Ženy s viac ako štyrmi deťmi: Ako platíte škôlku?
Ako platite za škôlku keď pre dieťa jedno školné stojí 130 eur tak naozaj platite cez 500 eur škôlku ? :O
@anonym_autor a keď niekto dá za súkromnú škôlku pre jedno dieťa 600 Eur mesačne...?
Nadtym asi trebalo skôr rozmýšľať nie keď sú už deti na svete .
Plati sa samozrejme za kazde dieta... len malokto ma fakt 4 deti v skolke naraz...
Mam 1 na SS,3 na Zs a 1 v materskej skole.U najstarsieho je 80eur pol rocne na stuzkovu,zrps tiez okolo 30eur.Tam sa uz zosity a ine veci neobjednavaju ani vytvarna,iba telesna.
3 na zs,tam su poplatky vsetko krat 3.
V skolke je 42 eur strava,17 skolne,30 zrps tiez na pol roka,30 na rezijne naklady.
Male deti a malo deti male starosti. Velke deti a vela deti velke starosti.
samozrejme že áno platime za všetky deti, dokonca aj stravu
snád si nemyslíš že niektoré tam chodia zadarmo
a ženy čo tu píše že nemôžu byť tolko deti naraz tak sú aj zmiešané rodiny kde sú deti v rôznom veku
Ja plne chapem,ze pri mensom prijme a viac detoch tu potom vznikaju rozne temy,vid poplatky v skole a kruzidla a prezuvky a preco to maju rodicia platit,ked skola je zdarma.Ze to vie narusit ten maly prijem,ale s tym musia rodicia jednoducho ratat a ked to nejde hned takto z vyplat,tak na to setrim cely rok.
September,oktober su prve platby,januar,februar dalsie platby.Maj,jun vylety koncorocne.S tym vsetkym treba ratat dopredu.
Niekedy maju skolky zlavu z poplatkov pri dalsom surodencovi, ale to sa myslim tyka len sukromnych, neviem musis si preverit. A zase mat 4 deti naraz v skolke je vynimocne, to by museli byt aj nejake 2/3/4 -cata. A ano, ak ma niekto viac deti, na to proste treba mysliet skor ze ho to bude viac stat.
Niekedy maju skolky zlavu z poplatkov pri dalsom surodencovi, ale to sa myslim tyka len sukromnych, neviem musis si preverit. A zase mat 4 deti naraz v skolke je vynimocne, to by museli byt aj nejake 2/3/4 -cata. A ano, ak ma niekto viac deti, na to proste treba mysliet skor ze ho to bude viac stat.
@anonym_4670ec ano, zlava zvykne byt pri ZRPS
@anonym_autor co je zahrnute v tej mesacnej platbe 130€?
@anonym_autor a aký je v tom rozdiel či máš 4, alebo jedno dieťa? az tam sú poplatky za jedno dieťa takto určené, tak nikoho nezaujíma, že máš 4 kúsky. Ozaj treba najprv premýšľať a potom konať.
tak ono plati sa aj na skole, ked aj nebudu vsetky naraz v ms. snad este aj viac, plus zosity, pomocky, telesna,... neviem no, nie je to ziadna novinka, ze cim starsie, tym viac nakladov.
To je zas tá istá, čo píše o školnom v škôlke.
🙈
Si sa teraz zobudila, že mať dieťa nie je zrovna lacná záležitosť? Tak si urob ďalšie a budeš mať zas rodičák a môžeš platiť škôlku starším deťom 😂
Statna, dedinska skolka pri BB, vojdeme sa cca do 100 eur mesacne za 1 dieta, mame 2 (tam zavisi od poctu dni a odhlasenych dni na mesiac, co sa stravy tyka), takze klasicke akoze "skolne" sa neplati. To su 2 deti a potom 1 na ZS a dalsie na 8 rocnom gymnaziu, no teraz to nespocitam, co vsetko sa platilo. Najhorsi je zaciatok skolskeho roka.
Na zaciatku v skolke sa platilo este nieco, tam sme mali na druhe dieta zlavu. Nepamatam si, aky to bol poplatok uz, ale jeden bol 60 a druhy 50 s tou zlavou.
Starsie deti mali tiez v statnej skolke v BB zlavu, teda na jedno dieta, to sa tykalo zrps.
@anonym_4670ec kľudne môže mať 1 dieťa za rok a stačí mať 1-2 so "zle" vychádzajúcimi rokmi a máš ich všetky v škôlke 🙂
@anonym_autor tak tie "zeny co maju vacinu 4 deti plus" predsa neplati skolku, su vacnu doma s deckami
Nadtym asi trebalo skôr rozmýšľať nie keď sú už deti na svete .
@anonym_11f1dd no ale to sa často v praxi nedeje
@anonym_autor Na to si mala myslieť pred výrobou detí nie teraz, existuje aj antikoncepcia ak si ešte nepočula. A to je nič, na škôlkára sú smiešne výdavky, čo budeš robiť ak budú na strednej a bude treba platiť autobusy, pomôcky do školy, výdavky v škole a ešte v takom veku zožerú za troch jedlo? Páčia sa mi veľké rodinky, ale ak na to majú, nie nezmyselne si robiť detí a nemať na to...
