icon

Trojročná dcéra nechce nosiť gaťky

moravec1
21. sep 2020

Dobry den, uz sme doma zufali, prosim o radu, ak sa s tym uz niekto stretol.

Dcera ma 3 aj stvrt rokaa uz cca 9 mesiacov nechce nosit gatky. Pri obliekani extremne krici, reve, brani sa. (ano, ja viem, obdobie vzdoru, treba vydrzat, ale toto je uz naozaj velky extrem...) Ked jej ich natiahneme, stahuje si ich dole a nosi ich pod zadkom. Stale krici, ze ju tlacia, vraj na bruchu. Samozrejme uz sme skusili vsetky typy gatiek, sama si ich vybera v obchode, nech sa jej pacia. Nemozme nikam odchadzat v klude lebo pri kazdom obliekani vyrobi scenu. Po obleceni gatiek a strasnej scene sa s nou da po chvili bavit, ked ju zaujme nieco ine a kludne aj na par hodin na gatky zabudne, takze urcite jej neprekazaju ani ju netlacia. Spomenie si na ne vzdy pri vchodovych dverach, ked odchadzame alebo sa vraciame. Von chodi rada, je velmi spolocenska, ale kvoli otmu ze si musi obliect gatky nam vzdy tvrdi ze nechce nikam ist a byt doma v pyzame. Skusali sme jej dohovarat, vysvetlovat, ukazovat ze aj my sme obleceni, hrozit tresami, vysmievat sa ze ma holy zadok, ... nepomaha nic a trva to strasne dlho. Ked sa jej spytam ci ich ma natiahnute, klame do oci, aj ked vie ze ju za to caka trest, napriklad ze nebude vecernicek a podobne.

Teraz zacala chodit od skolky, absolutne bez problemov, kazdy den sa tesi, ale dnes sme prisli na to, ze si gatky potajomky stahuje uz aj v skolke a to uz je dost vazny problem (hygiena, zdravotne dovody, zle drzanie tela, ...)

Prosim vas, poradte, ak ma niekto skusenost a hlavne nejake riesenie, lebo my uz sme bezradni. Dakujem

Strana
z2
beronsche
22. sep 2020

@mariska1989 a odkial sa jej tam dostanu tie smeti? Z legin?

mariska1989
22. sep 2020

A skúsili ste aj teda voľnejšie ? Poprípade treba kuknúť až ma motív ako jej obľúbená rozprávka ,sú všelijaké určite niečo nájdete. Poprípade kúpiť jedne dedoles ,viem sú drahé ale môžete jej povedať že jej gaťky sú v telke

mariska1989
22. sep 2020

@beronsche samozrejme však každé oblečenie púšťa niečo

beronsche
22. sep 2020

@mariska1989 presne tak, kazde. Aj spodne pradlo..

mariska1989
22. sep 2020

@beronsche skús si obliecť legíny napr ty bez gatiek ,už len to že to je nepohodlné .a teraz každé oblečenie púšťa farbu ,svoje vlákna a ak by si čítala tak píše dotyčný že sa jej aj vysmievajú že má zadok holý tak žeby vtedy tiež niečo mohlo???🤔

mariska1989
22. sep 2020

@beronsche ale spodné prádlo tak nepúšťa ake iné oblečenie

ukulela
22. sep 2020

Legíny na holo nie. Nohavicky majú iný strih, legíny by sa jej mohli zarezat, je tam ten stredový svik a mohla by mať reakcie. Taktiež legíny už nie sú vždy bavlna .. . Skôr niečo ako boxerky, sú aj také s predlzenymi nohavičkami. Alebo aj dať ušiť, ak treba .... btw, človek je možno príliš podozrievavy, ale mierne má vyrušuje mužský profil v spojení s dievčenskými gatkami. Ja ako matka by som skôr písala o nohavickach.

ukulela
22. sep 2020

... a ešte mi napadlo, či jej neprekáža nižší pás, ako má na nohaviciach. Možno to jej vafi s pomohol by vyšší strih zarovno s nohavicami.

