Tetovanie učiteľky v materskej škole
Ahojte. Chcem sa opytat, vadilo by vám, ak by ucitelka v ms mala tetovanie? Mozu vobec ucitelky v ms mat tetovanie?
Neucim sice v skolke ale som socialny pracovnik-vychovavatel a pracujem s detm(som s nimi sama na smene a mam aj malicke deti).Mam tetovanie na predlakti, dost velke.Nevadi to ani detom, ani zamestnavatelovi.Pracujem aj v Domove dochodcov a tam to tiez nevadi a je to super tema na rozhovor😉
Su povolania,kde tetovania na viditelnych miestach byt nesmu.povolania ako ucitel,vychovavatel a pod.pod ne nespadaju,moze vsak existovat interny kodex v danej institucii,ktory to zamestnancom zakazuje.kamaratka pracuje na exekutorskom urade a maju dresscode,v ktorom maju zahrnute aj to,ze nesmu mat tetka a piercingy na viditelnych miestach,ani prilis extravagantne farby vlasov..
V skolke,kam mi chodila dcerka,mali vychovavatelku s kerkou,divokym ucesom a piercingami na tvari..akokolvek to na koho posobilo,decka ju mali radi,zrejme to teda s nimi vedela..tiez som robila na mieste,kde som sa parkrat stretla s namietkami,kedze sama som pomerne dost potetovana prakticky na vsetkych viditelnych miestach okrem hlavy a krku,no nemyslim,ze kerky ci piercingy,ktorych som tiez mala zopar viditelnych,niekedy ovplyvnili moj usudok ci profesionalitu.zial,stale sa najdu ludia,ktori odsudia cloveka na pohlad,od stola,bez toho,aby o nom vedeli viac,nez to,ze jeho telo zdobia trvale obrazky a piercingy.. ;)
@angelina1003 U nás mali deti v školskom poriadku zakotvené, že nesmú chodiť do školy s výrazným make-upom, nalakovanými nechtami, nafarbenými vlasmi a dokonca tam bolo aj uvedené, aké oblečenie je vylúčené. Všetci rodičia to na začiatku šk. roku podpísali, že s tým súhlasia.
Čo sa týka autorkinej témy, vkusné, neurážajúce a nevulgárne tetovanie mi vôbec nevadí, sama jedno mám (dosť veľké, ale na mieste, ktoré viem bez problémov zakryť oblečením) a to som pracovala aj v banke, kde sú na také veci citliví 😉 Myslím, že teraz už je to tak rozšírená vec medzi bežnou populáciou, že pokiaľ to nieje nadmieru (viď obrázok vyššie 😝 ), tak to nikomu vadiť nebude.
mne by to nevadilo, ved ucitelka ma aj sukromny zivot
Jasne, ze to nevadi. V takom Finsku je tetovanie tak bezne, ze ho maju asi vsetci, aj tradicne slusne oblecene babicky s vnucatkami, chirurg, uradnicka i pravnik. Proste prislo to tam o dekady skor a co je to za nezmysel, ze tym, ze ucitelka nema, ide detom prikladom 😃 Na tetovani nie je nic zle, sama sice nemam, ale urcite nepovazujem kozu bez obrazkov ako prikladnu a nasledovaniahodnu, hodnoty su o niecom inom a aj ta ucitelka je tam na nieco ine.
@bonovka To je zasa len o jednotlivých zamestnávateľoch, nie o povolaniach, ako takých 😉 Ja pracujem na exekútorskom úrade už sedem rokov a žiaden dresscode nemáme, žiadne obmedzenia obliekania, vlasov, ani hocičoho iného 😉 Šéf - exekútor je dokonca vášnivý motorkár a bežne je cez sezónu v kancelárii v riflových 3/4koch a motorkárskom tričku 😉 A neznamená to, že by bol horší právnik. Myslím, že aj na ľudí to pôsobí lepšie, ja osobne keď idem niečo vybavovať, lepšie sa cítim medzi neformálne oblečenými ľudmi, ako medzi kravaťákmi.
@kasokri nebola tu už raz taká otázka? :-/
@kasokri my sme mali v dodatku k zmluve, niečo v tom.zmysle, že máme byť upravené, čisté a podobne... Vzhľadom na to, že poskytujeme vzor deťom. Mne osobne sa veľmi tetovanie nepáči, na druhej strane, z princípu... No a čo? 🙂 Kadekto v nejakej pozícii je potetovaný, a zase niekomu vadia učitelia 😉
to tu bola este aj tema o dlhych nechtoch ucitelky, neviem teda ake dlhe ich az mala, ked to dotycnu mamicku poburilo a toto je teda podobne, ja sice nie som za tetovanie, nemam rada taketo permamentne vci, ktore nemozem len tak lahko zmenit, ale vôbec by mi to nevadilo, pokial by to nebolo nieco hanobive
@savmebej nie kazdy vynika v slovencine...poznam vysokoskolsky vzedelanych ludi ktorym slovencina proste nejde ale su dobry v matematoke napriklad....a okrem toho sama som prikladom...tiez mi slovina nejde nejak extremne a studujem na vyske no ine predmety mi idu...takze nesud podla pravopisu....
