Top hlášky rodičov z materskej školy
Ahojte dajte nejake fakt odpaly z rodicovskeho zo skolky kde chodi vase dieta… otazka alebo poznamka kde sa vam zastavil rozum
@anonym_autor mne sa zastavuje rozum ako ucitelke v skolke pravidelne 😂 pred dvoma rokmi sa konala Vianocna besiedka v kulturnom dome a uz vsetko bolo vybavene - vyzdoba, sala atd. Kazdy rodic o tom vedel ... prisla za mnou mamicka ktora mala syna v mojej triede a s uplnou vaznostou mi povedala ze nech presunieme besiedku pretoze ona v ten den prist nemoze a manzel sa o 16:00 dostavit nevie. Nech to dame na iny termin. Ked som jej slusne vysvetlila ze to nie je zial mozne tak sa na mna urazila a zacala sa branit tym ze nahradne fotenie pre deti (ktore boli chore) vybavit vieme ale toto nie? Ako je mozne ze ked ona to potrebuje tak sa to neda....plietla hrusky s jablkami 🫠
@anonym_8ebddc Ja "nechápem,, že prečo ste jej nevyhoveli 😀. Prečo ste nezorganizovali aj náhradnú besiedku?
@anonym_autor mne sa zastavuje rozum ako ucitelke v skolke pravidelne 😂 pred dvoma rokmi sa konala Vianocna besiedka v kulturnom dome a uz vsetko bolo vybavene - vyzdoba, sala atd. Kazdy rodic o tom vedel ... prisla za mnou mamicka ktora mala syna v mojej triede a s uplnou vaznostou mi povedala ze nech presunieme besiedku pretoze ona v ten den prist nemoze a manzel sa o 16:00 dostavit nevie. Nech to dame na iny termin. Ked som jej slusne vysvetlila ze to nie je zial mozne tak sa na mna urazila a zacala sa branit tym ze nahradne fotenie pre deti (ktore boli chore) vybavit vieme ale toto nie? Ako je mozne ze ked ona to potrebuje tak sa to neda....plietla hrusky s jablkami 🫠
@anonym_8ebddc pani bola ocividne z tych inteligentnejsich.
@anonym_autor ja napíšem takú čerstvú skúsenosť...do online prihlášky som zapísala, že dieťa chcem na poldennu starostlivosť....vyrozumenie mi prišlo, že dieťa je prijaté na celodennú...(Ok, chápem, kvôli financovaniu, aby neskôr mohol ísť na celý deň..) A hovorím to zástupkyni, že by som chcela na poldeň a ona že" no to som ešte nikdy nepočula, aby išlo dieťa takto"...🙂...neviem, noooo...
@anonym_110658 😀
ja mám inú perličku zo škôlky. vianočná besiedka predstavenie nejaké dva dni pred prázdninami... a po nej oznam na edupage skontrolujte deťom vlasy = vši.
ďakujemeee.... (chvalabohu jednu som stihla chytiť ešte v ten deň, malého som vydrhla vrátane všetkého oblečenia až sa čudujem že nesvietil od čistoty a vyhli sme sa im 🙏😂)
Ja na rodičovské zo škôlky nechodim, ale svokra je z tých rodičov fakt zúfalá. Podľa mňa najlepšia učiteľka, tie deti má rada ako svoje, snaží sa ako vie a niektorí sa budú stále sťažovať a svokra je potom z toho nešťastná a myslí si že zlyhala. Teda mala jednu takú mamičku a tá vymýšľala fakt hlúposti, že som nechápala. Ale konkrétne si nespomeniem, nemám pamäť na tieto veci 🫣
Vcera som isla a olutovala som to fakt som zaprisahana ze nejde uz nikdy do Mš na rodicko…
Ja sa ozvem ako hrozna matka...
