Synček pri zvade uhryzne druhé detičky v škôlke
ahojte mamičky, chcem sa opýtať či nemáte niektorá skúsenosť s tým, že sa detičky v škôlke hryzú. Mám synčeka 3 roky a 3 mesiace, už minulý rok sme chodili do škôlky bol v triede najmenší a začal po 3 mesiacoch s tým, že deti začal biť a sem tam aj uhryzol, keď si nevedel už dať rady, tak mi to príde. Doma mi to však vôbec nerobí len v škôlke. Teraz po prázdninách sme sa vrátili späť a už sa zase stalo , že uhryzol detičky a to aj mladšie, pretože zostal ešte v malej triede a už vôbec neviem čo mám robiť. Keď mu dám trest tak pár dní je dobre a potom zase zle. Keď je dobrý tak dostane odmenu, ale ani to nezaberá tiež pár dní je OK a potom zase toto. Nemáte s týmto niekto skúsenosť, ak ano ako ste to riešili.
za to ze je dobry ,sa odmena dávat nemá, to má byt samozrejmost.
no veď som časom prišla nato že to aj tak nespĺňa to čo by malo, ale tak skúsila som aj túto možnosť, lebo už ozaj neviem čo stým a dookola sa deň čo deň opakujem, že sa to nesmie
@mimifi a tento krpaty ano☹ v kazdom pripade som ti pisala, ze poznam 2 taketo pripady - dievcatka , obe velmi mile zo vzdelanych, slusnych rodin - jedno jedinacik , ktory podla psychologicky , ktoru jej rodicia s nou navstevovali,sa snazil tymto sposobom zaujat a nadviazat kontakt - cize jej motiv bol velmi pozitivny ale davala ho zial takto nevhodne najavo
druha je spoluziacka mojej dcery - z 3och deti najmladsia - forma hladania si miesta medzi detmi - negativny motiv ( robila to v konfliktoch )
obe z toho vyrastli priblizne vo veku 3.5 - 4 roky😉
My sme mali toto s dcerkou od 2 - 2,5 roka cca. My sme ju zo skolky vzali a dali opatrovatelke. Mala problem v kolektive, nevedela riesit konflikty inak ako hryzenim (vlastne vobec vtedy nerozpravala).. U opatrovatelky sa rozrozpravala a do skolky sa vratila ako trojrocna ako nekonfliktny anjelik. Mne to bolo blbe, aby moje dieta hryzlo ine deti plus som nechcela, aby na zaciatku uz dostala peciatku "zle dieta".
@mimifi ja sa opýtam: Kde bola pani učiteľka?
Sama píšeš, že je to určitá forma "obrany" syna, tak keď pani učiteľka vie, že v prípade konfliktu sa môže dieťa takto zachovať, mala by zasiahnuť skôr ako k tomu dôjde. Ty nevieš o čo išlo v danej situácii, prečo to spravil, čo ho k tomu viedlo.
môj malý má 21 mesiacov a robí to tiež menším deťom, proste od radosti príde k nemu, objíme ho a pohryzie......a tiež neviem odkiaľ to má......zatiaľ je jedináčik...
no ved práve aj môj maličký je strašne šikovný učiteľky ho chvália, nemáme problém ani s rozprávaním ani ničím iným, krásne čisto rozpráva to ho chváli okolie, že niektoré 5 ročné deti nerozprávajú tak ako on. Rozumný rýchlo sa naučí, strašne veľa básničiek si pamätá na svoj vek by som povedala asi aj veľa, ale toto ma hnevá.
@mimifi pridala som - nad tvojim😉 v tom isotm case ako si pisala...
neviem ci ti to pomoze, v oboch pripadoch islo o fazu, jedny rodicia to riesili psychologom - fakt sa snazili, ale aj ona im povedala ze v psychike ich dietata nie je nic chorobne, skor nepochopenie situacie a emocne nezvladnutie - ze treba aby dozrela, rodicia aby sa vyhybali situaciam kde na malu nemozu dohliadat ( pripadne kde na nu nedohliada iny dospely ) - nase baby su od seba asi rok a nieco a teda nasa je mladsia, tak vzdy ked sme boli s nimi tak nenormalne davali na nasu pozor, aby jej ta ich neublizila😉
ti druhi rodicia to vobec neriesili, oznamili to v skolke, im sa to zdalo normalne ako trucova reakcia ... ono sa len parkrat stalo ze to spravila ich dcera v skolke, s mojou su momentalne najlepsie kamosky a rehocu sa natom ako ta malinka hryzla... pohryzla aj moju dceru - a dost skaredo - jej mama sa mi ospravedlnila , co viac mohla spravit...
obe tieto dievcatka boli velmi mile a vychovane - to hryzanie bola len emocna reakcia na urcitu situaciu ktoru inak nevedeli este spracovat ( niektore deti revu, ine sa hodia o zem, niektore hryzu ) - u teba je dolezity tvoj postoj - ta mamina s tym dietatkom v skolke nam to normalne ako rodicom na rodicku povedala - ze tento problem tam momentalne je, ze ucitelky su informovane etc. ...
veď tento rok je aj zmena kolektívu aj učiteliek a aj tak po mesiaci bez škôlky sa nám to vrátili , tie situácii druhých rodičov sú v niektorých prípadoch dosť zlé ( škaredé pohľady a tak ) ale tiež sa ospravedlním aj malý sa ospravedlní a sľúbi, že to robiť nebude a aj tak
My mame znamych ktorych syn toto robil, jeho rodicia boli razni, ziadne fyzicke tresty inak nevyznavaju, ale chceli to riesit a po dohode s ucielkou ho raz vonku chlapec zo starsieho rocnika, ktoreho na to predtym specialne instruovali, tiez uhryzol. Maly to uz nikdy nezopakoval.
Ono da sa vselijaka motivacia, takto aspon ine male deticky uz netrpeli.
Nejde o trest, ani nie je zly, ide len o precitenie toho co sam sposobuje, co si inak neuvedomuje.
Tito ludia to raz videli u inych kde toto robil maly na ihrisku a kde ho spat uhryzla jeho vlastna mama, a tiez bol hned pokoj. Maly bol len chvilu ofucany, ale ine deticky uz mali pokoj.
Neviem ci je to ta najspravnejsia metoda, pravdou je ze ine su dost pomale a kym toto hryzave dieta dozreje, vacsinou si to odtrpi x dalsich, co tiez nie je prave najspravodlivejsie.
@horana Ale ono nejde o to ze si to neuvedomuje, ale jednoducho ked ho niečo vytoči, prve čo urobi v zachvate hnevu proste uhryzne, aspon tak to bolo u nas, vobec nebol hryzavy, nikdy to nerobil, vie, ze to boli, ale su proste situacie ked to nezvladne, nevie sa ovladať, ale čim je starši, tak je to so sebaovladanim lepšie
@mimifi Ja som si nie ista, či to prešlo, pravdou je ze uz to davno nespravil, ale doverujem učitelkam, vyzera, ze to zvladaju

jednoducho musi pochopit a vyrast a dookola omielat ze sa to nesmie a ze tym ublizuje druhym,