icon

Zakomplexované 4 ročné dieťa

kaviju
8. jan 2012

Mamky ktroré máte štvoročné detičky najlepšie dievčatká mali ste už stavy kedy vám vaša dcéra povedala že v určitom svetry ktoré som jej dala na vonku na šmýkanie v snehu,má že vraj tučné brucho,ja sa pomaličky asi z nej zbláznim:Nič my nehce papať keby mohla tak by sa v kuse napchávala banánmi alebo piškotami,ako tak zje trocha polievky,o masle nechce ani počuť je len suchého chleba a na mäso pozerá s odporom ani v škôlke nechce papať.Ak niečo zje s nechuťou tak ju doslova napína na vracanie,mám o ňu strach vyzerá to akoby mala nábeh na bulímiu ja ani nechcem vedieť čo bude robiť keď vojde do puberty,poraďte mi či to mám riešiť s detskou psychologičkou,alebo to zatiaľ nechať tak.Jeden čas som jej podávala vitamíny aby telo malo ako taký prísun dôležitých látok.Podotýkam že čo sa týka jedla nie je to len určité obdobie my sme mali problémy už vlastne od jej narodenia,prisať sa nevedela prvé príkrmy bol boj atď....

Strana
z2
jaaty
8. jan 2012

@kaviju, ani naša Hanka veru nie je žiaden veľký papkáč a dni keď zje v škôlke všetko si takpovediac píšeme do denníčka. Sú jedlá, ktoré jej chutia viac, iné zase menej, keďže je však zdravá, psychicky i motoricky minimálne adekvátne svojmu veku, tak to veru neriešim. Je veľa jedál, ktoré by určite nezjedla, prípadne by ju možno aj naplo, ale ja jej ich nedávam.
Napr. maslo nezje, ale ľúbili niektoré syry, tak jej dávam tie. V škôlke sa naučila už aj pomazánky, Uprednostní mäsko pred sladkými jedlami- tie jej nechutia a neľúbi ich.
Čo sa týka oblečenia, raz mi povedala, že je v novej bunde tučná (bola väčšia, keďže bundu nekupujem na rok), ale inak s tým problém nemám.
JA by som to asi tak dramaticky nevidela, skús jej dávať hlavne to čo jej chutí, ona ten sortiment jedál neskôr rozšíri. V jej veku by som o zakomplexovanosti nehovorila. Podľa mňa je skôr "fajnová" a máločo jej chutí.

traktor
8. jan 2012

..kedze pises, ze sama sebe sa zda tucna..nechce svetrik, lebo tam ma tucne brusko.. stava sa to casto?ze rozobera svoju vahu?:nesmeje sa jej nikto v skôlke?doma?..mozno je to len zartom..no ona to berie vaznejsie ako sa zda..

vejula
8. jan 2012

@kaviju kludne zajdi k detskemu psychologovi. Aby to nepokračovalo, teraz zrejme ešte nejde o nič važne ale može mať nabeh na niečo take. Tak pre istotu zbehni, uvidiš čo ti na to psycholog povie

meg9
8. jan 2012

..ja som trošku z fachu..Bola to ojedinelá poznámka alebo to rieši viackrát? Je super, že chceš zistiť akú pričinu to má v jej hlavičke .. Vieš často si neuvedomujeme ale deti nasledujú len naše komentáre. Prípadne to môže vidieť u teba. Nemusí to byť nejaké chorobné riešenie váhy, stačí že okomentuješ seba v nejakom oblečení. Tiež sa to často stáva aj vtedy, keď sa v rodine veľmi zdôrazňuje čo je zdravé, čo nezdravé pre bruško, ako to kazí zubky a pod. Nemyslím to teraz ako útok (často si to rodičia vysvetlujú takto) Berte to tak, že sa hľadajú príčiny, ktoré si dieťaťko vysvetlilo inak ako sme ich my dospeláci mysleli. často si to rôzne spájajú a vysvetľujú po svojom

