Zoberú dieťa do škôlky, ak nerozpráva a nie je odplienkované?
Chcem poradit syn ma uz 3 ale nerozprava a neni odpliekovany.. myslite ze mi zoberu ho aspon na pol dna do skolky?
otazkou znie boli by s tym ucitelky pohode. ??
Myslim ze chyba mu kolektiv kedze je nauceny odmala len sam, (nemam kamaratky nikoho tu v okoli) takze aj on by sa aspon trochu začlenil, mozno rozhovoril ? 🙂
Inac je dost sikovny , niekedy ignorant ale zato ma aj dobru fotogenicku pamat by som povedala 😅
A aku ma dieta diagnozu?
@anonym_27ab04 Diagnóza je zdedený nižší intelekt po matke. Ale hlavne, že má fotogenickú pamäť.🤣
Učiteľky budú určite nadšené!
A ty sa na tom rehoces, ak je v stave ako opisujes, tak jedine do specialnej skolky
Mnohe deti zacnu rozpravat prave ked pridu do kolektivu. Ale plienka? U nas je to podmienka. Resp vo vacsine. Jedine ak ma dieta nejaku lekarom potvrdenu diagnozu...
Odplienkovany byt musi,ale nemusi vediet hned uplne krasne rozpravat.Mne volali v septembri,ze sa uvolnilo miesto ale bol iba na cikanie,tak sme to nechali po novom roku.Do tyzdna od tel.sa mi odplienkoval uplne.Teraz zacal chodit do skolky a uz zacina chytat a aj opakovat slovicka.Rozumiet rozumel vsetkemu.
Takze ak neni odplienkovany ti ho nezoberu.
To,že nerozpráva, problém nie je. No vo väčšine škôlok je podmienka,aby dieťa bolo odplienkovane. Takže choď do tej konkrétnej škôlky sa opýtať,ale na99% počítaj ,že s plienkou ti ho nevezmú.
@anonym_autor to že nerozpráva nie je problém, ak rozumie čo mu povieš...problém ale je že nie ej odplienkovaný.....nie nevezmú ti ho, kto ho tam akože bude prebalovať? a kde? či kým ostatné deti pôjdu na záchod, tak toho tvojho učiteľka bude prebalovať?
A čo robíš ty, aby bol 3-ročný čo najskôr odplienkovaný a bezproblémovo, bez pochybností do MŠ prijatý? Učiteľky s tým v pohode vôbec nebudú, pretože ich náplňou práce predsa nie je prebaľovanie 3-ročných detí. Materská škola nie sú jasle.
Ženy, autorka sa slušne pýtala a vy ste ju tu poriadne zvozili..... V zahraničí (Maďarsko, Rakúsko) chodia deti do škôlky aj s plienku, to ze nás systém to neumoznuje ešte neznamená, že s dieťaťom alebo matkou je niečo zle.....
Ano, vo väčšine škôlok je to podmienka by odplienkovany, ale myslím si, že ak sa jedná o súkromnú škôlku s malým počtom detí alebo dedinku škôlku kde je ich málo a tešia sa každému dieťaťu naviac (lebo peniaze) by ti ho zobrali. Tre a sa konkrétne opýtať škôlky, ktoré pri hádzanú do úvahy. Inak skus jasle, aj tam chodia deti aj v jeho veku, aj keď je to drahšie.
Ženy, autorka sa slušne pýtala a vy ste ju tu poriadne zvozili..... V zahraničí (Maďarsko, Rakúsko) chodia deti do škôlky aj s plienku, to ze nás systém to neumoznuje ešte neznamená, že s dieťaťom alebo matkou je niečo zle.....
Ano, vo väčšine škôlok je to podmienka by odplienkovany, ale myslím si, že ak sa jedná o súkromnú škôlku s malým počtom detí alebo dedinku škôlku kde je ich málo a tešia sa každému dieťaťu naviac (lebo peniaze) by ti ho zobrali. Tre a sa konkrétne opýtať škôlky, ktoré pri hádzanú do úvahy. Inak skus jasle, aj tam chodia deti aj v jeho veku, aj keď je to drahšie.
