icon

Zatvorenie súkromnej škôlky 08.05.: Čo robiť s deťmi?

17. apr 2026

Zatvorili skolku aj vam aby neplatili ucitelky? A co teraz s tymi detmi?
Podotykam sukromna skolka
Vsetci v mojej rodine su pracujuci, kde mam to dieta dat?
Ako to riesite?

Strana
z4
autor
18. apr 2026
@anonym_d422d5

@anonym_autor to ešte jedno riešenie, často v súkromných škôlkach pracujú mladé učiteľky, ktoré deťom strážia po dohode deti napr večer, samozrejme platené, niečo ako brigáda, skús sa opýtať

@anonym_d422d5 to pripad nasej skolky nieje

anonym_d422d5
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d422d5 to pripad nasej skolky nieje

@anonym_autor akože fakt neviem čo chceš počuť...

autor
18. apr 2026
@anonym_d422d5

@anonym_autor akože fakt neviem čo chceš počuť...

@anonym_d422d5 ked nevies nepis

anonym_d422d5
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d422d5 ked nevies nepis

@anonym_autor veď som napísala riešenie,ty len prskas, žiadne riešenie ti nesedí

autor
18. apr 2026
@anonym_d422d5

@anonym_autor veď som napísala riešenie,ty len prskas, žiadne riešenie ti nesedí

@anonym_d422d5 no lebo nesedi tak co mam akoze teraz? Nevyhovuje mi to , preco to nevies pochopit?

anonym_d422d5
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d422d5 no lebo nesedi tak co mam akoze teraz? Nevyhovuje mi to , preco to nevies pochopit?

@anonym_autor ja chápať nemusím,mne je jedno čo urobíš

autor
18. apr 2026
@anonym_d422d5

@anonym_autor ja chápať nemusím,mne je jedno čo urobíš

@anonym_d422d5 tak chod prec odtial

anonym_51827b
18. apr 2026
@anonym_d422d5

@anonym_d422d5 necuduj sa, ona je z nasho zdravotnictva.

anonym_434fea
18. apr 2026
@anonym_autor

@simona20201309 vsetci pracuju, to len ucitelky a matky na materskej sa budu doma vyvalovat

@anonym_autor tak si zober dovolenku a vyvaluj sa aj ty Myslíš,že žiadna učiteľka nie samoživiteľka a nepotešila by sa 100%.príplatku?Namiesto toho si musí zobrať deň dovolenky Chcelo by to aj poobzerať sa okolo seba,nie si stred vesmíru.

anonym_434fea
18. apr 2026
@oblecenie99

Ženy, ja si ešte dovolím.poznamku len tak všeobecne. ČO sme my vlastne za štát, kde jeden!!!! den tak dá dole zamestnávateľa (a nemyslím tým.len súkromné škôlky, ale aj tie mestské,.lebo u nás zisťujú záujem), že toto je problém!? Jeden deň zvýšenej mzdy? Tie škôlky sú na tom až tak zle? Fakt sme na tom sakra biedne. Alebo aj nie... Lebo v každej ale že v každej jednej súkromnej škôlke/jaslickach, ktoré som pozerala, majú podmienky jasné: ak dieťa ochorie, aj na dva tyzdne, tvoja smola, školné platíš v plnej výške, akoby tam dieťa celý čas bolo. Vtedy sa na výnimku NIKTO nepozerá. Tak rodičovi nastavíme podmienky takto (ber alebo kašli na to), a potom sa zatvarime, že nemáme na to, aby sme zaplatili zamestnancov, tak zatvoríme na deň? A nemáš byť ako rodič nasratý?

@oblecenie99 Píšeš,či škôlka nemá na to zaplatiť učiteľa.Nuz,predstav si,že škôlka má napríklad 6 tried,v každej sú dve učiteľky,určite aspoň tri upratovačky a štyri kuchárky.Ciže už sme na čisle 19.Prirataj k tomu,že škôlok môže byť aj 5 v jednom meste,samozrejme,niekde menej ,niekde viac.Čiže už sme na cca 100 zamestnancoch,vynásob počtom miest.A zriaďovateľ napríklad na to nechce dať peniaze,lebo ich na tento deň nedostal od ministerstva a škôlka toľko peňazí nemá.A hold bábo rád.Urcite by nejedná učiteľka šla radšej do práce a dostala príplatok,ako si napr.musi zobrať dovolenku.Kazda minca má dve strany

anonym_d422d5
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d422d5 tak chod prec odtial

