Brejky automat
Je vo vašej škole mliečny automat na RAJO Brejky? Vyhovuje vám sortiment? Myslíte, že by malo medzi vašimi detičkami šancu na úspech možno aj neochutené mliečko? Aké iné produkty by ste v Brejkomate ešte uvítali?
A nezabudnite, dnes celý deň ešte beží súťaž s Brejkami o školskú tašku Topgal, súťaž nájdete tu: https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-brejky/sutaz-na-pondelok-o-detsku-tasku-topgal/
Krásny deň! 🙂

Dalej ma zaujima, v tescu brejky stoji cca 0,5eur a v automate cca 0,3. Kto plati ten rozdiel?
Ahojte, myšlienka je to super, ale čo mne vadí, je to, že mlieka sú plné cukru, aj chuťovo sú neskutočne sladké, takže až tak veľmi zdravé nie sú. ☹
jémine domine, aby ste sa z toho cukru neposrali. Samé jete sladkosti, mnohe ste tučne (čo vidim matky vonku) a velice vadi jeden brejk sem tam.
@lulkamamka nie je to až také strašné, ako píšeš 🙂 Rajo zmenilo receptúru týchto školských mliečok, obsahujú teraz len 4% pridaného cukru, pričom napr. EU pre školský mliečny program povoľuje až do 7%. Vyvážená strava a určite aj cukor v nej sú potrebné pre naše malé múdre hlavičky detičky 🙂
@sardinka336 😀 jaj sardinka, napisala si to, co si mnohe myslime 🙂
@janka_rajo Asi tak 😀 Trošku cukru neuškodí nikomu.
Áno vadí, keď ten cukor je všade a je ho tam zbytočne veľa, keďže deti si radi dajú aj nejakú inú sladkosť. A tluste nemusíme byť preto, že jeme sladkosti, sú tu aj iné dôvody
@lulkamamka Ale stavím sa, že dieťaťu kúpiš Kinder vajce, alebo čokoládky. Alebo iné "vychytávky". Skús pozrieť na obale, koľko je cukru v tom. Brejky je oproti tomu nič 😉 .
Ja som chcela hlavne poukázať na to, že každá z nás pre naše detičky chce to najlepšie, som za túto mliečnu myšlienku, tak prečo sa nemôže robiť zdravo
Ocenujem výživy bez cukru v brejkomate, niekedy boli aj jogurty, mohli by byť zase aj napríklad acidko
@lulkamamka Veď sa robí zdravo. Tá troška cukru deti láka, aby si Brejky dali. Hlavne také, ktoré sú naučené na sladké. Moja napríklad vypije aj čisté mlieko. Ale aj Brejky miluje.
A prečo mi tu vypisujete, že ty asi kupujes to a to. Veď ja len poukazujem na to, že ak má byť niečo zdravé, tak nech to zdravé aj je
Veď preto som aj ja dcére zakúpila brejky kartu, aby si dala jogurt, alebo mliečko ak dostanete chuť
@lulkamamka To bolo tak všeobecne, že porovnávaš neporovnateľné. Každá z nás občas kúpi nejakú tyčinku a keksík dieťaťu. A tam je cukru od 20 do niekedy až 60%. Oproti tomu má Brejky len 4%. Takže pre mňa jasná voľba.
@lulkamamka ved ja viem, kazda to myslí dobre, ale uz je to trapne furt na to poukazovat. Ked sa ti to nezda zdrave tak to nekupuj a hotovo.
Pracovala som v škole, momentalne na RD a ked mali deti k obedu pomaranč, jablko tak nezriedka sme ich našli v zachode, v koši alebo len tak pred budovou pohadzane. Alebo za mnou prišla ziačka ze ,,ona to nééékcé,, a čo s tým, hovorim zober domov mamine, platite to. Ale ked je k obedu croissant 7Days tak to mi nikto nepride povedat ze ,,nééékcéé,,. 😀 😀 takze podla mna len čisto ovocny automat by sa u nas neuzivil, treba to podla mna namiešať...aj ovocne veci apr. tie kapšičky 100% ovocie, sušene ovocie tie jablka su super, tie špaldove keksy sa daju su chutne ale tiez taka Deli je super alebo Lina 😀 😀
Fajn ja to beriem, každý máme svoj názor a skúsenosti, no nepáči sa mi ak niekto niečo napíše a hneď na to mi píšu, že ty zaisto kupujes ešte horšie veci. Veď preto, že sme deti naučili jesť veľa nezdravého sa mi tieto mix automaty páčia. Ja som pracovala v potravinách a veľmi dobre viem, čo deti kupujú, že jablká a banány to nie sú
@lulkamamka Neber si to tak vzťahovačne - len som chcela poukázať na to, že existujú o moc nevhodnejšie veci, pri ktorých by som si dávala pozor, ako Brejky.
@lulkamamka našla som staršiu diskusiu ohľadom Brejkov:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/skolske-mlieko-brejky-krmime-deti-cukrom-za-statne-peniaze-2/
@0silvia0 staršia diskusia ohľadom starého zloženia 🙂
@0silvia0 To je staré, medzitým zmenili receptúru...
@marthuska Ahoj, kuponiky na starych obaloch Brejky uz momentalne nemaju opodstatnenie, v minulosti sluzili pre sutaze, ale dnes ich uz nevyuzivame a na novych Brejky uz kuponiky nenajdete. Cena v automate je dotovana statom v ramci skolskeho mliecneho programu, preto je mozne predavat Brejky v automate za takuto nizku cenu.
My v škole tiež máme Brejky automat a dcérka ho využíva na denne, hnevajú ma tie presladené mlieka a cereálie, viac by som ocenila jogurty, acidká, termixy.
Presne keby boli aj nejake termixy jogurty bolo by to fajn . Tie mliexka nam nesmakuju velmi ale zato ovocne pyre a tasticky plnene kazdy druhy den 🙂
mňa by zaujímalo, či sa tieto výrobky (okrem mliečka) dajú kúpiť aj klasika v potravinách, ale je to vyhradené iba pre automaty. Ja som totiž hľadala pyré aj cereálie v obchode, ale nenašla som.
@angi75 ahojky, termixy? fuu, tam je toho cukru teda ovela ovela viacej.. acidka uz v automatoch boli a mne sa tiez paci ta ide, no velky uspech zial nezaznamenali, ale Rajo nevylucuje, ze ich opat do mliecneho programu zaradi 🙂
@rischina ahojky, nie veru, bezne v obchodoch sa daju kupit iba male mliecka Brejky, ostatne produkty su distribuovane vyhradne len pre skolske automaty.
@janka_rajo to je škoda. U nás v škole automat nie a neviem, či zmôžem niečo preto urobiť. A výrobky sú také, že top pre nás. Napr, pyré kupujem pre syna na desiatu, alebo cereálie ľúbi tiež. On nemá rád tie klasické "zlepence".
My tiez mame na skole automat a deti ho miluju,ved staci ak napisem ze mladsi syn prvacik minul za mesiac 10€ a to ma pritom denny limit,lebo by to bol schopny minut za 3 dni 😀 😀 😀 .A to sa uz aj ucitelka stazovala,ze im to mame zakazat,aby tolko chodili do automatu.No to urcite.A pritom sama vie,ze ich ten osial ochvilu prejde a budu chodit sem tam

U syna v škole je. Aktívne využívame ;) A aj neochutene mlieko by malo úspech. Syn doma pije aj studené rovno z pohára, ničím neochutene.