icon

Akými zdravými raňajkami štartujete svoj deň?

ivana_drmax
16. máj 2016

Ja si už dlhšiu dobu zvyknem dávať ovocnú šťavu s ovsenou kašou, aj keď sem tam zhreším aj rožkom s maslom. 🙂 Elle teraz najviac chutí jogurt s Chia semiačkami, mám z toho radosť, lebo obvykle jej zdravé veci až tak nešmakujú. 🙂 Zaujímalo by ma, čo zdravé zvyknete raňajkovať, aby ste dobre naštartovali svoj deň?

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@katka1981 Aj nám s Ellou veľmi chutia, 🙂 najmä ak obsahujú jahôdky alebo ananás.

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@misel0806 mmm mňam 😉 a najlepšie mrkva chutí aj s jabĺčkom. Skúšali ste už?

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@luma1 Púpavový med aj nám veľmi chutí a tento rok sme sa zásobili na zimu 2 litrami úúúúžasného medíku. Ako si ho vyrábala ty?

katka1981
16. máj 2016

@ivana_drmax, no leto je na to idealne. O chvilku budeme mat svoj spenat a davame nasu bio pupavu, skorocel, teraz sme nazbierali kamilky 🙂 Vyborna je mrkvova vnat....

katka_drmax
16. máj 2016

@miskakyska
Voda s citrónom je TOP. 🙂 Takýto štart je výborný pre organizmus, lebo aj keď je citrón kyslý, v tele spôsobuje zásadité prostredie a tým bráni vzniku rôznych ochorení. 🙂

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@katka1981 Už je sezóna kamiliek? Pošli nám svoju foto z lúčky, kde ich zbieraš, nech s Elli ideme na kamilky aj my. 🙂

misel0806
16. máj 2016

@ivana_drmax skusala...najradsej mam postruhanu mrrkvu+ jablcko+ pokvat citronom to je pre mna lepsie ako zakusok🙋

katka1981
16. máj 2016

@ivana_drmax, na dvore boli, neposlem, muz ich pred chvilou vyzbieral, al poslem ti ako sa susia 🙂 Aj zihlavu davame, mame travnik kde je vsetko mozne, skorocel, datelina, pupava, lastovicnik, hluchavka a teraz muz nasial materinu dusku, marali koren mame uz dost velky, zensen, a mame nakupene aj semienka kapucinky.... atd. Dala som nabijat baterku do fotaku, vybita je. POtom poslem.

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@katka1981 Teším sa 🙂

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@karolin2 A ktorá vám najviac chutí? Ella zbožňuje mrkvu! 😎

luma1
16. máj 2016

@ivana_drmax vygooglila som recept a ten med bol naozaj fantastický len dúfam že tento rok vygooglim ten istý keďže som si ho nezapisala :D

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@katka1981 už sa teším. 🙂

jabucko
16. máj 2016

Ja mam velmi rada kasu. Ovsenu s ovocim. Alebo pohankovu s mandlami. 🙂

greta123
16. máj 2016

Ja štartujem svoj deň ovsenými vločkami, ktoré sú zaliate mliekom, nechám ich zmäknúť, pridám pomleté orechy, škoricu, prípadne hrozienka, ovocie, chia semienka, goji, ľanové semienka. Samozrejme obmieňam, nie všetko naraz.
Striedam s celozrnným chlebíkom s cottage cheese so zeleninkou, prípadne syry, tvaroh.

lyrrya
16. máj 2016

U mňa vedie toto: ovsené a pšeničné vločky s popučeným banánom, postrúhaným jablkom, trocha prevarenej vody a čučoriedky. Viki to má rada pomixované. Ďalšie časté raňajky sú napučané vločky (zabarené vretou vodou) s výživou. A najnovšia pochúťka, na ktorú som sa dlho odhodlávala je špenátová nátierka. No a samozrejme rýchla voľba - jogurt. Toto šlohla mne zo stola 😀

lucik194
16. máj 2016

myslim, ze vacsina tu napise ako jedia rozne kase, jogurty, acidka, cerealky.... no za mna su to sice zdrave ranajky, ale na moj zaludok taka strava rano posobi presne opacne.... ba priam dávivo.... takze za mna musi byt kusok celozrnneho doma mnou upeceneho chlebika a k tomu domaca natierka (vcera rybacia s cibulkou), dnes vajickovo kvasnicova a k tomu kopec zeleniny (dnes uhorka, rajnina a hrst polnicka).... jogurty, acidka a podobne veci mozem bez ujmy jest az poobede

