icon

SOUTĚŽ: Jak jste o sebe pečovaly v těhotenství?

lidka_hipp
5. jún 2014

Těhotenství je pro každou ženu obrovská změna a pro některé i dost velký šok 🙂 Co jste dělaly proto, abyste "nejkrásnější období v životě" zvládly co nejlépe? Dbaly jste na správnou výživu? Jedly jste "za dva" nebo si jídelníček víc hlídaly? Užívaly jste nějaké doplňky stravy a vitamíny pro těhotné? Napište nám svoje zkušenosti a my tři vybrané odpovědi odměníme naší HiPP novinkou v podobě výživového doplňku pro těhotné a kojící ženy v hodnotě 10 €.

Strana
z2
luckamorka
7. jún 2014

Ja som sa stravovala presne podla tehotenskych chuti. Cely zivot som bola ucebnicovym prikladom nezdraveho stravovania - sladkosti, presolene, nocne prejedanie sa, cokolada, chipsy, malinovky.. v tehotenstve si asi moje telo povedalo dost a zacalo si pytat zeleninku, salatiky, ovocie a same zdrave veci. cokoladu som celych 8 mesiacov ani neochutnala. a to som si nikdy nic neodopierala, proste takto si to telo pytalo. potom prislo obdobie mlieka, po obede si kolegyne nakupili sladkosti a ja miesto toho liter mlieka a cely som ho vypila, len kukali 😀 a ku koncu potom grepy a grepova stava. a ese mineralka, cim bublinkovejsia tym lepsie.
Brusko som si natierala olejcekom proti striam cca. od 3. mesiaca a veru sa mi ani ziadne nespravili.
Co sa tyka vitaminov, v prvom trimestri som brala Femibion, potom uz nic.. a malinka zubrienka sa na svet poponahlala, narodila sa 3 tyzdne pred terminom a mala iba 2580 g 🙂

vanessska1606
8. jún 2014

ja som jedla to na čo som mala chuť,ť samozrejme že som jedla veľa zeleniny a ovocia a asi aj pre to teraz môj syn zje všetko čo mu dám 😀 jedla som vitamíny pre tehotné a musela som jesť aj magnéziové tabletky. A samozrejme že som si masírovala bruško s drobcom práve vašim olejčekom. Môžem len odporučiť žiadne strie sa mi neobjavili a to som mala riadne brušisko 😀

katuliacik
9. jún 2014

ziadne speci tehotenske vitaminy - rodia sa z nich velke deti, len kyselina listova a rybi tuk, vela ovocia a zeleniny, ale mala som chut na maso, hlavne tlacenku s cibulou 🙂) a vrazdila by som za tatarak - kedze ten nemozem ani teraz lebo kojim, ani vtedy som nemohla, brusko som si natierala olejmi z afriky, najprv shea, potom palmovy a nakoniec kokosovym 😎 , na brusku nemam ziadne strie 😝

ewelinna
9. jún 2014

Tak ja som sa pripravovala teoreticky aj prakticky- na porod samotny ako aj na statnice v odbore porodna asistencia 😉 stalo to kopec energie, ale vysledky oboch stoja za to!

vikis5
10. jún 2014

ja som si cele tehotenstvo uzívala ako sa dalo, nebyvalo mi veľmi zle, tak som jedla vsetko na co som mala chut, asi tri mesiace pred otehotnenim som uzivala femibion a kyselinu listovu, jedla vela ovocia, chleba s rajcinou bol moja zavislost :D...natierala som sa detskym modrym avirilom aby som nemala strie - zabralo! a skusila som aj "Pláničkovu metodu" pocuvania mozarta a hudby v tehotenstve, aby maly potom lepsie spal avsak nezda sami ze by ho to zaujimalo, jedine ja som toho uz napocuvana :D

