Zatvorenie súkromnej škôlky 08.05.: Čo robiť s deťmi?
Zatvorili skolku aj vam aby neplatili ucitelky? A co teraz s tymi detmi?
Podotykam sukromna skolka
Vsetci v mojej rodine su pracujuci, kde mam to dieta dat?
Ako to riesite?
@anonym_autor u nas mame nutenu dovolenku, aby nemusel zamestnavatel platit viac zamestnancom.
A ani netusim, ci skoly budu otvorene, ci nie 🤷♀️
@anonym_autor u nas mame nutenu dovolenku, aby nemusel zamestnavatel platit viac zamestnancom.
A ani netusim, ci skoly budu otvorene, ci nie 🤷♀️
@euka210 drviva vacsina nebude aby neplatili ucitelom
Ja sa tesim,mam poobednu,vten den pride aj vyplata takze,je to tak isto ako by bol pracovny den.A veru neviem ci skolka je zavreta a ak by bola maly zostane doma s otcom,ten ma svoje vlastne volno.
@anonym_6f129a a?
@anonym_6f129a a?
@mirage a??a nic,neriesim prazdniny,neriesim ocr,pecka a ine veci,deti maju oboch rodicov a tak sa striedame.Bud je to takto,alebo matka ide robit iba ranne,zväcsa upratovacky ako v mojom okoli a teda si na zatvorenie skolky zoberie bud ocr,alebo dovolenku.
@mirage a??a nic,neriesim prazdniny,neriesim ocr,pecka a ine veci,deti maju oboch rodicov a tak sa striedame.Bud je to takto,alebo matka ide robit iba ranne,zväcsa upratovacky ako v mojom okoli a teda si na zatvorenie skolky zoberie bud ocr,alebo dovolenku.
@anonym_6f129a No, bohuzial mme vyhovuje ist robit jeden den za dvojnasobok
Davam stovky eur do tej skolky aby som sa vyhla tymto statnym prazdninam co mavaju obycajne skolky a predsa si tu urobia volno
@anonym_6f129a a s touto informaciou mam akoze co robit?
@anonym_autor ju nerieš, alzbetka75 tu píše tieto svoje drísty vkuse, ešte zabudla napísať aká veľká výplata jej príde, ale to už dnes iste písala v inej debate tak ako v 150 debatách predtým. Samozrejme vždy odveci a anonymne lebo už jej pár nickov zrušili
@anonym_autor ju nerieš, alzbetka75 tu píše tieto svoje drísty vkuse, ešte zabudla napísať aká veľká výplata jej príde, ale to už dnes iste písala v inej debate tak ako v 150 debatách predtým. Samozrejme vždy odveci a anonymne lebo už jej pár nickov zrušili
@anonym_d08b3b ty si aka na tu alzbetku nasadena,fiha.Dobry detektiv je z teba,fakt.Nie,nie som ziadna alzbetka,A dristy pisat mozes jedine ty.
Davam stovky eur do tej skolky aby som sa vyhla tymto statnym prazdninam co mavaju obycajne skolky a predsa si tu urobia volno
@anonym_autor tak si najdi mlade dievca,co si rada privyrobi,nech to tvoje postrazi.Dievcata si radi privyrobia strazenym.
@anonym_autor tak si najdi mlade dievca,co si rada privyrobi,nech to tvoje postrazi.Dievcata si radi privyrobia strazenym.
@anonym_6f129a cudzie osoby moje deti strazit nebudu a este dieta nepoznaju a rovno ich pustim k sebe domov vsak? Dieta mi bude hysterit
@anonym_6f129a cudzie osoby moje deti strazit nebudu a este dieta nepoznaju a rovno ich pustim k sebe domov vsak? Dieta mi bude hysterit
@anonym_autor tak stazovanie ti ziadno nepomoze,musis sa rozhodnut co urobis.
