icon

Štvorročná si ešte cikne do gatí

citronius
2. jan 2017

Dobrý deň, chcem sa spýtať či máte skúsenosť, aby sa aj 4 ročné dieťa pocikávalo, ale tým spôsobom, že má len cvrknuté. Na záchod sa niekedy sa pýta, niekedy ju musím nútiť. Niekedy príde aj zo škôlky a má mokré gate a nevie mi vysvetliť čím to je. nepomáhajú ani odmeny ani vyhrážky

pribinak
2. jan 2017

Dala by som vyšetriť moč, mozno je v tom dievčatko nevinne a ma nejaky zápal

sense
2. jan 2017

Alebo psychika?

stardust
2. jan 2017

alebo v skolke je tak zapalena do hry, ze zabudne ist na zachod alebo sa prilis vela chichoce s inymi dievcatami...tiez moze byt. Vyhrazky, ani odmeny by som nezavadzala pri takychto veciach, mozno si to fakt nevie ovladnut.

gabrielakin
2. jan 2017

Moze byt aj to,ze sa poriadne na zachodiku nevypiška a zbytok jej cvrkne do gati,alebo sa zle utrie.Moze byt aj prechladena.Urcite by som dala vysetrit moč.

anjelicek26
2. jan 2017

Kamoskina dcera mala tento problem a nakoniec mala zrastene male velke pysky uplne. Len mini otvor na cikanie jej este ostaval. Museli jej to oddelovat na chirurgii. Aj jej to vzdy trvalo pri cikani na zachode len mama tomu nevenovala moc pozornost vtedy. Ako oddelili prestalo aj pocikavanie, aj dovtedy dost caste, zapaly mocaku.

dadenka1
2. jan 2017

Aj moja to robí. Má 4,5 roka a je dosť živá, !myslím že je to tým, že nestíha docikat. Proste sadne, za dve sekundy je hotová a nestíha vycikat všetko. Je jej to potom ľúto, neznáša mokre nohavičky. Tak si dám tu námahu, čakám s nou na wc, aj keď povie, že hotovo, tak jej poviem nech ešte chvíľku počka, či ešte nepôjde, dobre jej potom utriem susku a väčšinou je to ok. Niekedy zíde z wc a sťažuje sa že sa jej znova chce cikať tak sa jej snažím vysvetliť že treba sibud ešte sadnúť a docikat alebo už zavrieť susku aby sa nepocikala. Veľmi jej to vadí, a tak ju podporujem, vravim, že to sa nauci, že ono to príde, ln treba trénovať, že to male dievčatká môžu mať aze to prejde.

citronius
autor
3. jan 2017

@pribinak mna to napadlo, boli sme na nefrológii kde jej vyšetrili moč aj obličky a všetko je o.k ešte aj u psychológa sme boli a tiež je o.k len živšia

pribinak
3. jan 2017

@citronius jaj tak potom "nema cas" na cikanie, netreba ju trestať len chváliť a chváliť. Deti z toho vyrastú ;)

sense
3. jan 2017

@citronius urcitejunetrestaj ak je aj zaujata hrou tak sa jej spytaj ci nepotrebuje. Moja ma 3,5 a tiez sa jej to obcas stane al ked sa nlazni jej ujde, doma po menej ale v skolje castejsie...nastastie nemaju problem ju prezliect a v skolke sa stava aj vonku ze predtym ako idu von sa vycika a su polhodinu vonku a uz ma cvrknute....ale mne to pride. Z sa aj boji povedat lwbo mne vonku povie ze chce a dam ju hocikde...teda takmer hocikde...

stastnablcha
4. jan 2017

netrap sa tym, to sa niekedy stava. 4 roky nieje vela, aj nase deti to mali. hlavne ked sa hrali a potom "nemali cas" ist na zachod.