@anonym_autor ani sa nedivím že nikoho nemáš

autor
18. apr 2026
@anonym_434fea

@oblecenie99 Píšeš,či škôlka nemá na to zaplatiť učiteľa.Nuz,predstav si,že škôlka má napríklad 6 tried,v každej sú dve učiteľky,určite aspoň tri upratovačky a štyri kuchárky.Ciže už sme na čisle 19.Prirataj k tomu,že škôlok môže byť aj 5 v jednom meste,samozrejme,niekde menej ,niekde viac.Čiže už sme na cca 100 zamestnancoch,vynásob počtom miest.A zriaďovateľ napríklad na to nechce dať peniaze,lebo ich na tento deň nedostal od ministerstva a škôlka toľko peňazí nemá.A hold bábo rád.Urcite by nejedná učiteľka šla radšej do práce a dostala príplatok,ako si napr.musi zobrať dovolenku.Kazda minca má dve strany

@anonym_434fea je to sukromna skolka o 2 triedach s jednou upratovackou a 5 ucitelkami neplet somariny

autor
18. apr 2026
@anonym_d422d5

@anonym_autor ani sa nedivím že nikoho nemáš

@anonym_d422d5 ja mam siroku rodinu , vsetci bohuzial daleko
A ze ci mam alebo nemam partnera s touto otazkou nesuvisi predsa

oblecenie99
18. apr 2026
@anonym_434fea

@anonym_434fea Veď píšem, že sme na Tom potom dosť zle. Zároveň ale píšem, že ak sa bavíme o súkromnej škôlke, tak tam je počet tých zamestnancov kúsok iný. A súkromná škôlka sa nepýta rodiča, či má na to, zaplatiť školné na celý mesiac, ak dieťa je choré napr. 2 týždne a rodič je na OČR, teda tiež moc nezarobí. Na to som myslela.

anonym_a981fd
18. apr 2026
@anonym_autor

@simona20201309 vsetci pracuju, to len ucitelky a matky na materskej sa budu doma vyvalovat

@anonym_autor Pracujem v škole. Zatiaľ máme také informácie, že sme v práci.

anonym_434fea
Včera o 11:25
@anonym_autor

@anonym_434fea je to sukromna skolka o 2 triedach s jednou upratovackou a 5 ucitelkami neplet somariny

@anonym_autor skús to prečítať ešte raz a potom píš.Daj dole klapky z očí,ty si myslíš,že len tvoja súkromná škôlka o dvoch triedach zavrela,lebo ty nemáš kde odstaviť dieťa.Poviem ti novinu,nie si jediná na svete,aj keď sa tak chovas.

natalka13
Včera o 11:27
@oblecenie99

@anonym_434fea Veď píšem, že sme na Tom potom dosť zle. Zároveň ale píšem, že ak sa bavíme o súkromnej škôlke, tak tam je počet tých zamestnancov kúsok iný. A súkromná škôlka sa nepýta rodiča, či má na to, zaplatiť školné na celý mesiac, ak dieťa je choré napr. 2 týždne a rodič je na OČR, teda tiež moc nezarobí. Na to som myslela.

@oblecenie99 skolky sa niekto pyta z coho zaplati ucitelky a najom a ine vydaje ak nepridu deti do skolky a nezaplatia ten cas?

anonym_434fea
Včera o 11:27
@oblecenie99

@oblecenie99 Nuž keď chce rodič ti privilégium,že má súkromnú škôlku,musí asi s tým rátať.Rovnako ako sa môže súkromná škôlka rozhodnúť,kedy zavrie,bez toho aby jej niekto do toho kecal

oblecenie99
Včera o 11:29
@natalka13

@oblecenie99 skolky sa niekto pyta z coho zaplati ucitelky a najom a ine vydaje ak nepridu deti do skolky a nezaplatia ten cas?

@natalka13 Na mňa nemusíte útočiť (aj anonym nižšie, nechce sa mi označovať). Tému som nezalozila ja. Napísala som to z pohľadu rodiča, tiež môžem povedať, že riziko podnikania... Mne je to jedno, ja som s našou spokojná.

tanyan
Včera o 11:38
@natalka13

@natalka13 V súkromnej škôlke sa zvyčajne platí mesačný paušál a za takéto "výpadky služieb" sa peniaze rodičom nevracajú. Je preto celkom pochopiteľné, keď je rodič frustrovaný, že platí za službu, ktorú nedostane.

Strana
z4