Utierajú učiteľky v škôlkach trojročné deti po malej potrebe ?
Ahojte, mám čerstvú škôlkarku a dnes mi vravela, že ju p. učiteľka neutrela po malej potrebe. Ja som myslela že je to u takýchto malých deti automatické.. ako to je vo vašich škôlkach?
Nie len po velkej. To nie su jasle, ucitelka ma nastarost cca 20deti, ktore tiez nemoze nechavat kazdu chvilu bez dozoru lebo stale niekoho treba utriet. V triede 2.5-3 chodila s detmi asistentka a utierala ale v klasickej triede 3-4 a vyssie kde je jedna ucitelka rano, jedna poobede nie.
Po malej sa utierajú samé, tak by malo byť dieťa naučené z domu
Po veľkej sa utrie a učiteľka skontroluje
U nás ani po veľkej, keďže ucitelka ma na starosti 20deti, nie jedno.
Dievčatká sa vedia po malej potrebe utrieť samé, takto už prichádzajú naučené do škôlky. Po veľkej sa utrie dieťa samé a my to skontrolujeme.
To majú akože dievčatkám utierať a chlapcom oklepávať?
Ona sa nevie utrieť sama? Pani učiteľka dá akurát papier ale utrieť sa predsa zvládne, trénujte doma.
Naša sa po malej utiera sama ma 3 roky a nastupila prave do skolky, takze asi ako ktore deti utieraju mozno tie ktore sa sami nevedia ale tak maju v triede 20 ziakov to si neviem predstavit ako by to davali
@anonym_autor vážne sa tvoja 3r nevie utrieť po malej potrebe ? Ak teda beriem do úvahy, že sa jedná o dieťa s plne vyvinutými hornými končatinami, tak toto ste mali mať dávno zvládnuté, už len kvôli tomu, aby nemusela byť odkázaná na to, že sa cudzí ľudia budú dotýkať jej genitálií.
Nemusí to byť dokonalé, ale mala by to vedieť zvládnuť sama.
Tak po malej potrebe utierať to som ešte nepočula, dieťa to má naučiť matka nie učiteľka, utierajú len po veľkej potrebe, či máš dieťa s postihnutím?
To majú akože dievčatkám utierať a chlapcom oklepávať?
@anonym_34a19d Preco oklepavat? Nas maly si normalne utrie pipisa po cikani.
3 rocne dieta to naucis velmi rychlo naozaj. Pekne si odtrhne toaletak, utrie a hodi do wc. Skus, podla mna staci 1-2 krat vysvetlit 3 rocnej.
A teba v škôlke utierali ked to vyžaduješ od učiteliek? Učiteľka je na to aby dozerala na deti a hrala sa s nimi a učila ich, nie aby bola neustále zavretá na wc a tam utierala deti...
Nauč ju to ešte dnes. Nie je to nič ťažké. Zajtra si na záchodíku v škôlke odtrhne papier a utrie sa sama. Ako veľká škôlkarka! prenes na ňu trošku zodpovednosti. Moje deti v špeciálnej škôlke sa utierajú samé. Dievčatká, aj chlapci. Na okne máme pripravený natrhaný papier, každý si vezme alebo mu podám. Naučili sa to raz dva.
@anonym_autor pracovala som rok v skolke. Deti sa neutierali po malej potrebe iba po velkej. Kedze to tak nikto nerobil tak ani ja.
@anonym_autor samoobslužné činnosti musí dieťa vedieť pri nástupe do MŠ...toto je jedna z nich
z akych miest ste? u nas v statnej skolke nie je s nicim problem - aj pomozu s obliekanim, aj utru deti, aj osprchuju, aj nakrmia..tak tieto komentare ma zarazaju, som z Kosic
@anonym_autor a ja som si zase myslela, že 3 ročné dieťa, zdravé a bez diagnózy sa utrieť po malej potrebe dokáže. Ak tvoje nie, niekde je chyba, zamysli sa kde....
Nas cerstvo dvojrocny odkedy chodi curat na nocnik si normalne pyta papier, utrie pindura a natiahne slipky. Myslim ze toto naucis 3 rocne dieta za extremne kratky cas, prirodzene...
z akych miest ste? u nas v statnej skolke nie je s nicim problem - aj pomozu s obliekanim, aj utru deti, aj osprchuju, aj nakrmia..tak tieto komentare ma zarazaju, som z Kosic
@puperka urobia, ak je to nutné, nie je to štandard, ktorý majú učiteľky robiť automaticky, ani v štátnej, ani v súkromnej škôlke. Základné samoobslužné činnosti utrieť sa po malej potrebe, najesť sa, obliecť má dieťa zvládať pri nástupe do škôlky, zdravé trojročné dieťa toho je schopné.
@anonym_autor u nas utierali ale skusali deti aj same s mokrym toaletnym papierom

@anonym_autor nie po malej potrebe by sa malo ideťa utrieť samo.....po velkej by ho mala utrieť učitelka ale tam tiež nie je priestor , si uvedom že časť dňa je na 20detí len 1 učitelka a tá nemôže nechať ďaľších 19 detí bez dozoru.....