Mali sme asi pol roka jednu pani ucitelku v skolke - nebola priamo ucitelkou mojich deti, ale obcas ked bolo menej deti, spojili triedy a tak som dieta brala od nej. Zaregistrovala som, ze nejakej mamicke hovori ze jej dieta menej jedlo, nie ako obycajne, ze sa jej zda ci ho neboli zub, lebo aj jedol na druhej strane. Dalsej vravela ze dietatu dali dole tielko hned rano lebo sa oteplilo. Mne to prislo fakt super ze mamickam povie co sa dialo (ak nieco divne) v triede. A pred niekym som to spomenula ze ucitelka (nazvime ju Evicka, lebo uz neviem ako sa volala) Evicka takto pekne povie rodicom co bolo cez den a ze ostatne ucitelky to nerobia, tak sa to proste dostalo k ucitelkam a uz sa stazovali na mna 😝 Vraj co by som este nechcela 😎
Akoze nepotrebujem vediet ze dcera 2x curala a nekakala... ale ked sa nieco stane mimo vsednych dni, bolo by fajn to spomenut... a fakt nepotrebujem aby to o dni trvalo 15 minut, len aspon takto bolo vidiet kto tie deti sleduje a ze si aj vsima...
Ja sa ozvem ako hrozna matka...
Mali sme asi pol roka jednu pani ucitelku v skolke - nebola priamo ucitelkou mojich deti, ale obcas ked bolo menej deti, spojili triedy a tak som dieta brala od nej. Zaregistrovala som, ze nejakej mamicke hovori ze jej dieta menej jedlo, nie ako obycajne, ze sa jej zda ci ho neboli zub, lebo aj jedol na druhej strane. Dalsej vravela ze dietatu dali dole tielko hned rano lebo sa oteplilo. Mne to prislo fakt super ze mamickam povie co sa dialo (ak nieco divne) v triede. A pred niekym som to spomenula ze ucitelka (nazvime ju Evicka, lebo uz neviem ako sa volala) Evicka takto pekne povie rodicom co bolo cez den a ze ostatne ucitelky to nerobia, tak sa to proste dostalo k ucitelkam a uz sa stazovali na mna 😝 Vraj co by som este nechcela 😎
Akoze nepotrebujem vediet ze dcera 2x curala a nekakala... ale ked sa nieco stane mimo vsednych dni, bolo by fajn to spomenut... a fakt nepotrebujem aby to o dni trvalo 15 minut, len aspon takto bolo vidiet kto tie deti sleduje a ze si aj vsima...
@katkaseiner u nás v ms fungoval zápisník. Učiteľky tak mali ptedtlacne že obed: k tomu dali iba 1/2, spanok: 20 min..alebo také somarinky ako s tým zubom. Ráno si nechal zošit na okne a poobede si ho tam našiel zapísaný. Alebo poznámka: zastavte sa za učiteľkou...neboli povolené "vybavovačky" medzi dverami pri preberaní. Lebo, to narúšalo poobedne aktivity. Takže deti tichucko odchádzali z ms
ja mám inú perličku zo škôlky. vianočná besiedka predstavenie nejaké dva dni pred prázdninami... a po nej oznam na edupage skontrolujte deťom vlasy = vši.
ďakujemeee.... (chvalabohu jednu som stihla chytiť ešte v ten deň, malého som vydrhla vrátane všetkého oblečenia až sa čudujem že nesvietil od čistoty a vyhli sme sa im 🙏😂)
@bavlnka92 joj,klop,klop,klop ani raz za celu dobu skolky,ale ani z druziny mi deti nedoniesli vsi,hoci na stranke bolo,ze skontrolujte vlasy.A na niektore deti sa to hned nacica.
Ale raz sa mi stalo,ze ucitelka mi vravi,ze syn ma vsi.Sa na nu divam,vravim jej to je psoriaza.No nedala si povedat,museli sme ist k doktorke,aby to ucitelka mala cierne na bielom.
