Získajte celý rad bylinných čajov Mistral
Získajte celý rad týchto jedinečných čajov MISTRAL. Napíšte nám ktorá bylina, prípadne kvet Vám je najbližší a prečo. My najzaujímavejšej odpovedi pošleme celý rad týchto fantastických čajov Mistral. Majte krásny deň a veľa šťastia. A aby som začal ja...moja najobľúbenejšia bylina je medovka. Upokojuje a čajík z nej je úžasný. A čo vy? Píšte...

@marton_popradske bude to zniet moznoze otrepano ale mam taku jednu bylinku .... nechtik.... vzdy ked ho vidim ci citim.... tak si spomeniem na babku... robila rozne masticky z neho, odvary, susila ho .....natierala si nohy s mastickami aby ju neboleli..... presne tu plati ze vonne spomienky su ovela silnejsie ako tie priamo z mysle.... a to uz tu s nami nie je skoro 30 rokov....
Sme "bylinkárska rodina". Zbierame od jari do jesene (pľúcnik, podbeľ, bázu, lipu, materinu dúšku, jahody, skorocel, repík, trezalku, šípky, myší chvost, šalviu, mätu,....), a robíme rôzne zmesi. Väčšinu rozdáme priateľom a rodine. Ale chutný ovocný čajík si dám tiež rada, v lete zaliaty na studeno, v zime ku koláčikom.
Najobľúbenejšia je baza.. Milujem najmä domáci bázový sirup 🤤😍
A potom levanduľa, ale tam neobľubujem chuť ale skôr vzhľad, krásna dekorácia, úžasná a upokojujúca vôňa 👌😊
Materina dúška...tá vôňa je jedinečná, spája sa mi s domovom, letom ,detstvom...pamätám si ako mi s čajíkom z materinej dúšky chutili babkine zemiakové placky 🙂
Za mna je to medovka 🙂 prijemna vona a chut caju je pre mna pohladenie na duši 🙂
mne je najbližšia asi mäta, pretože je to úžasná a všestranná bylinka... voňavý čajík z nej výborne pretrávi po výdatnom obede, či večeri... keď sme v lete s deťmi na turistike, tak nie je nič lepšie, ako načerpať si z lesnej studničky vodu a vhodiť do nej čerstvo odtrhnutú vetvičku mäty, ktorá prevonia vodu a výborne osvieži... a v neposlednom rade lístky mäty sú krásnou ozdobou zákuskov a koláčikov a zároveň ozdobou, ktorá sa dá aj pochrumkať 🙂
Pre mňa je najbližšie baza. Milujem ti vôňu čajov . A potom šípka. Teraz v období jeden skvelý pomocník s ceckom
@marton_popradske Jednoznacne materina duska s citronovou aromou, specialne vyslachteny druh, ktory najdem na zahrade u otca. Ked zavriem oci a privoniam k salke caju, akoby som bola doma..🙂
Lipa...vždy sme mali doma, zbierali sme..proste vôňa domova, spomienky..
Lipa . Slovenský symbol, krásne stromy, krásne kvety , úžasná vôňa stromu aj pri susení. Výborný je sj lipovy medik . Senzačný pocit počuť bzukot včiel pod rozkvitnutou lipou . S týmto stromom mám vryte samé pozitívne vzruchy.
Teraz sme dostali domov nadchovnik, tiež krásne vonia , ešte musím zistiť čínska s tým všetko dá robiť 😉
Repik, pomaha na kopec veci a ma u nas maximalne vyuzitie. Od narodenia pre babatka zapaly rozneho druhu, na rany, vyplachy ustnej dutiny, samozrejme cajik a naparovanie.
Chuť lesných jahod
My máme radi čajík na imunitu. Pretože manžel má silnú reumu, a k výživovym doplnkom, ktorými dopĺňame organizmus neodmysliteľne patrí aj čajík. 👌A ten sa u nas pije vo veľkom množstve. 😊
Ja mám najradšej šípkový, mňam. Veľmi mi chutí.