@bolarazjedna dakujem aspon niekto pochopil ..zial nie kazde dieta je tak mudre, ze sa odplienkuje v 2rokoch a skor.. aspon vidim ze tu o rady sa uz pytat nebudem 🙂 ..
@bolarazjedna dakujem aspon niekto pochopil ..zial nie kazde dieta je tak mudre, ze sa odplienkuje v 2rokoch a skor.. aspon vidim ze tu o rady sa uz pytat nebudem 🙂 ..
@anonym_autor dieta, ktore ma 3 a nema ziadnu diagnozu, uz malo byt davno odplienkovane. Naco cakas? Cim bude starsi, tym to bude horsie.
@anonym_autor v 3 rokoch to nie je o múdrosti dieťaťa, ale o dôslednosti a snahe matky
Tak dieťa sa predsa samé v 2 rokoch neodplienkuje. O akej múdrosti dieťaťa tu píšeš. Odplienkovanie je odjakživa úlohou rodičov a nie malých detí, ktoré to pochopiteľne samé nedokážu. Nechápem, čo na tom nechápeš.
@anonym_autor matka má byť múdra, nie malé dieťa 🙉
@bolarazjedna keby to bolo bez tých smajlíkov tak by som aj verila, ale autorka sa smeje na vlastnom dieťati, ktoré nezvládla odplienkovať?
Mimochodom skúsenosti sesternice z Maďarska, pre nedostatok (kapacity, personálu atď)preferovali odpliekované deti pred neodolienovanými, aj keď oficiálne to nemali uvedené v podmienkach
@anonym_autor ak ho chceš dať od septembra, dovtedy to určite zvládnete. Sme na tom podobne
Ze nerozprava nevadí. A ze ma plienku - ako kde. Ak chýbajú deti do počtu zoberú aj s plienkou. Ak maju deti dostatok nezoberú. A kedy dávaš do škôlky?
@anonym_autor v 3 rokoch to nie je o múdrosti dieťaťa, ale o dôslednosti a snahe matky
@anonym_771e41 moja dosledost bola u vsetkych deti rovnaka.
Ba by som povedala ze pri prvom som najviac. Aj co sa rozpravania. Jedenia. Plienky.... a slo mu to "najslabsie". Odplienkoval sa az ako 3-rocny.
Dcera este ani 2roky nemala uz bola bez plienky.
Dalsi syn 2,5 roka.
Teraz dcera ma 2r3mesiace a pyta sa iba kakat.
Rovnaky pristup. Rovnaka snaha....
Teraz ti asi aj tak dieťa do škôlky nevezmu,aj keby bol odpliekovany
3 ročne s plienkou asi uz vôbec.
Po niektoré sa trošku aj zamyslite nad sebou, co píšete, bohužiaľ nie každé dieťa je ľahko odpliekovat
Dcera uz ako 2 ročná bez plienky,
Synovi to trvalo dlhšie a ano uz mal 3 roky a mesiac ked uz sme skončili s plienkami.
@anonym_autor plienkovane dieťa v štátnej MŠ nemá čo robiť. Chápeš, že keď tam ma učiteľka 20 detí, nie je čas na prebaľovanie. S plienkou jedine súkromná MŠ. A co sa týka reči, najvyšší čas vyhľadať minimálne logopéda.
@anonym_autor Robila som v škôlke .Áno podmienka bez plienky. Ale všetko je na dohode s riaditeľkou.
Viem, že niekde na dedinách na pol dňa zoberú.Ale učiteľka naozaj nemá čas prebaľovať.
Musíte do septembra nejako natom zapracovať .
Úplne rozumiem, že nie každé rovnaké. A trénovať aj jazýček. Určite sa opýtaj pediatricky ci je vsetko v poriadku.
@anonym_autor ako vieš posúdiť akú má pamäť ak nerozpráva? A aká je prosím ťa tá fotogenická pamäť?
Nemyslela si náhodou fotografickú?
@anonym_autor pokial 3 rocne dieta nerozpráva, tak tam rozhodne nejaký problém je. O to viac, keď je ešte stále plienkovany. Verím, že si aspoň tu reč riešila s logopedom, pripadne psychológom

A aku ma dieta diagnozu?