moravec1
autor
22. sep 2020

@ukulela ano, ste prilis podozrievava, nechapem co vas na tom vyrusuje, ze to riesi nielen matka, ale aj otec. Po tristvrte roku bojovania s vlastnou dcerou je uz manzelka totalne vycerpana. Ostatnym dakujem za pomoc a rady, niektore stoja za vyskusanie, ale vacsinu z toho sme uz skusali, bez vysledku. V obchodoch si moze vyberat sama, take aby sa jej pacili, nemame problem ich kupit aj 100, len nech uz toto nemusime riesit. Ked si ich nechcela dat, skusali sme jej povedat, ze moze ist von aj bez, ale to tiez odmietala, stale ich chce mat len stiahnute pod zadkom. Tym, ze to trva tak dlho, zvazujem ci to nema spojene s nejakou traumatizujucou udalostou o ktorej nevieme. Takze ju asi nejaky cas nechame nech ich nosi ako chce a nebudeme na nu tlacit, ze to musi byt. Mozno len potrebuje klud, aby sa s tym sama vyrovnala a potom ich zacne nosit normalne. Lebo mam pocit, ze cim viac na nu tlacime a trvame na svojom, tak tym viac sa ona prieci. Mozno to pojde rychlejsie touto cestou, ako prikazmi. O funkcii a potrebnosti spodneho oblecenia sa snad nemusime bavit.

0silvia0
22. sep 2020

@moravec1 podľa mňa psychika. Neter mala niečo podobné ako dieťa, ja by som to riešila pokecom u psychológa, aby ste niečo nezanedbali. Sestra to neriešila, ale teraz vidí, že to boli prvé náznaky neskorších psychických problémov. U vás to tak nemusí byť, ale radšej sa poraďte u odborníka ako tu na mk, kde sa to už uberá čudnými smermi.

beronsche
22. sep 2020

@moravec1 napadlo mi este cosi, ale to len strielam.. Nezmenilo sa u vas v rodine nieco? Skolka, surodenec, matka zacala pracovat a pod.? Plus nevraveli ste jej, ze velke dievcatka nohavicky nosia? Ci to nie je jej "vzbura", proti zmene, na ktoru si nezvykla a tak nechce byt "velka"..
Zmenilo sa este nieco v jej spravani?

adula12
22. sep 2020

@mariska1989 no vidis to a idu ma tu zožrať niektore matky za to!

ukulela
22. sep 2020

@moravec1 ako som písala, a ako radili baby, buď strih podobný trenkam/boxerkam, alebo aj možno vyšší pás až ku pupku. Určite by som ju nechávala nosiť nohavičky píš zadkom. A stojí za zváženie psychológ. .. keby si bol na koňovi dlhšie, zistil by si, že mužský nick riesiaci detské intimbe záležitosti je zväčša nie reálny otec.... Nemáš sa prečo urážať, aj ja som sa snazila poradiť.

mariska1989
22. sep 2020

@moravec1 teraz má napadlo nemôže sa stať že pri chôdzi keď ich ma pod zadkom že jej to robí dobre ?nejaký dôvod tam musí byť prečo ma stým problém ich nosiť tak ako má . Treba vyskúšať staršie legíny a tie gaťky prišiť možno si hneď nevšimne že tám sú a potom jej ich po 2-3 dňoch ukázať

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
map0007
22. okt 2021

@moravec1 moja dcéra má 4 roky a mame doma to iste.Kazde ráno ma tak rozčuli, že ona nechce gatky. Že jej vadia, reve ešte len poviem gate a leginky. Teraz je vonku chladnejšie, bojím sa aby nemala zapal.napr.mocovych ciest.Noo je to proste hrúza. Skúšali sme všetky možné strihy, aj vadsue čísla-nemajú tam co tlačiť. Tak nechápem. Ako ste to poriesili prosím, ďakujem.

moravec1
autor
22. okt 2021

Postupne sa to zlepsilo do znesitelneho stavu, ale neviem vdaka comu. Dokonca ked chce, tak sa uz oblecie aj sama. Ked ma chut vyrabat dramu, tak sa jej snazime nejako odviest pozornost, ona potom aj zabudne ze jej nieco vadilo. A dost pomaha, ked ma na obleceni Annu a Elsu z Frozen, vtedy sa oblecie vacsinou s radostou. Asi to muselo prejst nejako samo...

Strana
z2