icon

Výbava do škôlky: Aké oblečenie je najvhodnejšie?

Včera o 08:29

Zeny ahojte prosim poradte mi. Prve dieta, nastupuje do skolky.
Planovala som ze na september kupim nejaky nepodsity softshel na doobedie ked pojdu von (ranna rosa atd) a neskor ked sa ochladi tak podsity softshel.
Sme z trencianskeho kraja a u nas minuly rok snezilo uz v novembri. Takze realne kolko ten nepodsity sotfshel bude vobec vhodny? A keby ma iba nepremokave (pogumovane) nohavice na tie prve tyzdne? Co ste davali detom vy?

anonym_2d9da9
Včera o 08:44

tepláky :D a sem-tam rovno ten zateplený, ten nezateplený využíva až teraz viac, v septembri je aj tak väčšinou ešte teplo a v októbri už v pohode ten podšitý vôbec toho netreba dopredu nakúpiť milion variánt, môže sa stať aj to, že vy si dieťa pripravíte na všetky varianty a 3-4 deti prídu v šatočkách a hneď ostanú radšej vnútri s nimi p. učiteľky:D

katkaseiner
Včera o 08:50

Hlavne hladaj nieco co si dieta vie obliect same. Mne sa ale aj tak najviac osvedcili obycajne teplaky. Raz som spravila tak ze som dala oteplovacky (uz v zime) a do triedy pancusky... prosim ta pekne, az na vychadzke si ucitelky vsimli ze krpec ide v pancuskach... fakt nezartujem, akoze neprechladol a nema ujmu ale prislo mi to strasne...

autor
Včera o 09:04
@katkaseiner

Hlavne hladaj nieco co si dieta vie obliect same. Mne sa ale aj tak najviac osvedcili obycajne teplaky. Raz som spravila tak ze som dala oteplovacky (uz v zime) a do triedy pancusky... prosim ta pekne, az na vychadzke si ucitelky vsimli ze krpec ide v pancuskach... fakt nezartujem, akoze neprechladol a nema ujmu ale prislo mi to strasne...

@katkaseiner 😮😮😮😮 a to ony sa aj normalne k tomu priznali?😅 ze dobrý den dnes bolo vase dieta vonku iba v pancuskach?snad zajtra pride a neprechladlo? 😅

autor
Včera o 09:07
@anonym_2d9da9

tepláky :D a sem-tam rovno ten zateplený, ten nezateplený využíva až teraz viac, v septembri je aj tak väčšinou ešte teplo a v októbri už v pohode ten podšitý vôbec toho netreba dopredu nakúpiť milion variánt, môže sa stať aj to, že vy si dieťa pripravíte na všetky varianty a 3-4 deti prídu v šatočkách a hneď ostanú radšej vnútri s nimi p. učiteľky:D

@anonym_2d9da9 dakujem ved prave snazim sa to neprekombinovat a dcéra vyrastla momentálne zo vsetkeho nema ani ponozky teplejsie takze ked sa nazbiera cena za komplet novy satnik tak neexistuje že niečo bude iba tak lezat v skrini 😁

anonym_7a7be4
Včera o 09:20

Normálne jej daj do škôlky to, čo nosila doteraz, keď ste chodili von. Nijak to nemusíš prežívať - odporúčam však nakúpiť v lacnejších obchodoch, keďže v škôlke na ňu nebude nik extra dávať pozor, či sa nezašpiní. Mojim som kupovala do škôlky mikk-line alebo enfant súpravu, keď už bolo sychravé počasie, dovtedy tepláky - však ak prší alebo je príliš mokro, tak tie deti von nepôjdu.

janka_266
Včera o 09:38
@anonym_autor

@anonym_2d9da9 dakujem ved prave snazim sa to neprekombinovat a dcéra vyrastla momentálne zo vsetkeho nema ani ponozky teplejsie takze ked sa nazbiera cena za komplet novy satnik tak neexistuje že niečo bude iba tak lezat v skrini 😁

@anonym_autor ja som začala kupovať tieto nohavice na v...d, neviem či to tu možeme písať :D a hneď ako z nich vyrastie rovno ich dávam do obehu, na tých pár oblečení nepotrebuje nič extra, prípadne posledné roky má aj pepco super tie prechodné bundy

anonym_dc518a
Včera o 11:10
@katkaseiner

@katkaseiner môjmu sa stala nehoda - pocikal sa . Neprezliekli ho. Nechali ho u počúraných, mokrých teplákoch ktoré boli mokré aj cestou z mš.
Bolo to v zime, v mokrých teplákoch absolvoval aj vychádzku. Niektoré sú ozaj vydarené pani učiteľky.

anonym_96735b
Včera o 11:16

@anonym_autor žiaden softshel nemali. Obyčajne tepláky a dievča legíny. Tenké, hrubšie, v zime legíny a na to otepľovačky. V daždi vonku nechodíš a od rošt hádam nebude mať mokré na zadku.

euka210
Včera o 14:26

@anonym_autor teplaky, ked bolo chladno tak teplaky a pancuchy. V zime overal. Alebo teplaky a na von nepremokave nohavice.

simca06022011
Včera o 14:35

pre dievcatko.. leginy, dlhsie tricko/tunika. Univerzalne v interiery a naj. Na tosi na cestu domov alebo von davala zateplene gate.. zvycajne podsite nejake. Softshell sme nemali radi, taku mala ale bundu, bola prakticka neprefukala, nepremokla. na zimu klasika u nas oteplovaky, ale ja som upradnostnovala samostatne, a nie kombinezu.
Ked pises o pancuchach, tak ano aj tie nosila.. miesot legin.. k tym tunikam. Moja ich mala velmi rada :DD ale pancuchy nie tie cvernove, ale take hrubsie
Kopu tychto veci som pred milion rokmi kupovala v tchibo, neviem ci est emaju kavlitne nieco v ponuke.

lilian183
Včera o 14:44

@anonym_autor ja pracujem v škôlke a deti vnútri majú tepláky oblečené, dievčatá legíny, alebo pančuchy a šaty. Cez zimu mali v skrinkách oteplovačky. Keby sa pocikaju v skrinkách majú náhradné oblečenie+ spodné prádlo

anonym_fcacf9
Včera o 14:44

Stacia teplaky,tricko kr.rukav,dlhy rukav,svetrik.Na zimu pancuchy a aj ked pojdu von oteplovaky.A ano komplet cele nahradne vzdy v skrinke,ak by sa stala nehoda,alebo sa polial a pod.

anonym_44893d
Včera o 16:53

@anonym_autor ja som tiež z TN kraja a syn nastupuje do škôlky a máme takú zateplenú flisom podšitú (na vrchnej časti) mikkline súpravu a tú syn nosil na jar, jeseň aj pomaly celú zimu. Nepremokla ani vo vode, v snehu a veľmi dobre sa mu samému obliekala. Nemám to ešte vyskúšané v škôlke, lebo len od septembra nastupuje ale s týmto som moc spokojná. Navlečie to aj na tepláky. Máme aj nepodšitý softshell, tak uvidíme, či to bude vyhovovať.