Výbava do škôlky: Aké oblečenie je najvhodnejšie?
Zeny ahojte prosim poradte mi. Prve dieta, nastupuje do skolky.
Planovala som ze na september kupim nejaky nepodsity softshel na doobedie ked pojdu von (ranna rosa atd) a neskor ked sa ochladi tak podsity softshel.
Sme z trencianskeho kraja a u nas minuly rok snezilo uz v novembri. Takze realne kolko ten nepodsity sotfshel bude vobec vhodny? A keby ma iba nepremokave (pogumovane) nohavice na tie prve tyzdne? Co ste davali detom vy?
Hlavne hladaj nieco co si dieta vie obliect same. Mne sa ale aj tak najviac osvedcili obycajne teplaky. Raz som spravila tak ze som dala oteplovacky (uz v zime) a do triedy pancusky... prosim ta pekne, az na vychadzke si ucitelky vsimli ze krpec ide v pancuskach... fakt nezartujem, akoze neprechladol a nema ujmu ale prislo mi to strasne...
Hlavne hladaj nieco co si dieta vie obliect same. Mne sa ale aj tak najviac osvedcili obycajne teplaky. Raz som spravila tak ze som dala oteplovacky (uz v zime) a do triedy pancusky... prosim ta pekne, az na vychadzke si ucitelky vsimli ze krpec ide v pancuskach... fakt nezartujem, akoze neprechladol a nema ujmu ale prislo mi to strasne...
@katkaseiner 😮😮😮😮 a to ony sa aj normalne k tomu priznali?😅 ze dobrý den dnes bolo vase dieta vonku iba v pancuskach?snad zajtra pride a neprechladlo? 😅
tepláky :D a sem-tam rovno ten zateplený, ten nezateplený využíva až teraz viac, v septembri je aj tak väčšinou ešte teplo a v októbri už v pohode ten podšitý vôbec toho netreba dopredu nakúpiť milion variánt, môže sa stať aj to, že vy si dieťa pripravíte na všetky varianty a 3-4 deti prídu v šatočkách a hneď ostanú radšej vnútri s nimi p. učiteľky:D
@anonym_2d9da9 dakujem ved prave snazim sa to neprekombinovat a dcéra vyrastla momentálne zo vsetkeho nema ani ponozky teplejsie takze ked sa nazbiera cena za komplet novy satnik tak neexistuje že niečo bude iba tak lezat v skrini 😁
Normálne jej daj do škôlky to, čo nosila doteraz, keď ste chodili von. Nijak to nemusíš prežívať - odporúčam však nakúpiť v lacnejších obchodoch, keďže v škôlke na ňu nebude nik extra dávať pozor, či sa nezašpiní. Mojim som kupovala do škôlky mikk-line alebo enfant súpravu, keď už bolo sychravé počasie, dovtedy tepláky - však ak prší alebo je príliš mokro, tak tie deti von nepôjdu.
@anonym_2d9da9 dakujem ved prave snazim sa to neprekombinovat a dcéra vyrastla momentálne zo vsetkeho nema ani ponozky teplejsie takze ked sa nazbiera cena za komplet novy satnik tak neexistuje že niečo bude iba tak lezat v skrini 😁
@anonym_autor ja som začala kupovať tieto nohavice na v...d, neviem či to tu možeme písať :D a hneď ako z nich vyrastie rovno ich dávam do obehu, na tých pár oblečení nepotrebuje nič extra, prípadne posledné roky má aj pepco super tie prechodné bundy
@katkaseiner môjmu sa stala nehoda - pocikal sa . Neprezliekli ho. Nechali ho u počúraných, mokrých teplákoch ktoré boli mokré aj cestou z mš.
Bolo to v zime, v mokrých teplákoch absolvoval aj vychádzku. Niektoré sú ozaj vydarené pani učiteľky.
@anonym_autor žiaden softshel nemali. Obyčajne tepláky a dievča legíny. Tenké, hrubšie, v zime legíny a na to otepľovačky. V daždi vonku nechodíš a od rošt hádam nebude mať mokré na zadku.
@anonym_autor teplaky, ked bolo chladno tak teplaky a pancuchy. V zime overal. Alebo teplaky a na von nepremokave nohavice.
pre dievcatko.. leginy, dlhsie tricko/tunika. Univerzalne v interiery a naj. Na tosi na cestu domov alebo von davala zateplene gate.. zvycajne podsite nejake. Softshell sme nemali radi, taku mala ale bundu, bola prakticka neprefukala, nepremokla. na zimu klasika u nas oteplovaky, ale ja som upradnostnovala samostatne, a nie kombinezu.
Ked pises o pancuchach, tak ano aj tie nosila.. miesot legin.. k tym tunikam. Moja ich mala velmi rada :DD ale pancuchy nie tie cvernove, ale take hrubsie
Kopu tychto veci som pred milion rokmi kupovala v tchibo, neviem ci est emaju kavlitne nieco v ponuke.
@anonym_autor ja pracujem v škôlke a deti vnútri majú tepláky oblečené, dievčatá legíny, alebo pančuchy a šaty. Cez zimu mali v skrinkách oteplovačky. Keby sa pocikaju v skrinkách majú náhradné oblečenie+ spodné prádlo
Stacia teplaky,tricko kr.rukav,dlhy rukav,svetrik.Na zimu pancuchy a aj ked pojdu von oteplovaky.A ano komplet cele nahradne vzdy v skrinke,ak by sa stala nehoda,alebo sa polial a pod.
@anonym_autor ja som tiež z TN kraja a syn nastupuje do škôlky a máme takú zateplenú flisom podšitú (na vrchnej časti) mikkline súpravu a tú syn nosil na jar, jeseň aj pomaly celú zimu. Nepremokla ani vo vode, v snehu a veľmi dobre sa mu samému obliekala. Nemám to ešte vyskúšané v škôlke, lebo len od septembra nastupuje ale s týmto som moc spokojná. Navlečie to aj na tepláky. Máme aj nepodšitý softshell, tak uvidíme, či to bude vyhovovať.

tepláky :D a sem-tam rovno ten zateplený, ten nezateplený využíva až teraz viac, v septembri je aj tak väčšinou ešte teplo a v októbri už v pohode ten podšitý vôbec toho netreba dopredu nakúpiť milion variánt, môže sa stať aj to, že vy si dieťa pripravíte na všetky varianty a 3-4 deti prídu v šatočkách a hneď ostanú radšej vnútri s nimi p. učiteľky:D