dobromila1111
10. jún 2014

@lidka_hipp
Mne bývalo strašne zle..jedu som štyri mesiace viac menej len rožok s maslom a paradajkou. Doplnky výživy neprichadzali v úvahu, hneď išli von. Aspoň kyselinu listovú som brala. Veľa som spala, upratovala, starala sa o muža🙂 a bolo to super🙂

denkaa1
10. jún 2014

ja som nerobila nic vynimocne, snazila som sa existovat ako predtym - vyhybala som sa len napr. potravinam, ktore by sa nemali jest v tehotenstve. Snazila som sa velmi hybat, vraj je potom porod lahsi alebo rychlejsi - u mna to vsak neplatilo 🙂 a bola som zavisla na melone a hrozne - este stastie, ze som bola tehotna v lete a bolo vsetkeho dostatok 🙂

matricia
10. jún 2014

Ja som jedla veľa ovocia a rýb, celozrnne a cereálne pečivo, natierala som si brusko olejom, chodila na prechadzky,nefajcila, kedze som nefajciarka, nepila alkohol ani príležitostne,ani počas sviatkov, ani rodinnych oslav, pracovala som do piateho mesiaca, tehotenstvo som musela v praci tajit, parkrat sme boli s muzom v termalnom bazene v kupeloch, od piateho mesiaca som už marodila a porodila v osmom, mala som riziko, už som ledva chodila a vsetko ma pichalo

aadulik2110
10. jún 2014

@lidka_hipp mám za sebou 2 tehotenstvá, čo sa týka jedla, tak som sa snažila vyhýbať takým, čo sa nemajú konzumovať v tehotenstve. Čo sa do množstva týka, tak som jedla tak ako pred tým - i keď v druhom tehotenstve mi veľmi chutilo sladké a môžem povedať, že som vyvrátila tie babské reči - mám 2 chlapcov. Pred tehotenstvom a počas celého prvého tehotenstva som užívala výživové doplnky pre tehotné a narodil sa mi chlapček s pôrodnou váhou 4050g - nakoľko existuje fáma, že po vitamínoch sa rodia veľké deti, tak druhé tehotenstvo som užívala tieto doplnky len prvý trimester a narodil sa mi druhý chlapček s pôrodnou váhou 4200g.

leaitalia
10. jún 2014

Počas tehotenstva som pila poctivo GRAVIMILK, natierala si stehná a bruško krémami, a papala FEMIBION. Zdravá strava mi ako zázrakom práve v tomto krásnom období začala veľmi chutiť takže s nadváhou nebol problém.

martinkaha
11. jún 2014

Jedla som normálne, neprejedala som sa, aby som nebola po pôrode "Zitka - obezitka". 🙂 Hneď po prebudení som musela rýchlo zjesť aspoň piškót, inak ma hneď napínalo. 😢 Bruško som si od 1.mes. tehotenstva vždy po osprchovaní natierala modrou indulonou a ani po 4.dieťati nemám žiadne strie. 🙂 V 1. trimestri som jedla vit.doplnok kyselinu listovú a občas vápnik a vit.C. Potom som užívala vit.complex pre tehotné Calibrum Mami. Všetko prebehlo normálne, bez komplikácií a dnes už dojčím 2-mesačnú dcérku. 😀 😎 😉

janina81
12. jún 2014

ja som jedla vsetko na co som mala chut, dako extra som sa neobmedzovala, clovek potrebuje pestru stravu, ci v tehu, ci pri kojeni, ci normalne, jedine co som tak nejedla prve dva mesiace po porode boli jedla ktore nafukuju

juliet221
13. jún 2014

kedze som uz treti krat tehotna mozem povedat ze naozaj kazde tehotenstvo je ine. inak narocne .
-moje 1. tehotenstvo mozem povedat ze som si uzivala najviac. nemala som ziadne problemi, ziadna ranna nevolnost ,ziadne divne chute uplne pohodove tehotenstvo. ziadne starosti. klud a pohoda. uzivala som vytaminy kedze moj jedalnicek je dost bohaty na ovocie ale bieda so stravou. a samozrejme som mala krem proti stijam. syncek sa narodil zdravy s krasny mi mierami 4780g/56cm co na mna pozerali kde som ho nosila pri mojej vahe pred tehu 45kg/156cm

