icon

Čo si so sebou beriete na desiatu, keď idete na ihrisko?

danonino_lucia
22. jún 2014

Keď sa dieťa hrá vonku spotrebuje veľa energie a čo neskôr dostane hlad. Je dobré s tým to rátať a okrem vody sebou zobrať aj dačo malé, čo zaženie hlad a rýchlo doplní energiu. Čo si sebou najredšej na desiatu pre vaše dieťa beriete vy?

Čo si so sebou beriete na desiatu, keď idete na ihrisko?
Strana
z2
henikav
22. jún 2014

@samasa normalne sme to vsetci prezili a socialku domov jednoducho nepustame 😉 😀 U nas sa totiz nic ine na jedenie neujalo, keksiky vzdy popucime, banany hned zhnednu, jogurty ani nehovorim, to by bolo rozpucene a roztecene po celej taske. Taketo komplikovane jedla ze s lyzickou ci s priborom, to mi len doma za stolom, maximalne v zahrade 🙂

siska53
22. jún 2014

@koniarova ale zas deti desiatovat maju! Nam dr.kazala,pri prvych prikrmoch davat ovocie a to aj robim
a to doteraz,hoci syn uz je 4r. A aj v skolkach maju desiatu,aj v skole existuje desiatova prestavka.
som osobne za lahku desiatu,inak sa moc zasytia, a potom nechcu obedovat. (myslim deti vseobecne).
ale suhlasim,ze deti sa nemaju napchavat somarinami.

samasa
22. jún 2014

@henikav gratulujem 😀 ale myslím že už zajta dopadneš ako p. Boórová- určite ti vezmú deti...kto to kedy videl jest jablko zubami...a nie nad bielym obrusom a strieborným príborom po babičke 😀 😀 😀 😀

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

Keď sme u tej desiatej, sama som žiadnu nemala tak idem dačo zjesť, o chvíľu som tu 😉

siska53
22. jún 2014

@sirinka pribor nemusis,staci vidlicka. 🙂 . Ja neznasam,ked maju nieco chytat spinavymi rukami,a potom do ust.
a vzdy mam aj vlhcene,utierky. A keby daci,aj dezinfekcny gel a pitie,kde je cista voda.

mary_enka
22. jún 2014

@lubikan strava dietata ale voooooobec nie je plytka otazka....

sirinka
22. jún 2014

@siska53 ked to neznasas, tak musis nosit pribor, to je jasne... Ja to celkom normalne znasam....

henikav
22. jún 2014

My nosime miesto vidlicky vlhcene utierky, ak sa da rucky umyjeme, ak nie, tak aspon vlhcenou utierkou, ale ja osobne svoje deti vobec nedrzim v extra sterilizovanom prostredi, v prirode sedime v travicke, na piesku, alebo na strku (ano mala zboznuje strk, miesto pieskoviska ma doma strkovisko) ucim ich samozrejme na hygienu, rucky umyvame casto, ale ak mi mala ozuzle nejaky kamienok v zahrade, ci ochutna piesok, no nezblaznim sa 😀 😀 😀 Zase nepisem ze ich v tom povzbudzujem ze ochutnaj piesok 😀 ja len aby nevnikli nedorozumenia

koniarova
22. jún 2014

@siska53 Ja to samozrejme viem, mám dve deti. 😉 Lem mi prišla táto "reklamná" otázka smiešna. 😀 😀 😀

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@koniarova
Ja neviem ako vy, ale ja by som si sebou Danonino nezobrala, lebo to je čerstvý tvaroh a to sa iba tak nafúkne a to je potom zábava 😀
Z Danonina by som si zobrala na pieskovisko tam maximálně lyžičku 😉

Za mňa tak iba zavarené ovocné výživy, ktoré to vydržia, pečivo a potom všetko čerstvé....

siska53
22. jún 2014

@danonino_lucia ked sme isli von skor a olovrantovali vonku,v case vyslovene jogurtoveho olovrantu,ked boli mensi,tak som bravala obycko biely jogurt,lyzicku a aj tu chladiacu kocku ci skor kvader. Ved kocik odviezol.

