Čo používate na pranie bielizne vášho dieťatka – prací gél alebo prášok na pranie?

michaela_bupi
26. máj 2016

Ja som už pred narodením nášho synčeka začala chystať a prať jeho výbavičku v pracom géli Bupi. Veľmi dlho sme tomuto gélu zostali verní. Teraz, keď má synček 4 roky, prešli sme postupne na prach na pranie, lebo mám pocit, že ufúľané kolená zo škôlky mi vyperie lepšie. Pomáha nám pri tom výborne aj mydlo na škvrny 🙂 . Aká je vaša skúsenosť? Čo sa vám viac osvedčilo a prečo?

seahorse27
26. máj 2016

Ja pouzivam gel, pretoze je vraj setrnejsi k pokozke ako prasok....vraj.

tyelde
26. máj 2016

Gél na všetko, raz sa mi stalo že mi z prášku zostali biele bodky na oblečení, zle sa rozpustil...odvtedy len gél 🙂

livinka1111
26. máj 2016

My používame iba gél, nakoľko máme citlivú pokožku (všetci) a z prášku väčšinou ostávali biele fliačiky na oblečení. Gél je pre nás šetrnejší k pokožke a ako sme ho začali používať celá rodina, tak sme bez problémov 🙂

igiana
26. máj 2016

Ja si pre bábätka robím mydlovy gél buď z detského alebo jadrového mydla. Neskôr periem v prášku a dávam plachanie navyše.

igiana
26. máj 2016

Este dopĺňam ze preto, lebo mydlovy gél obsahuje menej chemikálii ako prášok a preto je pre bábätka zdravší.

kittyjuliette
26. máj 2016

Teda ja pouzivam lovelu,najskor prach a teraz gel a vobec niesom spokojna.Netvrdim,ze nevyperie,ale pradlo je odporne tvrde aj po pouziti avivaze-taktiez lovely😣uz sa neviem dockat,kedy ju dominam,len sim sa ulakomila a nakupila vo vacsom mnozstve,ked bola v dobrej akcii.Teraz pridavam do prania aspon trosku nasho lenoru,lebo fakt to pradlo je az take neprijemne.Z Bupi mate pradlo krasne jemne?A co avivaz,pouzivas aj tu od Bupi?Aka je?

kupcovci
26. máj 2016

Aj my používame prací gél, vyskúšala som aj nemenovane kapsule ale stalo sa mi že po vyprati ostala časť kapsule na veciach, preto uprednsotnujem gely.

usmiateslniecko
26. máj 2016

Ja som od narodenia pouzivala Lovelu gel a asi od 7-8m pouzivame uz Lovelu prasok, avivaz Cocolino biele, Kuschelweich zeleny alebo Silan biely. Vzdy dam plachanie navyse a vecicky pre malu mam krasne makucke a vonave. Ak je nejaky flak od jedla tak zaperiem zo zlcovym mydlom a potom normalne vyperiem.

maryon1
26. máj 2016

No zelené kolienka od trávy mávame často doma aj my - a to mám dve dievčatá, žiadneho futbalistu 😀 predperiem mydlom, až potom hodím do práčky. niektoré veci majú obmedzené teploty prania - 30-40 stupňov, už sa mi stalo, že bez predprania mi prášok škvrny pekne nevypral.

No a pri praní používam radšej gél, stalo sa mi, že mi z prášku zostali biely prach na veciach. To som vyskúšala Lovelu - deti majú citlivú pokožku, musím používať jemnejšie prášky/gely pri nich, lebo sa im vyhadzuje pri agresívnejších práškoch ekzém -
ale najnovšie mám doma Bupi tekutý prací prostriedok, a som veľmi spokojná - vonia krajšie ako Lovela, tá sa mi zdá, že nevonia vôbec.
Ale rozmýšľam, že vyskúšam prach od Bupi - keďže gél je super - máte ho niekto vyskúšaný? vonia pekne? nezostávajú na oblečení po vypratí biele stopy?

tina1992
26. máj 2016

Urcite na zelene kolena od travy pouzivame prac. prasok a na "prepotene" vecicky a ufulane od beznej spiny staci gel.

karolin2
26. máj 2016

Do pol roka pri deťoch som používala do práčky gél. Teraz na ručné pranie používam gél, do práčky prášok, tie fľaky sa lepšie vyperú. Dokonca už všetky naše oblečenie sa perú iba v detskom, z ostatných gélov a práškov, ktoré nie sú určené pre detskú pokožku nemám dobré skúsenosti.

mirka822
26. máj 2016

Já už peru všechno jenom v pracím gelu a v prášku na praní jenom hodně ušpiněné věci 🙂

onmaria
26. máj 2016

@kupcovci presne toto sa stalo viackrat aj mne, tie kapsule zostali nerozpustene na pradle, vyzeralo to s prepacenim ako "sopel", alebo aj nieco ine - od nejakeho vtaka 🙂 proste odporne. a tiez pouzivam iba gel.