Budu bud u nasich, u svokry alebo si zoberiem dovolenku alebo sick day. Aj ked myslim ze muzovi nariadia zobrat si dovolenku.
Autorka, nemam pre teba riesenie, ale mam pre teba pochopenie. Tiez som Sama na syna daleko od rodiny. Ten, kto to nezazil, tak to nepochpi, Tu strasnu beznadej a zufalstvo. Keby si Bola kusok odo mna, tak ti zoberiem dieta. Som sestricka x
Autorka, nemam pre teba riesenie, ale mam pre teba pochopenie. Tiez som Sama na syna daleko od rodiny. Ten, kto to nezazil, tak to nepochpi, Tu strasnu beznadej a zufalstvo. Keby si Bola kusok odo mna, tak ti zoberiem dieta. Som sestricka x
@oslo1 dakujem 🫶🏻
@simona20201309 vsetci pracuju, to len ucitelky a matky na materskej sa budu doma vyvalovat
@anonym_autor Chod ucit aj ty a budes sa vyvalovat. Nehnevaj sa,ale to sa ako vyjadrujes? Utocit na niekoho,lebo ma v danom momente vyhodnejsiu poziciu? Oni nemozu za to, v akej si situacii. Otec dietat je kde? On si nemoze zobrat dovolenku? Nemas nejaku kamosku v jasliach,ktorej dieta bude tiez doma,ze by postrazila aj tvoje dieta? Ak naozaj nemas nikoho,tak bohuzial musis zobrat dovolenku. Tym,ze tu prskas na kazdeho s inym nazorom sa tvoja situacia nevyriesi.
@anonym_autor Chod ucit aj ty a budes sa vyvalovat. Nehnevaj sa,ale to sa ako vyjadrujes? Utocit na niekoho,lebo ma v danom momente vyhodnejsiu poziciu? Oni nemozu za to, v akej si situacii. Otec dietat je kde? On si nemoze zobrat dovolenku? Nemas nejaku kamosku v jasliach,ktorej dieta bude tiez doma,ze by postrazila aj tvoje dieta? Ak naozaj nemas nikoho,tak bohuzial musis zobrat dovolenku. Tym,ze tu prskas na kazdeho s inym nazorom sa tvoja situacia nevyriesi.
@marca12 keby si citala komentare dobre by si vedela ze som jednorodic a otec dietata sa nezaujima, naposledy videl dieta ored 8mesiacmi, nemaju vybudovany ziadny vztah medzi sebou lebo sa tak sam rozhodol a isto ho prosit nebudem a nenapcham mu decko aby ho strazil ak o to dieta nema zaujem a dieta ho nepozna pochopitelne! Ani neviem kde otec dietata byva ani s kym takze za takych podmienok by ziadna normalne zmyslajuca matka dieta nenechala ani na hodinu!
A dieta chodi do sukromnej skolky, ta by mala fungovat a to aj vyhodou skolok sukromnych ze by mali fungovat aj ked statne maju volno, olatim tam 400€
Ja potrebujem pracovat , toboz v taky den
A keby si citala komentare tak tu nemame nikoho tak blizkeho ni matku s dietatom v jasliach aby mi strazila kedze sme sa nedavno pristahovali
@marca12 ja som sa ucila dlhe roky aby som pracovala tam kde pracujem..
je to sukromna skolka su platene z mojich penazi
Ja neviem, či je to cesta, ale nechces skúsiť zistiť iné škôlky (sukromne či štátne), ktoré v ten deň budú fungovať? Viem, blbé vláčiť tam posteľné prádlo a pod..kvôli jednému dnu, ale asi je to stále.lepsie, ako skúšať naslepo baby sitting.. U nás (v mestskej) zisťuju záujem celoplošne a podľa toho urči magistrát náhradnú škôlku a náhradná je vždy. Všimla som si súkromne, ktoré dokonca ponúkajú aj nočné stráženie...