eri28
8. jan 2012

@kaviju ja neviem nie je este neaka malicka, tie deti, ja som mala kamosku, mala anorexiu, ale jej mama bola trosku na nu prisna a ona chcela byt lepsia, najlepsia, lepsia ako vsetci ostatny,mali na nu vysoke naroky, ale neviem ci to je tvoj pripad, myslim, ze nie skus len zistit odkial na to chodi, ci to niekde pocula uz len tie blbe reklamy v telke, neviem alebo sa porad z odbornikom, kazda rada je super, nie je okej, aby taka mala si vyberala tak vazne stravu na to by som davala pozor, je to dieta, musi tam byt neaka skryta prcina, za tym, nic netusis 😉 , drzim palec

kaviju
autor
8. jan 2012

možno som na ňu trocha prísna,ale len v medziach normy ona je také poriadne šidlo nezastaví sa a nezastaví stále musí niečo vytreliť, nejako veľmi som jej nezdvôrazňovala čo je nezdravé pre jej bruško alebo zubky maximálne pri sladkostiach som ju upozorňovala že to nie je dobré a ešte pri jednej veci keď sa neskutočne dokázala napchať a to boli hranolky a chipsy,väčšinou som jej hovorila že potrebuje papať mäsko zeleninku,lebo to jej bruško potrebuje tak ja sama neviem v čom robím chybu... 😒 😒 😒

basika
8. jan 2012

@kaviju určite za detskou psychologičkou, v okolí (dieťa ešte škôlkárskeho veku) som mala presne takýto prípad a psychologičká krásne pomohla. O to viac si myslím, že zo psychlogičkou nakoľko má komentáre aj na svoje telo a je to spojené s nechutenstvom.

sarkulka
8. jan 2012

@kaviju Veľmi, veľmi citlivá téma 😔 Moja dcéra mala problém v škôlke, deti, vlastne iniciátorkou bola len jedna spolužiačka sa jej vysmievali, že je tučko, nechcela sa prezliekať na telesnej, lebo jej vyhŕňala tá dievčina tričko, že ukáž ty máš aké veľké brucho a ty už máš prsia a podobné veci ☹ Mali sme s tým veľký problém ☹ Dcérka bude mať o 2 týždne už 7 rokov a má 37 kg, nie je nejako vyslovene tlstá, veď pozri fotky, ale ani chudá. Nikto v rodine si jej nedovolí povedať, že je tlstá a pod., ale u detí je to iné. Skús sa porozprávať s učiteľkou v škôlke, možno niečo postrehla. U nás učiteľky pred tým zatvárali oči ,nič nevideli, nič nepočuli. Teraz už chodí dcéra do školy, je z triedy najväčšia, aj z chlapcov, ale zatiaľ sme sa s posmeškami nestretli, len telesná jej robí trošku problémy, tá váha spôsobuje isté obmedzenie, nevládze toľko, hneď je udychčaná a spotená. Skús zistiť, či sa v škôlke niečo nedeje, veľa šťastia prajem 🙂

kaviju
autor
9. jan 2012

@sarkulkaďakujem za radu 🙂 Aj vám prajem veľa štastia aby ste to zvládli,lebo dieta nie je spokojné určite sa to potom odzrkadlí na jej vývoji,máloktoré dieťa je také ktoré to hodí za hlavu

meg9
9. jan 2012

@kaviju ako to vyzeralo dnes a nasledujúce dni? Vravela zas niečo podobné ? Skus tiež hovoriť s učiteľkou a dohodnuť sa aby si ju viac všímala a vravela ti čo robili. Je naozaj podstatné , čo sa v jej hlavičke deje aby sa to dalej nenabaľovalo..

sympa1
9. jan 2012

@kaviju no moja ide mat za 2 mesiace 4 roky, na svoju postavu apsolutne nepozera.aj ked je pravda ze z kazdeho jedla si vybera len to co sa jej chuti alebo co sa jej paci. vacsinou spapa len polievky a z druheho si moooc vybera...maso vobec nejedeva..ale nenutim ju. zato je preberava co si ide obliect!!! na porazenie..2x za sebou si to iste obelcenie nechce dat, rano ked sa nahlime do skolky mi robi cirkusy, ze toto trico uz predsa mala!!!! 😠 no na nervy. vidis kazde to dieta ma svoje moresi...ale myslim ze ich to casom prejde

benne
9. jan 2012

..