@anonym_8ebddc pani mala isto termin u kadernicky alebo nechtarky
naše prvé celoškolské rodičko, pred ním bolo triedne, čo trvalo vyše hodinu, ale dobre, asi budú riešiť teda dôležité veci.....najdôležitejšia vec od mamičky predškoláka.....prečo deti majú tak málo ovocia? len 6x týždenne, ona je ochotná si zaň aj priplatiť.....tak jej to teda vedúca jedálne vysvetlila......neviem ako inde, ale ak u nás dostanú deti napr. celé jablko, banán, tak ho väčšinou nájdem v skrinke, nechápali sme jej premotivovanosť s ovocím, veď ak chce pre dieťa viac ovocia, tak nech mu ho dá cestou domov, nie? moje dieťa tam nejedlo nič 2 roky, ešte keď som si predstavila, že by som mala platiť viac, za jeho nejedenie, tak mi stúpal tlak :D
Toto čo písala pani vyššie že takto informujú učiteľky precízne mne sa to veľmi páči ja som za to aby som mala tiež úprimne informácie či naozaj jedol či spal atď. lebo napríklad keď nespal a potrebujeme ísť po škôlke niekde cestovať tak je to dosť problém že bude v zlej forme…. Inak tiež také riešili strava to bol najväčší kameň úrazu inak rodičovské trvalo 3,5 h od 16:30 do 20:00 to ste asi ešte nezažili my sme sa celý stôl postavili o 18:30 myslím že sme dosť vydržali a tiež že rodičia ktorí sú lekári sedeli hneď vedľa učiteľky resp. riaditeľky a hovorili ako nie sú spokojní so stravou čo sú to za kombinácie dokonca oni si vyžiadali kontakt na dodávateľa stravy a chutnajú každý jeden obed porovnávajú s inými dodávateľmi lenže my ktorý sme úplne spokojní s dodávateľom a deti nám všetko jedia tak k tomu nemáme čo povedať ale kvôli takýmto ľuďom sú vkuse problémy lebo majú neviem fakt nejaké Bohem nároky…. mám dieťa v škôlke v areáli veterinárneho lekárstva čiže sú tam tak povedzme 60% rodičia lekári a 40% úplne iné odvetvie páčilo sa mi to že ten koncept sú veľa so zvieratami učia sa naozaj zaujímavé veci ale to ako okato riaditeľka vyzdvihuje rodičov lekárov je naozaj dych berúce … napríklad najprv čítala školský poriadok že dieťa má byť do 8:00 v škôlke lebo potom idú cvičiť a následne majú raňajky 8:30 z toho sa ozvala jedna lekárka že ona nebude nosiť tak skoro dieťa lebo jej začína ambulancia 8:30 v tom riaditeľka zrazu že a tak samozrejme vieme urobiť výnimku a posunieme tým pádom raňajky aj obed …. A samozrejme aj tým čo mali problém s chuťami pri obede tak ide zmeniť dodávateľa sú ľudia naozaj všelijakí bez ohľadu na tituly atď. .. veľká väčšina sa ráno v šatni ani nepozdraví povieš dobré ráno a oni ticho pozerajú a v tom ti tam matka lekárka zahlási že mohli by sme si robiť piknik na Deke a presne to je ten typ ženy ktorá sa ti ráno nepozdraví tak prečo by som ja mala ísť takými ľuďmi sedieť na Deke niekde a jesť ovocie… ďalšia mamička tam bola prvýkrát a na dotaz inej ktorá sa pýtala či by vedeli deťom ukázať sklenenú sochu koňa ktorá svieti ona sa otočila a sa opýtala že načo ju zaujíma taká hovadina … no bohužiaľ sú ľudia ľudia ono tvária sa aké sú milé k deťom ale to dieťa naozaj nikdy neklame keď príde domov že niekto vrieskal z nejakého dôvodu dieťa ráno bolí brucho treba to naozaj riešiť pretože ten úsmev ktorý veľakrát majú na tvári je pekne falošný
reakcia jednej z mamičiek kvôli odhlasovaniu zo stravy: prečo sa musí odhlasovať zo stravy najneskôr do pol siedmej? p. učiteľka: lebo pani kuchárky si vyberajú mäso na rozmrazenie, neskôr už nemôžu. A mamička na to: moja svokra robí v reštaurácií a normálne rozmrazené mäso naspäť zamrazujú, keď ho nespotrebujú, prečo by to nemohli robiť aj v škôlke? 😅😅
Otecko ráno priniesol dieťa do škôlky a povedal asistentka v triede, aby sa nebavila s jeho dieťaťom 😵💫 nikto z prítomných nechápal.