Ja neviem, či je to cesta, ale nechces skúsiť zistiť iné škôlky (sukromne či štátne), ktoré v ten deň budú fungovať? Viem, blbé vláčiť tam posteľné prádlo a pod..kvôli jednému dnu, ale asi je to stále.lepsie, ako skúšať naslepo baby sitting.. U nás (v mestskej) zisťuju záujem celoplošne a podľa toho urči magistrát náhradnú škôlku a náhradná je vždy. Všimla som si súkromne, ktoré dokonca ponúkajú aj nočné stráženie...
@oblecenie99 chodi do sukromnej a taka zmena neviem ci je pre dieta dobra
Malo postupnu adaptaciu, absolutne neviem co dalej
@anonym_autor to ešte jedno riešenie, často v súkromných škôlkach pracujú mladé učiteľky, ktoré deťom strážia po dohode deti napr večer, samozrejme platené, niečo ako brigáda, skús sa opýtať
@anonym_autor jaakj, tu je problem zakopany. 2 nasobmy zarobok. No, mila moja, nic, co Ti tu ponukli, Ti nevyhovuje, este sa aj do nich navazas, partnera pre dieta si si vybrala sama, tak si nes za to nasledky Tvoje spravanie odzkadluje Tvoju povahu, tak sa necuduj, ze nemas pomoc od priatelov, rodiny a si jednorodic. Mrzi ma to, ale tak zivot funguje. Ja sa sparavam k niekomu dobre, tal on mi to oplati. Ty len plujes siru vokol seba, tak sa necuduj, ze si sama ako kol
@anonym_autor jaakj, tu je problem zakopany. 2 nasobmy zarobok. No, mila moja, nic, co Ti tu ponukli, Ti nevyhovuje, este sa aj do nich navazas, partnera pre dieta si si vybrala sama, tak si nes za to nasledky Tvoje spravanie odzkadluje Tvoju povahu, tak sa necuduj, ze nemas pomoc od priatelov, rodiny a si jednorodic. Mrzi ma to, ale tak zivot funguje. Ja sa sparavam k niekomu dobre, tal on mi to oplati. Ty len plujes siru vokol seba, tak sa necuduj, ze si sama ako kol
@anonym_14908d tiez si si toho vsimla??Bolo jej ponuknute tolko alternativ ako sa to da,a vsetko znegovane.
@marca12 keby si citala komentare dobre by si vedela ze som jednorodic a otec dietata sa nezaujima, naposledy videl dieta ored 8mesiacmi, nemaju vybudovany ziadny vztah medzi sebou lebo sa tak sam rozhodol a isto ho prosit nebudem a nenapcham mu decko aby ho strazil ak o to dieta nema zaujem a dieta ho nepozna pochopitelne! Ani neviem kde otec dietata byva ani s kym takze za takych podmienok by ziadna normalne zmyslajuca matka dieta nenechala ani na hodinu!
A dieta chodi do sukromnej skolky, ta by mala fungovat a to aj vyhodou skolok sukromnych ze by mali fungovat aj ked statne maju volno, olatim tam 400€
Ja potrebujem pracovat , toboz v taky den
A keby si citala komentare tak tu nemame nikoho tak blizkeho ni matku s dietatom v jasliach aby mi strazila kedze sme sa nedavno pristahovali
@anonym_autor Tak sa skus nejakej prihovorit a poprosit o strazenie. Aj to je dovod zoznamenie. Ja ta chapem,ze si nadtvana. Ale stazuj sa na vladu ako stazila podmienky zamestnavatelom. Male jasle si nemozu dovolit zaplatit dbojnasobok mzdy. Mzda nie je len to,co vidis na paske,ale aj odvody. Cize ten den vyjde zamestnavatela velmi draho.
@anonym_autor Mne sa zda,ze ty mas na vsetko vyhorku.