-moje 2.tehotestvo bolo tak isto bez komplikacii. nemala som ziadne problemi, ziadna ranna nevolnost ,ziadne divne chute proste uplna pohoda z tohot pohladu. no kedze som uz doma jedneho certika mala tak to bolo narocnejsie. v jednom kole. opet som uzivala vitaminy a krem proti strijam. syncek sa narodi krasny zdravy no podstate drobnejsi 2900g/49cm . z toho boli vsetky sestricky hotove

-moje terajsie 3.tehotestvo je tak isto bez problemov ziadna ranna nevolnost, uzivam vitaminy aj krem proti strijam. ziadna zmena oproti predoslim tehotenstvam. az na to ze cakame dievcatko a tak mam prisernu chut na sladke. stale by som jedla same sladkosti. A co ja nikdy sladke nejedavam ani caj ani kavu si nesladim. tak je to pre mna riadna zmena. no kazdy mi hovori ze s dievcatkami je to tak. zatial je vsetko v poriadku tak uvidime ako to dokopeme do konca s akymi mierami
strasne sa tesime na nasu vysnivanu princeznu aj ked nebola planovana. sme strasne stasny a nevieme sa dockat
🙂 🙂 🙂 🙂

matulienka10
13. jún 2014

Chute som žiadne špeciálne nemavala, takže som sa snažila stravovať zdravo. Od 2 do piatehomesiaca mi bolo veľmi zle celý deň, nielen ráno, takže udržať niečo v žalúdku bol dosť boj. Najradsej som nedávala melón, ten zahnal aj chuť ná sladké aj zasytil. V šiestom mesiaci som začala natierať bruško olejom proti striam, no ná začiatku deviateho mesiaca aj tak trošku popraskala koža, no mali sme zdravotné problémy - opuchy, takže asi koža nestihala. Inak bolo tehotenstvo veľmi krásne obdobie. Rada si zopakujem., snáď už bez komplikácií 😉

adazdca
13. jún 2014

Počas tehotenstva som sa snažila zdravšie stravovať, obmedzila som skoro na minimum pitie kávy a hlavne každé ráno som poctivo cvičila vybrané cviky od p. Mojžišovej, nakolko ked som robila 20 rokov vkuse účtovníčku a sedavú robotu, boli moje kríže ešte pred tehotenstvom dosť "opotrebované" a s narastajúcim bruškom dostávali kríže čoraz viac zabrať.. Kedže na glukozovom teste som mala hraničné hodnoty, bola som sledovaná aj na diabetologii a striktne som obmedzila aj sladkosti, aby som neubližovala bábätku.. Bolo to dosť náročné, kedže som milovníčka sladkého a nedať si v nedelu domáci mňamkový zákusok, to bolo hotové utrpenie... Ale vydržala som a dnes už mám hodnoty cukru opäť OK. Bruško som si aj poctivo mastila a chvalabohu mi nezostali strie, ale tvorba strií je závislá aj od elasticity kože a niekedy ani mastenie nepomôže.. 🙂

lenocka77
14. jún 2014

Počas tehotenstva som nepapala žiadne špeciálne vitamíny, teda okrem kyseliny listovej v 1.trimestri. Stravovala som sa úplne normálne a štandartne ako aj pred tehu. Vzhľadom na to, že som nemala jediný nájazd na chladničku, nevoľnosti ma trápili až do koncca 6-teho mesiaca, zvracala som dokonca aj v 8-mom mesiaci ešte, nechápem ako, ale vypapkala som zo 49kg na 73kg :D
Na obdobie, kedy som v sebe nosila nový život však spomínam rada a určite si to ešte minimálne raz veľmi rada zopakujem 🙂

levierka
15. jún 2014

@lidka_hipp dakujeeem 😀

Strana
z2