irriss
9. jan 2012

@kaviju
Pekne tema... 😉
Tak moje jedno devcatko - dvojcatko, jednou slyselo (asi ve veku 3-4 let) od sveho bratra (16) , ze z ni "modelka" nebude... ☹ - byla o neco silnejsi nez jeji dvojce..ale mela jen baculate tvaricky, dvojky byly vzdy spise pod vahou nez na vaze..uz vubec ne nadvahou...
A predstav si, ze kvuli teto BLBE vete jsem bojovala nekolik let...Tato hloupa a zdanlive "nevinna" veta mela za dusledek, ze mala vybocila z normy rustu a dostala se do "podnormalu" - takova ta krivka u pediatra..
Musim priznat, ze jsme se teto "vety" zbavovaly velmi pomalu..ale zbavily se..i kdyz dodnes prijde a pta se, zda je brisko ok...(nikdy nemela brisko!!) a presne jak pises TY..mela problem napr. s bundou..nechtela urcite typy bundy, proptoze ji pry delaji TLUSTOU 😖 😖 😢
No co pomohlo? TRPELIVOST pri jejich otazkach a neustalem opakovani, ze se myli...nikdy nesmi dojit ke zkratu z vasi (dospelacke strany) Pomohla definitivne Mozna 😉 az prima hrozba pani doktorky, ktera pohrozila "ozdravovnou" 😉 a predepsanim ruznych vysetreni..Doslo k "Zazraku" - na vystereni jsme nemusely..byl to ten zlom, kdy se bala vice vysetreni nez "kil navic".. 😉

denisenko
9. jan 2012

@kaviju mna len tak napadlo.....kde to 4-ročné dieťa nabralo, že je tučné???? a že to nie je "dobré"? s tou stravou tiež niekedy bojujeme, a to máme 5,5 ročného chlapca.....ale nikdy sa ma nepýtal na to či je tučný, alebo chudý.....je ako vyžla, vždy sa mu smejem, že pri kúpaní ho stiahne odtok vo vani, taký je tenký...... 😀 😀 😀 nehovorím, že má byť tučný.....má viac papkať, aby mal svaly a bol silný..... 😉 😉 😉

anjelicek26
9. jan 2012

@kaviju - jedna vec je nepapanie a druhe presvedcenie, ze je tucna :( Nech to sposobilo cokolvek, ja by som to riesila s psychologom, kym to prerastie do niecoho horsieho... Skor by som upozornila obcas na modelky v casopise, ze su dost chude, ze to asi zdrave nebude 😖

stardust
9. jan 2012

@denisenko kde to 4 rocne dieta nabralo, ze je tucne? Ked je cela spolocnost posadnuta idealom krasy, zdravym aj nezdravym chudnutim, ked ludia s normalnymi postavami su povazovani za tlstych? Casopisy, filmy, hracky, vsade su len vychrtli ludia a povacsine ti tucnejsi vystupuju ako negativne charaktery. A pre niektorych je jedinym zmyslom zivota mat BMI mensie ako 18 a ovesat sa nejakymi predrazenymi handrami.

kaviju
autor
9. jan 2012

@stardust veď toto,lenže tento svet je taký všetko je o imidže 😠 😠

stardust
9. jan 2012

@kaviju mi hovor...pripadam si, akoby som vystupila na zlej stanici...

kaviju
autor
9. jan 2012

@stardust aj ty?...samozrejme že aj ja si kúpim niečo pekné na seba a aj drahšie ale nie je to často a nemám rada že od vrchu pospodok v značkovom a nos ma pomaly na mont evereste a ešte sa tvári a ty si kto že sa so mnou takto rozprávaš 😝 😝 😝

stardust
9. jan 2012

@kaviju mne je to v podstate jedno, co mam na sebe, hlavne, nech v tom nevyzeram ako bezdomovec. Ale vrcholne neznasam tie dizajnersky vyobliekane typy, ktore ked otvoria usta, oziaria cely priestor absolutnou hlupostou.

kaviju
autor
9. jan 2012

@stardust je to tak lenže my dve tento systém nezmeníme,a najhoršie je na tom že naše deti budú tým musieť prejsť aby sa ako tak zaradili do spoločnosti a nestali sa z nich odpadlíci,my im môžeme len pomôcť aby to nemali až také ťažké, keby sme túto tému rozoberali stále tak by to namalo konca kraja,ja sa snažím pomôcť mojej dcére len som z toho veľmi zúfala

stardust
9. jan 2012

@kaviju no a to je to, co ma skre najviac. A uz ani chalani to nebudu mat take lahke ako doteraz.

