Vyhodia môjho syna zo škôlky?
Mám trojročného syna začal chodiť do školky teraz od septembra.Nerozpráva,stale v školke plače a nezapaja sa do ničoho čo v triede robia len stoji pri okne a caka pokym nepridem.A este k tomu sa dvakrat denne pocika.Ked idu spat tak sa nepocika to je zaujimave.Doma chodi cikať v pohode ani sa nepocika.Pekne ide na wc sam ani sa nepyta.Este nebol nikdy v kolektíve,len na ihrisku aj to sam sa hra.Ma staršiu sestru len s nou sa hra.Uciteľka my dnes povedala,že da žiadosť riaditeľke aby maleho vylučili zo školky. ☹ Ja som teraz nastupila do práce a som v skušobnej dobe.Prosim niekoho kto my vie poradiť,a kto sa stakym pripadom stretol prosim o radu.Co mam robiť?Som zufala. 😢
Chudáčik malinký ! Moja dcérka plakávala striedavo pol roka, ale časom sme prišli nato, že vlastne plakáva len pri jednej pani učiteľke a pri druhej, ktorá sa jej prihovárala hned od dverí, si už krásne zvykla. Nemôžeš synčeka preradiť do inej triedy v rámci jednej škôlky ? Táto učiteľka si ho už naozaj asi zaškatuľkovala a tak k nemu bude aj pristupovať. Určite sa nedaj a keď nepomôže učiteľka, tak sa skús spojiť s nejakou maminkou, čo má v tejto triede tiež dieťatko a skúste nech sa detičky skamarátia mimo škôlky. Možno mu to pomôže a budú sa chcieť spolu hrať aj v triede. Držím palce 🙂) 😵
zlatinko moje maličké, strašne mi ho prišlo ľúto, ale čo je to za učiteľku, keď nevie dieťatko nejak zaujať, aby sa v škôlke necítilo také osamelé ! hanba, dúfam, že mi nenatrafíme na také čudo ! na tvojom mieste by som určite pozrela po inej škôlke, lepšej, podľa mňa malému len nevyhovuje tá učiteľka. aj moja kamarátka mala podobný problém a zmena škôlky to vyriešila 🙂 držím palce, aby vám to dobre dopadlo 🙂
Ahoj,
pristup tej pani ucitelky je trosku zvlastny. Je to najma o jej sikovnosti integrovat dieta, ktoremu dlhsie trva adaptacia alebo nastup zvlada tazsie ako ine deti v kolektive. Stava sa, ze deti mavaju somaticke prejavy (pocikavanie, skriabanie sa, zvracanie) pri zmene zauzivaneho rytmu alebo novej situacii, ale to odznie a potom sa uvolnia. Niekto hned, inemu to trva trosku dlhsie.
Skus sa aj ty pozitivne naladit, aby maly z Teba necitil pochybnosti a obavy. Urcite sa s ucitelkou pozhovaraj a ak budes mat zly pocit, daj radsej maleho inam, tam kde budes citit oporu.
Drzte sa🙂
ako ste dopadli? my sme mali podobny problem, maly strasne reval, zacal sa pocikavat...stazoval sa na jednu ucitelku, potom sa prestal, ale tie stavy boli strasne... Sla som prosit do inej skolky na kolenach, nech moze prestupit... Akonahle prestupil, vsetko sa zmenilo a konecne sa zacal tesit aj on aj my 🙂
presne ako pise iviatko co urobili som ti chcela aj ja navrhnut , necitala som diskusiu, tak neviem podrobnosti. Pravdepodobne to nebude len o separacii ale aj o pristupe učitelky...hnusačky. Pravdepodobne nevie zniesť, že niake dieťa nevie zvládnuť, neusmieva sa od štastia, že tam je ako naj naj pani učitelka, že niekto je aj neštastný, tak sa ho chce zbaviť, namiesto jej povinností dať ho aspon každú hodku cikať...napríklad okrem iného....
ja už by som aj kvoli tomuto zmenila školku, lebo to nesvedčí o jej pedagogických kvalitách, že nerieši ale zbavuje sa problémov....tá velmi príkladom nepojde, a nechcela by som aby toto moje dieťa naučila ako riešiť prekážky...
Inak som si teraz predstavila moju krpatú čo ju čaká, a ja by som asi ma silné nutkanie ostať doma...no majú to ťažké tie detičky aj maminky...
