icon

Ako sa chránite pred otravnými telefonátmi?

eva_eset
24. nov 2016

Aj keď som opatrná a snažím sa svoje telefónne číslo nedávať niekomu, s kým by som nepotrebovala komunikovať, predsa sa stane, že mi zavolajú mobilní operátori alebo rôzni predajcovia.

Funkcia blokovania hovorov a SMS správ dostupná v produkte ESET Mobile Security v rámci balíka ESET Family Security Pack, vám umožní blokovať všetky hovory a správy z vybraného čísla alebo skupiny čísel alebo blokovať hovory vo vybranom čase s možnosťou povolenia hovorov pre vybrané čísla. Konečne tak môžete mať pokojný večer. Viac o ESET Family Security Pack nájdete tu: http://goo.gl/xUHHGq

Volajú vám často neznáme čísla? Vypínate si večer telefón alebo ste vždy dostupní?

Ako sa chránite pred otravnými telefonátmi?
Strana
z2
jana_eyre
25. nov 2016

Vždy dvihnem, vypocujem si co mi ponukaju a poviem nie ďakujem nemam záujem..ak ešte skusaju ďalej, len zopakujem tu veru, lebo tam sa nemajú čoho chytiť a nemozu pokracovat.. Ale vypocujem si ich vždy (nie iba ak fakt nemam cas) lebo je to ich práca..

miriell
25. nov 2016

@cecilia68
@oslo1
Mne sa tiez stalo, ze ked som odmietla jeden produkt (konkretne burzu), tak mi slecna este neprijemne razne vynadala, ze ako si mozem dovolit neprijat taku super ponuku a ze ju okradam o cas. Su call centra, ktore nie su standardne a ludi su v nich velmi asertivni, az neslusni. Myslim si, ze dnes a nahravaju uz vsetky telefony, len oficialne pouzit mozu len tie nahravky, ktore maju upozornenie o nahravani.
Standardne sa chranim pred takymito telefonatmi tak, ze si to cislo ulozim ako Nedvihat (+poradove cislo). Vecer si mobil musim stisovat, ale standardne, ked som uz s detmi akurat slusne oznamim, ze dnes uz nic neriesim a vybavime vsetko na druhy den rano.
Stala sa mi situacia aj vramci Stalking (telefonicke obtazovanie) - velmi neprijemne a vtedy by som vyuzila prave podobnu sluzbu ako ma ESET (alebo niekto iny), lebo v case, ked sa mi to stalo, som v mobile nemohla bloknut iba jedno volajuce cislo a technicke riesenie od operatora bolo prilis zlozite. Nechcela by som to uz znovu zazit. ☹
Tiez si nedovolim nedvihnut nezname cislo, nakolko nikdy neviem, kto moze byt na druhej strane (sanitka, nemocnica, policajt, poziarnik, skola??). Pokial nemozem byt s milovanymi osobami 24h denne, tak chcem byt na linke, keby sa nieco stalo.

arieska
25. nov 2016

zodvihnem, poviem že nemám čas nech zavolajú neskôr a potom si uložím číslo do databázy nežiadúcich telefónnych čísiel.
Doteraz som si myslela, že na vine že mi volajú je to, že kadetade do nejakých ankiet zadávam svoje telefónne číslo.
Gól bol keď sme synovi kúpili mobil, ktorý nosí so sebou len fakt keď sa potrebujeme spojiť - čiže tak 1x do mesiaca a na druhý deň po aktivovaní karty mal neprijatý hovor z takejto "otravnej" linky

erikaemkina
25. nov 2016

Zdvihnem a poviem že nemám čas .. a hotovo 😉

simca06022011
25. nov 2016

Uz maju na to telefoni aj funkciu, ignorovat.. problem je ze vela z nich vola z kopy inych cisiel, cize ja si ukladam uz aj kurierov a co nepoznam a nemam naladu nedviham :D Ked je niekto velmi otravny, drzo skladam telefon.. posledne ma pol hodinu slecna otravovala a este so smiechom ze ako mozem vediet ze nic nechcem, ked este mi nepovedala aku uzasnu ponuku ma pre mna .. a drmoli si svoje dookola... aj ked som jej xyz krat povedaal, ze haraburdy nezbieram a ked daco nepotrebujem tak nech ma neobtazuju... :D Cize ja ukladam co sa da do zoznamu, nech viem kto vola.. ak mam neprijaty hovor, tiez to riesim vyhladanim cisla online, ak je to telemarketing, urcite ma od niekoho uz "zaznam" a casto sa spat ani neda dovolat.. :D Ak by mi niekto volal vecer alebo v noci tak ho zabijem... FAKT. TO co by si taky telemarketingovy pracovnik musel vypocut, ani radsej nechcite vediet.. nastastie mne nevolali nikdy vecer... este sobota/nedela skusali jednu dbu, ale to uz tiez preslo... Ak sa mi podari zdvihnut, pvoiem ze nemam zaujem dakujem, ked aj tak trepu, zlozim...

eva_eset
autor
25. nov 2016

@miriell Mrzí ma tvoja nepríjemná skúsenosť s otravnými telefonátmi, v takej situácii naozaj pomôžu funkcie blokovania hovorov ako má ESET Mobile Security. Dúfam, že už sa ti nič podobné nestane...

@arieska Veru, aj keď je človek mimoriadne opatrný, číslo sa môže dostať do nejakej databázy a potom putuje do rôznych spoločností.

@simca06022011 Ešte šťastie, že telefóny sa dajú zložiť 😀 Horšie to je, keď podobný predajcovia otravujú osobne 😀

simca06022011
25. nov 2016

@eva_eset neotváram :D domov mi nechodia a na firmu nastastie tiez nie :D

karlea
25. nov 2016

Ja mam Eset Security v mobile nainstalovany, kedze mobil vyuzivam aj na internetbanking.
A teda teraz som si tuto sluzbu pozrela - super vec, je tam napr. "Blokovanie posledneho volajuceho", ponuklo mi to hned mojho muza, ktory volal naposledy 😀....tak vyskusam a budem mat cely den pokoj az kym nepride z prace 😂.

marrie5385
25. nov 2016

Zo zaciatku som si vypocula...teraz ked nahodou dvihnem a pocujem ze firma a ponukame tak hned skladam...mrzi ma ze som neslusna ale nemam naladu na tie naucene frazy a ich ale a bla bla... Raz mi strasne casto aj 3x do dna dva tyzdne volalo cislo...nakoniec som to dvihla a trosku im vynadala ze co tak otravuju. Myslim ze kazdemu dojde ze ked niekto nedviha alebo zrusi hovor tak nema zaujem.

2kocka7
25. nov 2016

Mne každý týždeň volá aspoň jedno číslo.. samé prieskumy a blbosti či nechcem objednať vitamíny atď. Keď vidím už číslo s inou predvoľbou, tak ani nedvíham. Večer zapínam tichý režim 🙂 Ale cudzie čísla od známych sietí dvíham. 🙂

ciusinka
25. nov 2016

Nezname cisla nedviham,vynimocne len vtedy ak napr.cakam kuriera..Inac nedviham a cislo si preverim cez Google-vacsinou je to nejaky telemarketing alebo ine "otravne" hovory..Na noc mobil nevypinam,ale mam ho na tichom rezime,takze ma nikto nezobudi 🙂

Strana
z2