Levanduľa, spája sa mi s mojou prvou prácou, kde sme ju mali v záhrade a aj s chuťou najlepšej zmrzliny, akú som kedy ochutnala 😁
Mám veľmi rada mätu, ale pestujeme doma takú odrodu, čo vonia úplne ako mäta keksík, a ten zbožňujem, a keď si v zime robíme doma horúcu čokoládu, prihodím pár lístkov čerstvej mäty, a to som vtedy v oblakoch😁 mňam
Kombinácia lipy a čiernej bazy - vždy keď túto kombináciu zacítim, vraciam sa do detstva, kedy na kraji sporáka vždy bol hrniec s takýmto čajíkom 🙂
Lipa...pripomína mi detstvo a placky s čajom i babky
Za mňa mäta, v lete osviežujúca, v zime z nej vynikajúci voňavý čajík, a od istého času aj nádchovník 👍
Sipky-lebo sa mi hned spoja s krasnymi chvilami, ked ich s detmi chodime zbierat 🙂 a ako bonus, caj z nich chuti u nas vsetkym, takze ranajky su bez hundrania 😁
@marton_popradske lipový alebo zazvorovy čaj s medom a citrónom a ešte medovka je top.
Mätový čajík top u nas
Pre mna je to lipa. Lebo cely život ju ocino pre nás zbiera (3 dcéry) a keď sme boli malé a choré, čaj z lipy s medom skutočne veľmi pomohol. Doteraz ,, fasujeme" každá svoje vrecko s lipou (kvalitu overenú rokmi 😍).
Pre mňa bylinné čaje znamenajú detstvo. A moju mamu. Ktorá zbierala bylinky a susila. V zime nám z nich varila čaje. Repik, materina dúška, mäta, podeľ, baza, lipa. Dodnes si pamätám tú vôňu čaju, ktorý nám mama navarila ešte predtým ako odišla na šiestu do práce, aby sme mali pred školou čerstvý 😍
Aaaaa tak toto je nieco pre mna 😊 milujem bylinky a bylinkove caje .Kazda jedna je niecim inym vynimocna 😊 Tazko je povedat ze ktora je ta naj ..Pre mna za posledne tyzdne asi Malina ostruzinova ,nakolko sa mi blizi porod 😂 Tesim sa ked sibich zase zacnem vyvarat 😉
Ja mám rada asi všetky bylinky 😊.Hlavne teraz na jeseň a v zime dávam prednosť bylinkovým čajom pred ovocnými.Bylinky striedam keďže sú liečivé a pri väčšine by sa mala po 2 týžďňoch spraviť pauza.
Momentálne u nás vedú šípky v kombinácii so zázvorom.Je to výborná zbraň proti jesenným virózam a krásne zahreje počas chladných večerov. Veľmi často používame aj kombináciu majoránky,oregána a tymiánu.Je to také prírodné antibiotikum pri bolesti hrdla a tiež pomáha rozpúšťať hlieny,z tejto kombinácie robím aj domáci sirup proti kašlu.Už som robila sirup aj z Vášho prieduškového čaju a bol výborný 😉.
Maminu posledne dlhodobo trápia žalúdočné problémy a u nej je teda momentálne najlepšia bylinka repík vďaka svojím protizápalovým vlastnostiam.Aj keď ma živí predaj liekov,vždy najprv siahnem po prírodnej liečbe bylinkami , ktorú už dlhé roky používali naše babky.Do dnes mi chýba prhlavovy sirup od starkej.Taký ako ona robila sa nám napodobniť ešte nepodarilo.
@marton_popradske Mistral čajíky sú úžasné všetky. Kupujeme len tie ☺
Najradšej mám S bazou A S citrónom. Je to letný kvet, ktorý krásne vonia 🙄 A vždy mi to leto pripomenie aj V zime, keď vonku treští mráz A ja sedím S týmto čajom pod dekou ❤

@marton_popradske u nas frcia vsetky ovocne cajiky a su veru skvele. Ale ja, kedze trpim casto urologickyni problemami, tak urologicky je pre mna top 👍- ci uz ako prevencia alebo ako doplnok pri liecbe .😉