danonino_lucia
autor
22. jún 2014

@siska53
Dobre, aj takto to ide 😉

kockapetra
22. jún 2014

my jednoznačne ovocičko-nakrajame do misky,alebo skor do boxu.čajik,alebo čistu vodu,čo mame momentalne po ruke,a samozrejme danika,vždy a všade.brumika,lesne ovocie,a jablčkoveho.

moni244
22. jún 2014

najkrajane ovocie, vodu, marina keksy

sisaka
22. jún 2014

@danonino_lucia Ak je Danonino to iste, co Danino, tak by som to nenazyvala takym honosnym nazvom, ze cerstvy tvaroh. Ak su to rozdielne produkty rada tento cerstvy tvaroh ochutnam, ked budem na SLovensku na navsteve.

moni244
22. jún 2014

inac ako tu citam ze na kratke prechadzky netreba jedlo, no moja ma 1,5 a jedlo musim mat stale, lebo inac je to boj, v kociku vymu. ysla, chodit nechce pokial nema jedlo v ruke, cize ja mam vela veci v taske a aj tak pyta od druhych, vlhcene mam tiez, sem tam prebehnem ked ich ma moc spinave alebo nieco chytala, dezinfekcny gel nemam a ani nemienim kupit

ivanka.7
23. jún 2014

Ked ideme len na ihrisko na sidlisku, tak vacsinou vodu a max. nejaku tycinku (vacsinou niektoru z Eliankinych oblubenych alias datle+marhule+orechy). Ak na dlhsie, tak beriem nieco z tradicneho arzenalu - ovocie, vyziva do ruky, spominane tycinky, ovocne smoothie melts (prosto ovocie zlisovane do takych kociek, u nas sa to je miesto cukrikov, ktore nevedieme), spaldove tycinky alebo obcas aj nejake zdravsie keksy.
Nosievam so sebou antibakterialny gel, ale nepouzivam ho, spina nam nevadi, vsetci sme zdravi 😀 a pri zlozeni vacsiny vlhcenych obruskov mi pride skoro jedno, ci jest s rukami "umytymi" alebo len oprasenymi od piesku 😀

bronia13
23. jún 2014

ja beriem banany,jahody,melon a vseliake cipsy alebo krekry tak isto syr a hrozno co mam doma a samozrejmne nejaku vodu kedze nepiju dzusi

veroni87
23. jún 2014

Nas si vzdy vypyta po vybehani nieco papat na ihrisku, nosime okrem vody ovocie, susienky jablka banan a drzi si ho vzdy sam rukami. Ked mam pri sebe vlhcene tak utrieme a ked nemame tak nicim a vobec to neriesim, myslim ze niekedy sa to s tou cistotou trochu prehana. Teraz a aj ked som bola mala jem bezne ovocie zo zahrady priamo zo stromu ci z kriku neumyte a nikdy mi nic z toho nebolo ani nie je, takisto ked si moj syn trha maliny priamo z kriku pritom sa predtym hral s hlinou nezacnem po nom vrestat ze najprv umyt ruky 😀 A ze na ihrisku neumyjeme ruky tak ako doma haha, no a ako zabranite aby si to dieta nestrcilo spinave prsty do ust aj bez jedenia, no nijak 😀

bahira1962012
23. jún 2014

napapáme sa,napijeme sa,tiež sme vonku možno hodinku alebo dve a to vydrží,niekedy berieme Brumíka 🙂

nanulik
23. jún 2014

nejaký kesík, mliečny výrobok, príp. ovocnú výživu, z ovocia banán alebo jablko (iné ovocie malý nechce) ale vaščinou nechce nič lebo nemá čas na také hluposti ako je jedenie vonku 😀

danonino_lucia
autor
23. jún 2014

To je krásne, ako je každé dieťa iné. Jedno na jedlo nemá čas, s inými deťmi to bez neho nejde 🙂 Tu je krásne vidno, že každé dieťa je unikát. Iba na vode sme sa zhodli všetci 😀

danonino_lucia
autor
23. jún 2014

Keďže sa teraz bavíme o hrubej motorike, dala som na svoj fotoblog článok, ktorý sa jej tyká. Ak máte záujem, môžete si ho prečítať.

marthuska
23. jún 2014

Vonku beriem nakrajanu mrkvu na hranolceky a cherry paradajky. Ked sa dcerke nepaci ( co je malokedy), viem, ze hladna nie je.

Strana
z2