1 v skolke,druhy doma.Rok skolka 1,2 a s 3tim doma.1 skola,2 a 3 skolka,4tym doma.Potom 1 a 2 skola a 3 a 4 skolka,ja praca.Vsetci skola,po 7r od 4tej sa rodil 5ty.Ten je uz skolkar,a od jeho roka uz som v praci.Najstarsi uz pojde do 3tieho rocnika na strednej.On skonci pojdu dalsi az najmensi do skoly.
Takze max vzdy 2 deti v skolke,to nie su hrozostrasne palky.
Pockaj ked ti budu pytat vodicak,auto.Akurat sme boli v stavebninach sup 42eur,lebo sa mu bude robit statie na auto jeho.Dufam,ze viac aut uz nebude 3 auta stacia,pozemok nerozsirime.Zajtra pride bager vykopat jamu pod auta na ich opravy,ked bude treba,na tom stati,strk,beton 400eur buduci tyzden a to mame len zem.
Takze skolka je naozaj ta najlacnejsia zalezitost,ako aj skolske poplatky.S tym sa jednoducho musi ratat.
No a keď máš dieťa, čo nemôže chodiť do MS. Predĺžený RP ti neschvália, lebo pedopsychiatricka diagnóza mimo tabuliek nikoho nezaujima. Tak taká opatrovateľka, to ti je chutovecka aj pri jednom dieťati. Z výplaty mi ostáva menej ako RP......
mas viac ako 4 deti a je ti privela platit za skolku?
Och, no tak to budes mat velmi krute, ked deti zo skolky vyrastu a budu vacsi... To si na skolkarov este s dojatim spomenies, ako malo ta stali. 😅
Ja mam 4 vacsie deti a v case, ked chodili do skolky , sme vydavky normalne vladli.
Najprv bola prva v skolke, a druha doma.
Potom dve v skolke a jedno doma.
Potom jedno v skole, dve v skolke a jedno doma.
Potom dve v skole a dvaja v skolke.
Nikdy neboli viac ako dvaja naraz v skolke.
Vydavky zacali stupat hlavne ked sa presunuli na druhy stupen - rychly rast /stale nove topanky a odev, a to sme vyuzivali aj z druhej ruky/ skoly v prirode, skolske vylety, vencek, lyziarske, dovolenky , vylety, a STRAVA!! ....vsetko s vacsimi detmi bolo drahsie a narocnejsie.
az teraz po rokoch uz je to lepsie. Jednu mam na vysokej, cast nakladov si hradi sama, z brigad co mala pred skolou.
Dalsia teraz maturuje, nejde na vysku, ma uz pracu- takze jedno dieta mi z nakladov zacvhilu odbudne komplet.
Ostavaju dvaja najmladsi. deviatak a druhak na strednej. Sice pojedia vela, ale odev a obud nemenia tak casto, uz ani kruzky az na jeden , neplatime.
Syn chodil do MŠ aj ZŠ s dvojičkami, tí platili školné za jedného aj v škôlke aj v škole
Ja dúfam, že tieto stupídne témy zakladá tá osoba, čo má doma sedem, či osem detí, pretože sa jej páči byť tehotná a do nemoty tu ešte nedávno vypisovala, že sa jej nedarí otehotnieť s ďalším deckom.
Ja dúfam, že tieto stupídne témy zakladá tá osoba, čo má doma sedem, či osem detí, pretože sa jej páči byť tehotná a do nemoty tu ešte nedávno vypisovala, že sa jej nedarí otehotnieť s ďalším deckom.
@anonym_224d6f ta uz dlho veru nepisala,naposledy ako ju ma uz muz na haku,ked dielo dokonal dalsie tehu.
@anonym_autor to je aká štátna škôlka a kde?
V Ba platíme za štátnu škôlku školné 60€ mesačne. Plus strava
@anonym_autor my sme si narobili deti s minimalne 3 rocnym rozdielom= nemali sme naraz nikdy 2 skolkarov...takze normalne. Viem, ze niekedy pri 2 detoch z jednej rodiny niekde davaju zlavu....ale tak no, ked by som na skolku nemala, tak by dieta do skolky nechodilo...🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@anonym_autor to je aká štátna škôlka a kde?
V Ba platíme za štátnu škôlku školné 60€ mesačne. Plus strava
@anonym_12a197 nechapem ani ja tie palky co tu niektore pisu.U nas v meste okresne mesto je sukromna skolka za nieco 120 mesacne a jasle nejakych 340 ale to je sukromne nie statne a statna nejakych 17 eur priplatok
@anonym_12a197 nechapem ani ja tie palky co tu niektore pisu.U nas v meste okresne mesto je sukromna skolka za nieco 120 mesacne a jasle nejakych 340 ale to je sukromne nie statne a statna nejakych 17 eur priplatok
@anonym_8c6b37 waw tak to buď rada 🙂
Nemaju predskolaci zadarmo? Pri styroch uz musi byt nejake z nich predskolakom...

Tak vacsinou nie su vsetky 4 deti v skolke naraz, nie? Ak to teda neboli stvorcata 😅