icon

Štvorročné dieťa má problém s rozprávaním

7. nov 2021

Nas syn ma 4 roky a m a problem s rozpravanim. Boli sme u doktorky ta nas doporucila k psychologicke. Psychologicka nam dala termin az o dva mesiace. Chcela by som sa preto spytat ako rozpravaji vase 4 rocne deti. V skolke sa na nic nestazovali, aj ked tam viac neni ako je, byva casto chory. Maly nerozprava cele vety. Ked aj nieco povie tak je to schomolene. Ked sa s nim chcem rozpravat tak mi len odvrkne "mama ticho", "mama psssst". Nejde mu to a preto ho ani rozpravat nebavi. Nevydrzi dlho "kecat", knizky ho vobec nebavia. Ked sa ho nieco spytam napr. kde je tanier tak len ukaze. Ked mu poviem ze tanier je na stole , nech zopakuje celu vetu, tak len mavne rukou a nahnevany ide prec. Akebo ked sa udrie, povie mam Au- au. Hovori o sebe v tretej osobe. Aj kde ho stale upozornujem nevie si to zapamätať.

Vie pekne pocitat do 10, povie svoje meno aj adresu. Pozna niektore pismenka. Vie strihat , kresllit, sam sa oblecie aj vyzlecie, obuje aj vyzuje len to rozpravanie... Nemam to velmi s kym porovnavat, preto sa chcem spytat sme na tom moc zle? Dufam ze so psychológom to pojde lepsie

Strana
z2
blondmummy
13. apr 2023

Ako ste dopadli??

jarulienka121
18. jan 2025

Ako ste dnes prosím?

autor
15. jún 2025

Ahoj

autor
15. jún 2025

Ahojte, tak malý už má 8 rokov, teda už není taky malý 😉 Rozprávanie ma už dobre, všetko dobehol.

danielka277
7. okt 2025
@anonym_autor

Ahojte, tak malý už má 8 rokov, teda už není taky malý 😉 Rozprávanie ma už dobre, všetko dobehol.

@anonym_autor
@anonym_autor čo by ste odporučili po vašich skúsenostiam rodičom s podobným problémom?

Strana
z2