupelnu, opratéu bielizen vyberám z práčky, prinášam k sušiakom a vešiam ja - a ked to spiemerujem, tak za tridsaťkrát tejto činnosti sa mi ponúkne raz, či mi má bielizen odniesť k sušiakom a pritom je to dosť také, ked je toho plno atď...
@anjika44 na tu hodinu mu vymysli nejaku inu cinnost. Okrem toho musi vediet ze si chora a nevladzes, potrebujes si castejsie oddychnut a pod. Moja od 2r. chapala ze maminka nevladze a nemoze hned ist robit to co si ona zmysli. V tom proste vyrastla. Aj teraz este hocikomu povie ze mamina sa cely den vala na gauci a nic nerobi🤣a to som uz skoro rok ok.
@anjika44 ale tak hadam tvoj chlap chodi do prace a povenuje sa aj synovi, nie?
Ja na domacich pracach nevidim nic take hrozne, co by sa nedalo zvladnut, skus zaangazovat aj syna, podavat kolicky na pradlo a tak. Neber to tak negativne, viem, si chora, mozno si unavenejsia, tak viac oddychuj. Ale ked mozes, rob domace prace nie ako domacu mordu ale viac kreativne.
A komunikuj s muzom, nie ze po nom kricis, stazujes sa, ale skus byt prijemnejsia...
@anjika44 ved nevadi, ze podaval rychlo, staci mu povedat, ze nech narata do 5 a potom poda... chyba ti kreativita.
A vela muzov je takych, ze urobia az ked im povies, chyba im empatia. Ved bud rada, ze urobi a bud vdacna. Celkovo mam pocit, ze mas problem s asertivnou komunikaciou.
@0silvia0 ale ked on slubi a potom to aj taK NESPRaví? xkrát som synovi hovorila, že ked je bosý a po sprche, má sa hned obliecť a hlavne neskákať bosými nohami po parketách, lebo sa šmykaju...a dnes? Manžel sedí na posteli, dieťa poloholé, veselo behá po izne, skáče a manžel len kuká....takmer ma j..lo.
je mi luto tvojich diagnoz... sama vies ze prognóza za tychto chorob. nie je pozitívna. Malý podla mna cíti tvoje ochorenie a chce byt s tebou ako píšeš co naozaj máš uzivaj si ho nie o druhej ani tretej ale teraz. Lebo casu nemas na rozdavanie. a muz... mozno to spracúva po svojom..... veľa zdravia

@maciatkolulu oblieka sa sám, ale ešte dozeráme, lebo rád miesto obliekania robí všeličo iné