Tipy pre učiteľky v škôlke na zvládanie najmladšej vekovej skupiny
Som pani učiteľka, ktorá nemá dlhú prax a od utorka dostanem triedu najmladších detičiek. Chcela by som poprosiť pani učiteľky, ktoré pracujú v MŠ s najmladšou skupinou t.j. 2,5 až 3 r., aby mi poradili nejaké finty a triky ako utíšiť detičky, čím ich zaujať, čo Vám fungovalo, aby som nemusela po deťoch kričať. Ak sa nájde nejaká ochotná dušička budem rada, kľudne môžete napísať aj správu.
Ako vás toto napadne, že by ste vôbec mali kričať na deti, ktoré sú odtrhnuté od rodičov a je to pre nich úplne nová skúsenosť …. Nepomýlili ste si povolanie ?
@anonym_b6375d nebudem tu vysvetľovať ako som to myslela.. škoda môjho času 😏 každá učiteľka pochopí, že som tým myslela upozorňovanie v istých situáciach alebo zvýšenie hlasu a nie kričanie po deťoch aké Vám beží po hlave.. ďakujem za koment, ktorý má pre mňa úplne nulovú hodnotu 🙏 pekný večer prajem a nie vždy treba komentovať všetko, stačí iba vtedy, keď viete prispieť k téme 😉
Ahoj, napíš do skupiny Učiteľky na MK, určite ti tam skúsené učiteľky poradia.
@miiichaelaaa Tiez som ucitelka, ale tiez ma to kricanie zarazilo a hlavne, ked pisete o najmladsich a budu v adaptacnom procese. Tie prve tyzdne su velmi narocne, deticky placu, lebo nepoznaju druhe deti, pani ucitelky, prostredie, ani rezim skolky. Musia sa najprv oboznamit s prostredim, zvyknut si, ze maminky, ci ockovia tam s nimi nebudu. Hlavne byt laskava, pokojna, vesela a trpezliva. Najradsej maju hudobno- pohybove hry, divadielko, tanec, celkovo pohyb a hry. Bola som s tymito malinkymi 4 roky po sebe a prirastli mi velmi k srdcu, ale uz aj ja potrebujem zmenu, tak od prveho budem mat triedu so starsimi detmi. Drzim palce ✊🏻

Ako vás toto napadne, že by ste vôbec mali kričať na deti, ktoré sú odtrhnuté od rodičov a je to pre nich úplne nová skúsenosť …. Nepomýlili ste si povolanie ?