@anonym_110658 práveže takéto nápady majú práve rodičia s titulom pred meno aj za menom, ktorí si myslia, že svet sa točí len pre nich.
naše prvé celoškolské rodičko, pred ním bolo triedne, čo trvalo vyše hodinu, ale dobre, asi budú riešiť teda dôležité veci.....najdôležitejšia vec od mamičky predškoláka.....prečo deti majú tak málo ovocia? len 6x týždenne, ona je ochotná si zaň aj priplatiť.....tak jej to teda vedúca jedálne vysvetlila......neviem ako inde, ale ak u nás dostanú deti napr. celé jablko, banán, tak ho väčšinou nájdem v skrinke, nechápali sme jej premotivovanosť s ovocím, veď ak chce pre dieťa viac ovocia, tak nech mu ho dá cestou domov, nie? moje dieťa tam nejedlo nič 2 roky, ešte keď som si predstavila, že by som mala platiť viac, za jeho nejedenie, tak mi stúpal tlak :D
@anonym_1a5ceb ahoj, pocuj, ako sa to riesilo, ked dietatko nezjedlo nic 2 roky? Dali na pol dna dochadzku, alebo sa na to kaslalo?
Inak aby som bola k veci, to co popisuje autorka 3,5 hodinove rodicovske je nocna mora, dufam, ze sa mi to nestane.
Nerobte detom furt tie natierky, dajte im zdrave cerealne gulocky. Pani mala tak 100 kg.
@anonym_autor my sme rodičovské v škôlke nikdy nemali, až v škole
@janickacrazy my sme mali, učiteľka stála na druhý deň pri dverách a rodičov žiadala o podpis že na rod. boli a súhlasia so všetkým.
@anonym_autor tak nie z rodičovského - keď dcéra chodila do škôlky a poobede som prišla po ňu, prišla tam jedna babka po vnúčika. Na dverách skriniek boli povešané bundičky, lebo keď boli na prechádzke, začalo mrholiť. A babka zahlásila: Preboha, oni boli dnes vonku? A Maťko je taký chorý!
@anonym_autor ja napíšem takú čerstvú skúsenosť...do online prihlášky som zapísala, že dieťa chcem na poldennu starostlivosť....vyrozumenie mi prišlo, že dieťa je prijaté na celodennú...(Ok, chápem, kvôli financovaniu, aby neskôr mohol ísť na celý deň..) A hovorím to zástupkyni, že by som chcela na poldeň a ona že" no to som ešte nikdy nepočula, aby išlo dieťa takto"...🙂...neviem, noooo...
@anonym_cd8436 coze :O tak to dobre trepe 😀
@anonym_8ebddc Sebecká baba 🤦🏼♀️
My opačný extrém, syn teraz nastupuje prvýkrát a na rodičko sme z 15 prišli len traja (z toho jeden meškal a za celý čas nepovedal nič), my zvyšní dvaja len inteligentné otázky k veci 😁 namiesto hodiny to trvalo polhodinku
@anonym_1a5ceb ahoj, pocuj, ako sa to riesilo, ked dietatko nezjedlo nic 2 roky? Dali na pol dna dochadzku, alebo sa na to kaslalo?
Inak aby som bola k veci, to co popisuje autorka 3,5 hodinove rodicovske je nocna mora, dufam, ze sa mi to nestane.
@reela našťastie nijak, najedol sa ráno doma, a potom hneď ako šiel domov 14:30, nemal by s ním byt kto doma. Potom začal postupne jesť, ale reálne tak tie 2 roky to trvalo, keď zjedol prvé mäso si p. Ucitelky chceli otvárať šampanské 🤣
Ked na rodicku riesili rodicia preco na sviatky deti ucitelky rozdavaju sladkosti a ucitelka s usmevom povedala, ze rozdavaju Len to, co rodicia donesu🙂
@anonym_autor my sme rodičovské v škôlke nikdy nemali, až v škole
@janickacrazy uz dlhe roky su rodicovske v skolkach, lebo niektori rodicia si robia holubnik, tak im tam vysvetluju pravidla a zakon o ochrane dat, aby nerobili a necapali fotecky druhych deti kade tade po nete a v poslednej dobe aj to, ze telefony treba nastavit pred nevhodnym obsahom a nie len capnut stary telefon dietatu do ruky na pozeranie tlapkovej patroly pri jedle...🙃
K teme- ja asi chodim na divne rodicka, ale u nas take divne otazky nikto nepyta🫣, aj ked nie vsetci su kvalitne hore vybaveni. Strava sa riesila v kazdej jednej skolke, ktoru som navstivila, a v kazdej jednej skolke bolo rodicom normalne vysvetlene, ze deti budu jest to, co sa im ponukne a ak nie, tak smola, budu hladne...