Od kedy dávať Danonino a iné mliečne výrobky vašim najmenším?
Danonino a iné vhodné mliečne výrobky je vhodné podávať deťom od jedného roku. V tomto veku by dieťa malo každý deň dostať mlieko pre batoľa a dve mliečne dávky denne. Napríklad súčasť raňajok ale na desiatu tvaroh, jogurt alebo jogurtový nápoj. A na večeru by batoľa malo dostať ďalšiu mliečnu dávku, najlepšie kašu. Podávanie mliečnych výrobkov je dôležité kvôli správnemu vývoju kostí a zubov, pretože sú zdrojom vápniku a vitamínu D, nutného k zabudovaniu vápniku do kostnej hmoty.
Najlepšie je ich nedávať nikdy :D
Podávať jogurtový nápoj alebo acidko, alebo kto čo chce od 3 rokov by bolo neskoro (zvykať si na nové jedlá).... to by ani v tej škôlke veľa nepojedlo. Ja nedávam našim tie instantné sladké kaše, niekto nedáva jogurtový nápoj, každý pozná svoje dieťa najlepšie.
@danonino_lucia o tom ja nepochybujem ze to tak bolo myslene... Len si nemyslim ze ta pani kt.to v casopise odporuca od 3 rokov urobila chybu. Skor s nou suhlasim.
@zuzkat1
Ďakujem
Lucia
@danonino_lucia s tym plne suhlasim ze ta strava ma byt u malych deti uplne ina. Ja som sa snazila dodrziavat vsetky zasady aj odporucania pediatra. Preto by som toto rocnemu dietatu nedala.

@danonino_lucia dakujem