Paneboze dalsi hon na carodejnice tentokrat na ucku s tetovackou😀😊😂, to vazne nemate ine problemy ako tieto??? Ak nie ste stastny clovek... a nie nikde v ustave ani v zakonniku neni napisane ze ucitelka nemoze mat tetovanie, jedine tak v prepisoch konkretnej skolky, ale kedze tam pracuje asi s tym zamestnavatel problem nema, tak preco potom vobec tato otazka? Ked vam vadi treba prelozit dieta inde...
Velmi by mi to vadilo, ucitelka nema pravo mat tetovanie, dlhsie nechty, make-up, osobny zivot ani nic podobne.tetovania maju iba vazni, predsa 😉
Môj muž bol vojak a mal tetovanie ako aj 80 % jeho kolegov. Nikomu to nevadilo. Mne tetovanie tiež na nikom nevadí, je to každého osobná vec.
@bosorkabb vela ludi to neberie ako osobnu vec daneho cloveka,ale ako jeho prezentaciu v istej formalnej roli,v pracovnom postaveni,vo funkcii.cize ako zasah do nie osobnej,ale formalnej stranky zivota.na mna sa za tetovanie stazovala klientka,vraj co za cloveka to zamestnavaju a ci uz nemaju koho,ked zamestanali taku potetovanu..pritom napriklad tam,kde to naozaj mohli riesit z formalneho hladiska (sud),nepovedali ani slovo,naopak-ked som prisla v 40 stupnovej horucave zahalena bolerkom,aby som zakryla ramena,povedali,nech to dam dole..kazdopadne mozem povedat,ze som s tym v tomto konkretnom zamestnani problem mala.pri prijimani sa ma nikto nepytal na tetovania,piercing som mala v nose,nikoho netrapila rok a pol,kym sa nevymenil jeden z nadriadenych a tomu novemu to vadilo vkuse,piercing prikazal vybrat a za kerky som bola pravidelne na koberceku,vraj kvoli sudu.napriek tomu,ze v praci som toho casu bola dobra,s pracovnymi vysledkami bol spokojny a zdaleka som nebola v danej institucii jedina potetovana.aj ked mozno najviac,co do poctu a rozmerov,no tiez sa mi zmenila funkcia a uz som nechodila na sud a aj tak mal stale problem..
Myslim,ze vzdy je to len a len o ludoch.. 🙂
@kasokri my sme mali takú, mladá baba, tetovania, piercingy, na učiteľku v mš trošku extravagantné oblečenie, decká ju milovali a ako osoba bola veľmi príjemná a milá, aj keď na prvý pohľad "drsňáčka". Osobne som v jej vzhľade problém nevidela, pre mňa je to rovnaké, ako keby bola učiteľka obézna, ryšavá, bez makeupu... No každá nejak vyzeráme.
@kasokri pokial to nevadi riaditelke, alebo osobam, ktore ju prijali, tak asi moze mat taku " ozdobu". Do niektorych zamestnani, jednoducho neprijmu. Ono tetovanie pochadza este z davnych cias, kde sa takto ozdobovali, takisto aj nausnice, aj naramky na krk. Su take kmene este aj dnes, kde maju v uchu take ozdoby ako taniere, alebo na krku tolko tych naramkov, ze maju tak dlhy krk, ze bez toho, by sa im hadam zlomil, urcite ste take foto uz videli. Za mna, ak by to mala take jemne, tak by mi to nevadilo. Ale ak sa napr pozriem na krasnu zenu a mala by hrubu kerku, tak by mi to prisli nevkusne. Ak by bola ta ista krasna zena hned vedla bez nej, tak ta by u mna vo vzhlade vyhrala ( napr keby to bola nejaka sutaz miss alebo co). Ono ked su tie kerky, tak vam napr pre zaujimaost, nespravia magneticku rezonanciu, lebo by to zhorelo.
Nevadilo. Nesudim knihu podla obalu ;)
Myslim, ze by ucitelku s vulgarnym/dehonestujucim tetovanim na viditelnom mieste asi v skolke ani v skole nezamestnali
Neviem objektivne odpovedat, ci by mi to vadilo, kedze uz mam velke deti. Mozno by som sa obavala, ze to moje deti budu brat ako nieco normalne a nasledovaniahodne(co mne teda normalne nepripada, ale respektujem kazdeho slobodne rozhodnutie), a v buducnosti by sa tiez chceli takto oznackovat.
Su zamestnania, kde je tetovanie zakazane. Dcera pracuje v jednej leteckej spolocnosti a tetovanie aj piercing su tabu.A nejedna sa len o zamestnania, napriklad v Japonsku vas do termalnych kupelov(ktore su po celej krajine) nevpustia, ak mate co i len male tetovanie....

@savmebe a ty si kde mäkčene,dĺžne nechala keď tu kritizuješ druhé? ;)