bianca
16. máj 2016

kedze skoro na vsetko zdrave mam potravinovu alergiu tak to mam pomerne tazke.Najcastejsie ovocie-smoothie ked som doma,v praci nemam cas niekedy ani na obed :-/

nikulkaa
16. máj 2016

Ja mam vzdy na ranajky nieco ine... Stale to obmienam podla toho ako sa vyspim 😀 Mam rada musli akekolvek s mlieckom ale taktiez jogurtiky ci acidko... V lete zboznujem chlebik s cerstvou zeleninou prave odtrhnutou zo zahradky ale neodmietnem na ranajky ani slaninku, francuzske toasty ci leco ;) Nemusim stale jest len zdravo, niekedy sa oplati aj zhresit 🙂 Vsetko s mierou 🙂

najjulinka
16. máj 2016

kavou a aj to vypijem polovicu a letim poroznašať deti a ked sa vratim, tak ma čaka pol kavy studenej.. na krasu.... ale teda ani polovičato nezabera na tu krasu 😀 😀 😀 😀 😀

maryon1
16. máj 2016

Najradšej biely jogurt, ktorý si ochutím ovocím - úplne top sú takéto raňajky cez leto, keď máme v záhrade jahody, maliny... mňamka.
Sem-tam primiešam orechy, prípadne aj orechy s medom... babka robila púpavový, a manžel mojej najlepšej kamarátky je včelár, od neho máme pravý domáci včelý - takže si doprajem takúto sladkú mňamku... prípadne ním osladím čaj... trošku sladkého, a aj zdravého hádam, čo mi dobije energiu zavčas rána...tú pri mojej mladšej dcérke veru potrebujem 🙂 je strašne akčná od malička.

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@najjulinka myslím,že mnohé z nás to poznajú, že si uvaríme kávičku alebo čajík a ten je ľadový. V lete je to super,no v zime prilievam do čaju horúcu vodu. 🙂

ivana_drmax
autor
16. máj 2016

@maryon1 tento rok púpav bolo všade veľa a ako tak pozerám aj naprieč sociálnymi sieťami, mamičky vyrábali litre medu. Moja Ella si medík dáva aj s masielkom a grahamovým rožtekom,aspoň na chvíľu si zaplní bruško. 🙂

maryon1
16. máj 2016

@ivana_drmax aj moje dcérky majú radi rožok s maslom a medíkom. ich obľúbené raňajky sú to 😵 alebo potom ešte džem... čo varíme doma z jahôd alebo malín.

katka708
16. máj 2016

@lucik194 ja som presne opačná, to čo píšeš ty, sa mi žiada práve na večeru 🙂 ale aby som neklamala, síce zo synom milujeme ovsenú kašu s ovocím a rôznymi orechovými maslami ale nepohrdneme ani slaninkou, praženicou, šunkou, zeleninou a pomazánkami. proste každý deň iné ale kaša 2 x do týždňa. ale napríklad studený jogurt či mlieko s musli do seba ráno nedostanem ani ja. to by som ani prehltnúť nevedela. možno počas najväčších horúčav v lete.......

babatkoo
16. máj 2016

Kašou zo pšena, amarantu, pohanky, ovsenych vlociek bez lepku, kururicnou a ryzovou kasou a ovocim. Papam spolocne so svojim rocnym synom, ktory nesmie lepok.

kajastefan
16. máj 2016

čistá voda na ráno a v práci jogurt

stellamaris
16. máj 2016

Ranajky pani Macingovej-struhane jablcko a mrkva,dalej oriesky,hrozienka,skorica,med.Niekedy pridam este nakrajany banan...........vyborne zdrave a syte ranajky.

katka1981
16. máj 2016

@ivana_drmax, posielam slubene kamilky 😀

katka1981
16. máj 2016

nechapem preco ta fotka nie je nalezato ako original, ale nevadi

ifrit
16. máj 2016

ja som skúšala asi mesiac jesť domáci jogurt s vločkami, ale jednak to nestačilo a bola som do hodiny hladná a druhá vec, zistila som, že keď zjem doobedu mliečne je mi ťažko...takže bohaté raňajky na štart dňa (keďže mám 10mesačnú dcérku potrebujem veľa energie) - pečivo, maslo, šunka/salam a veeeľa zeleniny 🙂