akika722
9. jan 2012

@kaviju mna napadlo..neriešiš vahu nahodou ty?------ja nie v zlom,ale či to nepočula od teba a preto to rieši 😒
ja mam tiež skoro 4r.dieťa..
Podla mna to mala bud musela niekde počuť-že niekto rieši vahu lebo ma brucho,...alebo by som patrala v školke. 😒 či sa jej niekto neposmieva 😒
aj v tom veku su deti zakerne..
dnes som obliekala v školke dieťa a vedla sedel chlapec kt.obliekal otec a on mi zapotil-ten chlapček-aj tak som prvy vy ste sprosty 😨
tak som ostala v šoku..
no deti su zakerne a ked to rodičia neriešia tak si dovolia povedať hoci komu hoci čo 🙄
skus sa opytať v školke ako sa sprava,či sa s každym hra,či nema s niekym "problem"
alebo sa skus s nou o tom porozpravať ty,možno ti povie..
mne sa to zda skoro aby toto riešilo 4r.dieťa ☹

kaviju
autor
10. jan 2012

@akika722 neviem ale váhu som pred svojou dcérou nejako neriešila,ja nemám nejaký veľkú nádvahu,tak normal po dvoch deťoch takže sa necítim byť ani tučná a nie to ešte riešiť pred svojou dcérou a mám kopu iných problémov ako sa zaoberať aby som vyzerala ako modelka,dnes sa posnažím porozprávať s učiteľkou tak dúfam že sa mi podarí niečo vyriešiť dám potom vedieť 😒 😒 😒 😒

akika722
10. jan 2012

@kaviju ja som to nemyslela v zlom.. 😒
ja mam sice syna skoro 4r. a viem že ak pred nim niečo poviem,hoci sa rozpravam s manželom,to dieťa si všetko zapamäta a vytiahne to aj o mesiac..deti su velmi všimave..
tak si myslim že bud musela niekoho pučuť sa o tom baviť alebo sa niečo deje 😒
fakt by som skusila tu učitelku,porozpravala by som sa s nou 😒 možno si niečo všimla alebo si ju bude viac všimlať a možno niečo zbada..predsa su s našimi deťmi skoro cely deň 😒
držim palce nech sa to vyrieši a nech je mala len šťastna,nech jej hlavičku netrapia take veci 😔

irriss
10. jan 2012

@kaviju
to nebude srovnavanim tela maminky se svym.. 😉
deti vnimaji svou maminku jako "Boha"..je pro ne vzorem..nevnimaji kila navic ... pro ne je dulezite citit , ze jsou v" bezpeci" a milovany...a jestli jsou na prsach cislo 2 nebo na prsach cislo 6..to jim je jedno... 😉

To bude vazne tim, ze neco slysela a je i mozne, ze si neco spatne spojila... 😉
Co ja vim..dam Ti priklad (mam doma 3 slecny) 😉 :
..."no Tobe by ta sukne nebyla..."a muze to byt jen tim, ze je mensi nebo vetsi a detska hlavicka si to sama cele predela... 😉

kaviju
autor
10. jan 2012

@irriss 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 veľa zdaru,tri slečny fúha

kaviju
autor
10. jan 2012

@akika722 ďakujem

martineckac
10. jan 2012

Ja sa nedivím,že už malé deti riešia to ako vyzerajú v nejakom oblečení alebo akú majú hmotnosť, keď odvšadial z telky, z časopisoch, z rádia na vás útočia zo super zdravou stravou a že !in! sú len vyschnuté anorektičky.

meg9
10. jan 2012

No ano , ale ved to su hovoríme o 4 rokoch, myslím si ze v tom veku by ešte rodičia mali mať presný prehľad čo dieťa vidí, pozerá, číta. Rozprávky sa dajú krásne vyberať, časopisy tiež. Samozrejme iné je to pri tom , kto čo povie v škôlke . Neviem no, o vplyve bulvárnych plátkov a cekovo kuturnom trende vychudnutosti by som uvazovala az od prvej triedy, kedy nemám taku moznosť a ani moc dohliadnuť aké info sa k dieťaťu dostanú.

Strana
z2