kupcovci
26. máj 2016

@onmaria teraz si má aj rozosmila tým prirovnanim🙂veru nestoja za nič ,ešteze je na trhu toľko produktov a je si ž čoho vybrať 🙂

onmaria
26. máj 2016

@kupcovci nechcem byt blba, ale vyzeralo to ako osrate 😀 doslova a dopismena. a vlastne, kazdy vie, co toto slovo znamena, takze preco okolkovat 😀 ja som raz zavesila pradlo von na snuru, vobec som si nevsimla to "osrate" bolo to na okraji nejakeho tricka. isiel manzel okolo a cumi ako puk..zvesil to, zacal to skumat, ze "osral ti to nejaky hajzel" tak povedal 😀 normalne sa stale na tom smejem. potom to zacal ovoniavat, ani neviem, ako dospel do tohto stadia, ale cele sa mu to nejak nezdalo. este mu hovorim, ze to muselo byt co za vtaka?! taketo lajno mi na to hodil.. no a on potom, ze sak to vonia, to sa ti nerozpustila ta kapsula. ma skoro slahlo, odvtedy som ich nekupila. tot moj pribeh

pekkka
26. máj 2016

žlčové mydlo na všetko veľmi špinavé vždy zabralo 🙂

monka338
26. máj 2016

Ja som pri malej, ked bola malinka pouzivala prasok Persil sensitive, dala som plakanie naviac a potom avivaz Bupi. Na zapranie som pouzivala a aj pouzivam mydlo Lanza, alebo klasicke tekute mydlo na ruky, ktore mi vzdy krasne odstranilo skvrny, ked sa malinka prekakala na bodicko. Po avivazi Bupi vsetko uplne jedmnucko vonalo. teraz, ked ma mala 3 roky ,tak pozivam take prasky ako aj my, cize vsetko spolu. davam jedno plakanie naviac a avivaz pouzivam minimalne.

kupcovci
26. máj 2016

@onmaria kľudne sa vyjadri ako to cítiš ja tiež nemám rada okolkovanie 🙂 tvoj príbeh určite bude prínosom aj pre iné mamicky ktoré sa rozhodujú či kúpiť kapsule alebo gél 🙂

anka2103
26. máj 2016

Ja pouzivam jedine gel aby sa to pekne rozpustla,no priznam sa ani neviem ako vonia bupi gel 😔

lyrrya
26. máj 2016

Ja pouzivam gel na jemnu pokozku a pre vsetkych-nebavilo ma mat doma xy vyrobkov. Cez leto si vyrabam mydlovy sliz. Ten staci na take len prepotene veci. Avivaz tiez pouzivam len pre babatka, aj to nie vzdy, kedze latkujeme a na plienky sa avi az nedava. Zlcove mydlo odporucam vsetkymi 10timi. U nas odstrani aj skvrny od jedla, krvi, kaku, ... a vyperie kludne aJ skolkove flaky. Prachy na pranie nepouzivam uz dlho. Chytila som na n3 nervy,ked sa nerozpustili a mn3 ostali na veciach do prace - bielych, flaky a tiez som si nimi znicila nove veci. Kapsule mi dala suseda vyskusat, mne sa rozpustili v pohode, ale ziaden zazrak to neni. Akurat je to dobre, ked mate vacsie deti a maju dat prat ony.

irenaliza
26. máj 2016

Na pranie používam BUPI gel ,ktorý kpil náhodou manžel,keď som bola s druhou dcérkou doma a on išiel nakuovať a že sa mu ten pozdával, tak sme skúsili a ostali verní a periem tak dcérkam ako aj nám dospelým a jasné,že keď dcérky prídu zo školy a škôlky ponožky a legíny hrôza, ale namočím a mydlom vyčistím a potom o dokončí v práčke gel, ja som spokojná, ešte aviváž od Bupi som neskúšala asi budem musieť popozerať, lebo GEL je na u nás jeničkou.krásny deň

monika11m
26. máj 2016

Pouzivam momentálne gel od Arielu to ze ma aj bupi som ani nevedela

s1m.one
26. máj 2016

Pouzivam gel, ak su brutal zelene kolena od travy zaperiem s mydlom 🙂 samozrejme bupi 🙂))

renca206
26. máj 2016

Ja pouzivam bupi praci gel color a avivaz tiez bupi. Krasne vonaju .

natalia_17
26. máj 2016

na biele pradlo jedine prasok zeleny z dorgerie DM denkmit neolutujete

janca0079
26. máj 2016

ja periem malemu od narodenia v gele pre deti z Eurony a pekne vsetko vyperie a krasne jemno vonia

martina1993210
27. máj 2016

Tak ja od narodenia maleho používam iba gél Persil biely a je super.

petulda333
27. máj 2016

My pouzivame bupi praci gel a uz dlho aj pre drobca aj tatika,maju citlivu kozu a toto im vyhovuje

lujzamisko
27. máj 2016

Tak prášok mám batole ale aviváž bupi nie je nijako vyhadzany ani nič 😀

dobromila1111
27. máj 2016

Ja som prvé veci prala v geli pre detičky, osobitne. Teraz už perieme spolu s našimi. Zakakane a zaflakovavene predpieram so zlcovym mydlom. Avivaz žiadna.