icon

Zoberú dieťa do škôlky, ak nerozpráva a nie je odplienkované?

Dnes o 16:26

Chcem poradit syn ma uz 3 ale nerozprava a neni odpliekovany.. myslite ze mi zoberu ho aspon na pol dna do skolky?
otazkou znie boli by s tym ucitelky pohode. ??
Myslim ze chyba mu kolektiv kedze je nauceny odmala len sam, (nemam kamaratky nikoho tu v okoli) takze aj on by sa aspon trochu začlenil, mozno rozhovoril ? 🙂
Inac je dost sikovny , niekedy ignorant ale zato ma aj dobru fotogenicku pamat by som povedala 😅

anonym_27ab04
Dnes o 16:27

A aku ma dieta diagnozu?

anonym_045f01
Dnes o 16:30
@anonym_27ab04

A aku ma dieta diagnozu?

@anonym_27ab04 Diagnóza je zdedený nižší intelekt po matke. Ale hlavne, že má fotogenickú pamäť.🤣
Učiteľky budú určite nadšené!

anonym_27ab04
Dnes o 16:33

A ty sa na tom rehoces, ak je v stave ako opisujes, tak jedine do specialnej skolky

maryetta
Dnes o 16:37

Mnohe deti zacnu rozpravat prave ked pridu do kolektivu. Ale plienka? U nas je to podmienka. Resp vo vacsine. Jedine ak ma dieta nejaku lekarom potvrdenu diagnozu...

anonym_9fe82f
Dnes o 16:45

Odplienkovany byt musi,ale nemusi vediet hned uplne krasne rozpravat.Mne volali v septembri,ze sa uvolnilo miesto ale bol iba na cikanie,tak sme to nechali po novom roku.Do tyzdna od tel.sa mi odplienkoval uplne.Teraz zacal chodit do skolky a uz zacina chytat a aj opakovat slovicka.Rozumiet rozumel vsetkemu.
Takze ak neni odplienkovany ti ho nezoberu.

kacena4
Dnes o 16:46

to ze nerozprava nevadi, to ze je plienkocany ano

jaskolka
Dnes o 16:50

To,že nerozpráva, problém nie je. No vo väčšine škôlok je podmienka,aby dieťa bolo odplienkovane. Takže choď do tej konkrétnej škôlky sa opýtať,ale na99% počítaj ,že s plienkou ti ho nevezmú.

mogaa
Dnes o 16:54

@anonym_autor to že nerozpráva nie je problém, ak rozumie čo mu povieš...problém ale je že nie ej odplienkovaný.....nie nevezmú ti ho, kto ho tam akože bude prebalovať? a kde? či kým ostatné deti pôjdu na záchod, tak toho tvojho učiteľka bude prebalovať?

viera77
Dnes o 16:54

A čo robíš ty, aby bol 3-ročný čo najskôr odplienkovaný a bezproblémovo, bez pochybností do MŠ prijatý? Učiteľky s tým v pohode vôbec nebudú, pretože ich náplňou práce predsa nie je prebaľovanie 3-ročných detí. Materská škola nie sú jasle.

luliu
Dnes o 17:04

Hold smola, najskôr odplienkovat, potom škôlka

bolarazjedna
Dnes o 17:09

Ženy, autorka sa slušne pýtala a vy ste ju tu poriadne zvozili..... V zahraničí (Maďarsko, Rakúsko) chodia deti do škôlky aj s plienku, to ze nás systém to neumoznuje ešte neznamená, že s dieťaťom alebo matkou je niečo zle.....
Ano, vo väčšine škôlok je to podmienka by odplienkovany, ale myslím si, že ak sa jedná o súkromnú škôlku s malým počtom detí alebo dedinku škôlku kde je ich málo a tešia sa každému dieťaťu naviac (lebo peniaze) by ti ho zobrali. Tre a sa konkrétne opýtať škôlky, ktoré pri hádzanú do úvahy. Inak skus jasle, aj tam chodia deti aj v jeho veku, aj keď je to drahšie.

autor
Dnes o 17:34
@bolarazjedna

Ženy, autorka sa slušne pýtala a vy ste ju tu poriadne zvozili..... V zahraničí (Maďarsko, Rakúsko) chodia deti do škôlky aj s plienku, to ze nás systém to neumoznuje ešte neznamená, že s dieťaťom alebo matkou je niečo zle.....
Ano, vo väčšine škôlok je to podmienka by odplienkovany, ale myslím si, že ak sa jedná o súkromnú škôlku s malým počtom detí alebo dedinku škôlku kde je ich málo a tešia sa každému dieťaťu naviac (lebo peniaze) by ti ho zobrali. Tre a sa konkrétne opýtať škôlky, ktoré pri hádzanú do úvahy. Inak skus jasle, aj tam chodia deti aj v jeho veku, aj keď je to drahšie.