Ešte nemajú učitelky dve? alebo nejakú čo býva aspon vonku s nimi a pod. za nou by som šla...aby si mala info ako sa malý správa a čo zlepšuje a zhoršuje správanie, no proste kde je pes zakopany....Myslím, že tá udavačka čo šla k riaditelke ti nič kompetentné nepovie...jedine ak blá blá...juj ja by som určite zase zvozila ju ako sa jej môže dieťa 3x pocikať...
@pj18 Môže byť problém v učiteľke ale ruku do ohňa by som nedala za to, že je to celé len jej vina. Čiste teoreticky, možno rozoznala, že malý nie je dostatočne pripravený na škôlku a potrebuje ostať doma. Možno to, čo navrhla, je naozaj pre dobro dieťaťa...
Je mi jasné, že nie vždy si to môže mamička tak vybaviť, aby ostala s dieťatkom dlhšie. (V tomto prípade by asi uznali predĺženú materskú na základe odporúčania psychológa či psychiatra.) Je to veľmi ťažké. Ale ak dieťa škôlku nezvláda, môže to spôsobiť obrovské problémy... preto posúdenie od nezávislého odborníka by asi pomohlo. Či bojovať za "právo" ostať v škôlke alebo bude lepšie zabojovať za jeho právo cítiť sa bezpečne. Ak sa to nezačalo medzičasom zlepšovať, samozrejme.
@pj18
Myslím to úprimne ako radu. Je to ťažká situácia pre každého - ja som bola v podobnej a musela som obmedziť (na radu pedopsychiatra) škôlku na poldeň a prácu na polovičný úväzok, takže veľmi dobre viem, o čom píšem.
Držím palce.
ahojte, moj synator nastupil do skolky tiez. doma sa krasne pyta na zachod uz min pol roka, ked nie viac (neviem presne) a od zaciatku septembra sa mi v skolke 4 krat pokakal :( som tiez z toho nestatsna a neviem ako to riesit., u nas je adpatacne obdobie do 12,10,2012 tak sa tiez modlim aby ho nevylucili pre to. nepocikal sa ani raz, vraj sa s detmi hra, papa aj spinka. plakal prve dva dni, potom uz nie. az na dnes ked som ho tam niesla vsetko bolo ok, prezliekli sme sa ale ked prisla ucitelka spustil plac, a mamaaa mamaaaaa a nechcel ist.ale ked ho dala do tiredy estze raz ma spomenul a potom uz bolo dobre. stala som este za dverami ale uz neplakal. Neviem ako na neho ist s tym kakanim, maly velmi nerozprava takze tam je asi problem aj v komunikacii,a neviem kedze tam je 18 deticiek, ucitelky nestihnu reagovat...nedokazu byt vzdy pri kazdom ...jedno ale viem, ze ma trapi ze sa takto pokakava
ahoj mamina....trhá mi srdce, keď to čítam...
Pani učiteľka si pomýlila povolanie 😠
Ja ti odporúčam....po prvé zmeniť škôlku, po druhé zájsť za detským psychológom a po tretie, viac s malým chodievať do detského kolektívu (napr. cez víkend keď bude teraz zlé počasie, tak do detských herní hoci do nákupných centier alebo do materského centra), pretože to je asi naozaj chybou, že ste sa detskému kolektívu počas materskej dovolenky vyhýbali. Je však možné aj to, že detský psychológ zistí, že tvoj synček je silný introvert....ale aj to sa dá zmierniť trpezlivým postupom....
Veľmi držím pršteky!!!
ahoj.ako ste dopadli ? lebo mam tiez tento isty problem mala ma 3 roky pyta sa od roka a pol a v skolke sa uz 3 x pokakala a tiez par krat aj pocikala, v skolke sa jej velmi paaci vsetko ok len toto

áno existujú aj takéto pani učiteľky, ufrflané, nervózne, falošné. Jednoducho hrozné. Po dvoch, troch dňoch si zaškatuľkujú dieťa a potom sa tak k nemu správajú celé dva i tri roky. Nikdy Vám ho nepochvália čo vie, ale to čo nevie máte každé popoludnie ako na tanieri. Prežívam to isté, po týždni v škôlke v tomto školskom roku, som už obanovala, že som dcéru nepreložila do inej škôlky. Viete ono sa to povie, netreba si učiteľky báť, je tam na to aby sa starala, lenže človek má strach niečo povedať, aby sa potom ,,nevyvršili na dieťati. Každá mama asi vždy rozmýšľa tak, aby urobila pre svoje dieťa to najlepšie. Chcela som len povedať - tiež by som roztrhala v zuboch jednu pani učiteľku, takže viem čo prežívaš. No viac som ticho len preto, aby som malej ešte nepohoršila.