SOUTĚŽ pro kojící maminky
Mateřské mléko je bezpochyby ten nejlepší způsob výživy pro miminka. Pro maminky ale kojení také znamená obrovský výdej energie a nutnost přemýšlet nad svým vlastním jídelníčkem. Abychom vám kojení trochu usnadnili, vytvořili jsme ve spolupráci s porodními asistentkami HiPP Mama BIO Čaj pro kojící matky. Obsahuje anýz, fenykl a kmín pro podporu tvorby mléka. Používané bylinky pochází ze striktně kontrolované BIO produkce. A právě o balíček našich BIO čajů si můžete teď zasoutěžit 🙂 Více o HiPP výrobcích pro kojící maminky najdete na našem webu: http://goo.gl/v7fSBM
Pošlete nám jakoukoliv kojící fotografii nebo napište, co pro vás znamená kojení a pět z vás, které vylosujeme, se může těšit na bylinkový balíček 🙂

Ahojte, už som prispela fotkou a nechcem týmto príspevkom získať ďalší los do súťaže.... rozhodla som sa ešte podeliť o príbeh začiatku nášho dojčenia... Porodila som v 34 týždni čo je dosť predčasne a mala som fakt dosť veľký problém, aby sa mi spustilo mlieko, prvé tri dni nič a sestričky na JISke sa ma vypytovali či už niečo, že malému by to pomohlo.... liala som do seba litre vody a čaju a bojovala o každú kvapku mlieka.... na štvrtý deň sa mi mlieko ako tak pustilo a ja som neúnavne dňom nocou odsávala každe dve hodiny koľko to len šlo a nosila mliečko malému... produkcia sa zvyšovala až som sa pomaly dostala takmer na dva litre mliečka denne ako prvodorička som si myslela, že to tak má byť a že to všetko malý spotrebuje.... potom mi ho začali prikladať a kŕmili sme koľko sa dalo z prsníka a dokrmovali fľaškou zvyšné mlieko som odsávala... stále ho bolo dosť, nakoniec som malého plne dojčila a aj tak sme mali ešte litrík denne navyše, mliečko som aj po príchode s nemocnice zasielala na JISku do nemocnice pre detičky, ktorých maminky boli na tom ako ja na začiatku a mliečko nemali. Mliečko sme posielali kým drobček nemal pol ročka, potom á mlieko už iné zloženie a nie je vhodné pre novorodencov a tak sme začali mraziť hehe našťastie mám mlieka stále dosť a malý si pochutnáva lebo v nemocnici ma trošku sestričky vystrašili, že som si tým odsávaním strašne zvýšila laktáciu a pravdepodobne nastane sek a mliečka bude málo.... čo sa týka prebdených nocí, popraskaných bradaviek, upchatých mliekovodov a navretých prsníkov - prešla som všetkým ale dojčenie by som nevymenila za nič na svete a som rada, že sme na začiatku tak zabojovali... lekár sa divil keď malý po odpojení z umelej pľúcnej ventilácie o 5 dní cuckal sám...
@lidka_hipp Ozaj ste už bez chrbtovej kosti? Že vám nie je zle zo samých seba!!! 😢
Pekný deň, fotku síce nemám žiadnu..ale dcéru 2r.7mes. som kojila vyše roka...odmietala mi potom prsník.. Začala som chudnúť, keď som prestala kojiť a potom bum. Bola som tehotná, asi to bol dôvod, prečo nechcela moje mlieko. Teraz kojím 7mes. syna, mám zapálený dvorec okolo bradaviek, nakoľko mal malý infekciu v ústach a sa to prenieslo na mňa.. Mám to už vyše mesiaca, dr. mi dal mastičky, no veľmi to nepomáha... ☹ Začiatok kojenia strašne bolí, ale snažím sa to vydržať dokým môžem... ☹ Pre neho to je najlepšie a chcela by som kojiť čo najdlhšie, no uvidíme, ako to budem zvládať a ako sa to bude ďalej vyvíjať. 🙂
pri dvojickach nam to nevyslo s kojenim, aspon som odsavala, aby aspon ciastocne mali materske mlieko a teraz pri dcerke si vychutnavam, ako nemusim takmer celu noc vstat, lebo spinkame krasne spolu a ked potrebuje,tak si cucne a spi dalej 😀 To sa neda porovnat! 😉 Okrem tejto vyhody je to, samozrejme, uplne super, ze mala moze dostat to naj.

Kojenie premna znamena stratu prebytocnych kil, vela prebdenych noci, ubolene prsniky, nekonecne odsavanie ale aj urcita zodpovednost.S odstupom casu je to relax a krasny pocit🙂