Raňajky - áno, či nie?
Ahojte, ako je to u vás doma s raňajkami? Raňajkujú vaše deti doma predtým, ako idú do školy/škôlky? A čo vy? Vedeli ste, že napríklad aj pravidelné raňajky sú prevenciou proti obezite u detí?

Určite som za raňajky...my teda vždy musíme naštartovať deň raňajkami podľa chuti (pečivo,cerealie,vianocka,....) a na pitie kakauko,alebo teply čaj
Moji neranajkuju.teda vypiji iba mlieko.kedze vstavame 5:20 a o 6:00 ideme po tme sa obliekame a spime cestou ,neda sa 🙂
Raňajky sú základ, to ma naučila mamina a bez nich z domu neodídem. To učím aj môjho synčeka. Raňajkuje doma aj napriek tomu, že v škôlke má za hodinu desiatu. Ja radšej vstanem o pol hodinu skôr aby som stihla pripraviť niečo odobré ako keby sme mali odísť z domu s prázdnym žalúdkom. Škoda že som to ešte nenaučila aj manžela. ten väčšinu týždňa odchádza z domu nalačno. Občas ho donútim vziať si aspoň proteínovú tyčinku....
Na raňajky si doprajeme aj rôzne sýte a menej zdravé varianty: chlebík vo vajíčku, lúpačka, párky, šunkové/ salámové pečivo,praženica, ale aj hrianky, ovsenú či krupičnú kašu s ovocím, vajíčko na mäkko alebo pomazánky...
"prosim si papat" su prve slova nasho syna, po prebudeni 🙂
Áno, raňajky sú základ dňa. 😉
Od kedy mala starsia dcera prednasku v skole o zdravom stravovani...vzdy ranajkuje🙂 mladsia slecna vypije kakavko a ide do skolky ...tam viem ze okolo 9,30 zje vsetko na desiatu...
Samozrejme, raňajky sú základ 🙂 aspoň nejakú tú zeleninu/ovocie keď sa nestíha 🙂

Kedze som na materskej potrpim si na to aby boli ranajky. Mam doma 2,5 rocnu dcerku tak sa jej snazim menit ranajky. Raz mame mliecko a vianocku, inokedy krupicovu kasu, alebo rozok s maslom a sunkou. Co nechapem kludne zbasti na ranajky aj volske oko alebo vajickovy chlebik co mne je na ranajky tazke.ale ked ma take tatinko, musi mat aj ona. No a trojmesacny syncek ma ako vzdy kazde rano i cely den mliecko 🙂