@anonym_autor Chápem, ale viem, že u nás sa to takto robí bežne, je viac rodičov, ktorí proste nemajú na výber a preto ani deti. Preto su tie zberné škôlky, aj teraz na máj zisťovali záujem a viem, že asi 6 deti zo synovej triedy pôjde na ten deň inde. Kamoška mi spomínala, že jej niekedy deti strážila učiteľka zo škôlky. Môžeš sa spýtať ešte ich. Škôlky neprinútiš, ale s učiteľkou, konkrétnou sa dohodnúť môžeš.
Ženy, ja si ešte dovolím.poznamku len tak všeobecne. ČO sme my vlastne za štát, kde jeden!!!! den tak dá dole zamestnávateľa (a nemyslím tým.len súkromné škôlky, ale aj tie mestské,.lebo u nás zisťujú záujem), že toto je problém!? Jeden deň zvýšenej mzdy? Tie škôlky sú na tom až tak zle? Fakt sme na tom sakra biedne. Alebo aj nie... Lebo v každej ale že v každej jednej súkromnej škôlke/jaslickach, ktoré som pozerala, majú podmienky jasné: ak dieťa ochorie, aj na dva tyzdne, tvoja smola, školné platíš v plnej výške, akoby tam dieťa celý čas bolo. Vtedy sa na výnimku NIKTO nepozerá. Tak rodičovi nastavíme podmienky takto (ber alebo kašli na to), a potom sa zatvarime, že nemáme na to, aby sme zaplatili zamestnancov, tak zatvoríme na deň? A nemáš byť ako rodič nasratý?
@anonym_14908d samozrejme ze peniaze
Pozri prevo tu pleties expartnera? Ten si po 10 rokoch dieta zrazu rozmyslel , zbytocne na mna utocis a snazis sa cloveku ublizit, mna to nezaujima hlavne nie od teba
Ja niesom sama, mam skvelu rodinu no bohuzial daleko odo mna, prestahovat zatial nieje mozne, ani ja alebo oni
Mam usporiadany zivot, v kolektive som oblubena, som dobry a mily clovek, pomaham charite
Preco mas potrebu si kopnut tymto smerom ked sa pytam co s detmi ked si sukromna skolka da volno ked nemusi?
Ja nesypem okolo seba ziadny syru, len je to nespravodlive kedze robim vsetko preto aby sme sa s dietatom mali dobre a nic nam nechybalo
Chod odtial prec
@anonym_14908d tiez si si toho vsimla??Bolo jej ponuknute tolko alternativ ako sa to da,a vsetko znegovane.
@anonym_6f129a lebo mi nic nevyhovuje
Tak ked mi to nevyhovuje ani dietatu preco by som to mala brat ako riesenie?
PORIESILA SOM SI TO A NEVYUZIJEM ZIADNU VAMI PONUKANU MOZNOST
DOVI
Ziadne riesenie ako ist do prace so 100% priplatkom ti nevyhovuje. Tak tam chod a zaplat opatrovatelku.
Jednoznacne prides o nejaje eura, hold mas dieta a to nieco stoji aj peniaze aj cas.

@anonym_ae4d10 panenko skakava, vies si predstavit, ze ludia odchadzaju od rodiny kvoli praci a nie preto aby si skomplikovali zivot. Vela ludi sa stahuje od rodiny tam, kde maju pracu a dokazu na seba zarobit. Nemoze kazdy sediet niekde v Prdelakove kde niet roboty u matere v detskej a cakat ake davky dostane. Niektori sa chcu postarat sami o seba, chcu sa postarat o svoje deti a na to treba peniaze a na peniaze treba robotu
@viestta dakujem , konecne niekto kto to pochopil
Tiez by mi bolo pohodlne sediet doma a nie byt tu na vsetko sama, byt v neustalom strehu a strese, nech som v poriadku pretoze je niekto maly na mna zavisly doslova, starat sa o seba, o dieta, o byt, o chladnicku, o vsetko, nemat nikoho na koho sa moct obratit, ziadny partner ci manzel
Nikto nevie cim som si musela prejst a co vsetko som prezila