@bolarazjedna dakujem aspon niekto pochopil ..zial nie kazde dieta je tak mudre, ze sa odplienkuje v 2rokoch a skor.. aspon vidim ze tu o rady sa uz pytat nebudem 🙂 ..

januska12323
Dnes o 17:57

V škôlke plienky mať nemôže.

anonym_ecc10a
Dnes o 18:23
@anonym_autor

@bolarazjedna dakujem aspon niekto pochopil ..zial nie kazde dieta je tak mudre, ze sa odplienkuje v 2rokoch a skor.. aspon vidim ze tu o rady sa uz pytat nebudem 🙂 ..

@anonym_autor dieta, ktore ma 3 a nema ziadnu diagnozu, uz malo byt davno odplienkovane. Naco cakas? Cim bude starsi, tym to bude horsie.

anonym_771e41
Dnes o 18:29
@anonym_autor

@anonym_autor v 3 rokoch to nie je o múdrosti dieťaťa, ale o dôslednosti a snahe matky

viera77
Dnes o 18:32

Tak dieťa sa predsa samé v 2 rokoch neodplienkuje. O akej múdrosti dieťaťa tu píšeš. Odplienkovanie je odjakživa úlohou rodičov a nie malých detí, ktoré to pochopiteľne samé nedokážu. Nechápem, čo na tom nechápeš.

anonym_670e65
Dnes o 18:49
@anonym_autor

@anonym_autor matka má byť múdra, nie malé dieťa 🙉

anonym_0e427b
Dnes o 19:19
@bolarazjedna

@bolarazjedna keby to bolo bez tých smajlíkov tak by som aj verila, ale autorka sa smeje na vlastnom dieťati, ktoré nezvládla odplienkovať?
Mimochodom skúsenosti sesternice z Maďarska, pre nedostatok (kapacity, personálu atď)preferovali odpliekované deti pred neodolienovanými, aj keď oficiálne to nemali uvedené v podmienkach

anonym_dbf3c7
Dnes o 19:21

@anonym_autor ak ho chceš dať od septembra, dovtedy to určite zvládnete. Sme na tom podobne

cecilia29
Dnes o 19:26

Ze nerozprava nevadí. A ze ma plienku - ako kde. Ak chýbajú deti do počtu zoberú aj s plienkou. Ak maju deti dostatok nezoberú. A kedy dávaš do škôlky?

maryetta
Dnes o 19:39
@anonym_771e41

@anonym_autor v 3 rokoch to nie je o múdrosti dieťaťa, ale o dôslednosti a snahe matky

@anonym_771e41 moja dosledost bola u vsetkych deti rovnaka.
Ba by som povedala ze pri prvom som najviac. Aj co sa rozpravania. Jedenia. Plienky.... a slo mu to "najslabsie". Odplienkoval sa az ako 3-rocny.
Dcera este ani 2roky nemala uz bola bez plienky.
Dalsi syn 2,5 roka.
Teraz dcera ma 2r3mesiace a pyta sa iba kakat.
Rovnaky pristup. Rovnaka snaha....

anonym_bdda23
Dnes o 19:53

Teraz ti asi aj tak dieťa do škôlky nevezmu,aj keby bol odpliekovany
3 ročne s plienkou asi uz vôbec.
Po niektoré sa trošku aj zamyslite nad sebou, co píšete, bohužiaľ nie každé dieťa je ľahko odpliekovat

Dcera uz ako 2 ročná bez plienky,
Synovi to trvalo dlhšie a ano uz mal 3 roky a mesiac ked uz sme skončili s plienkami.

anonym_547b86
Dnes o 20:21

@anonym_autor plienkovane dieťa v štátnej MŠ nemá čo robiť. Chápeš, že keď tam ma učiteľka 20 detí, nie je čas na prebaľovanie. S plienkou jedine súkromná MŠ. A co sa týka reči, najvyšší čas vyhľadať minimálne logopéda.

anonym_64e617
Dnes o 20:23

@anonym_autor Robila som v škôlke .Áno podmienka bez plienky. Ale všetko je na dohode s riaditeľkou.
Viem, že niekde na dedinách na pol dňa zoberú.Ale učiteľka naozaj nemá čas prebaľovať.
Musíte do septembra nejako natom zapracovať .
Úplne rozumiem, že nie každé rovnaké. A trénovať aj jazýček. Určite sa opýtaj pediatricky ci je vsetko v poriadku.

anonym_0f24e8
Dnes o 20:39

@anonym_autor ako vieš posúdiť akú má pamäť ak nerozpráva? A aká je prosím ťa tá fotogenická pamäť?
Nemyslela si náhodou fotografickú?

anonym_376a49
Dnes o 20:46

@anonym_autor pokial 3 rocne dieta nerozpráva, tak tam rozhodne nejaký problém je. O to viac, keď je ešte stále plienkovany. Verím, že si aspoň tu reč riešila s logopedom, pripadne psychológom