icon

SOUTĚŽ pro kojící maminky

lidka_hipp
5. apr 2015

Mateřské mléko je bezpochyby ten nejlepší způsob výživy pro miminka. Pro maminky ale kojení také znamená obrovský výdej energie a nutnost přemýšlet nad svým vlastním jídelníčkem. Abychom vám kojení trochu usnadnili, vytvořili jsme ve spolupráci s porodními asistentkami HiPP Mama BIO Čaj pro kojící matky. Obsahuje anýz, fenykl a kmín pro podporu tvorby mléka. Používané bylinky pochází ze striktně kontrolované BIO produkce. A právě o balíček našich BIO čajů si můžete teď zasoutěžit 🙂 Více o HiPP výrobcích pro kojící maminky najdete na našem webu: http://goo.gl/v7fSBM

Pošlete nám jakoukoliv kojící fotografii nebo napište, co pro vás znamená kojení a pět z vás, které vylosujeme, se může těšit na bylinkový balíček 🙂

SOUTĚŽ pro kojící maminky
bibyke
6. apr 2015

Inak sa proste zaspat neda 😄😘

eny79
6. apr 2015

Dojčenie je dar od Pána Ježiša pre mamičky aj bábätká 🙂 🙂 🙂

stina
6. apr 2015

prveho synceka som nekojila...nepodarilo sa ☹ pri druhom som vdacna za kazdu kvapocku (zial mliecka nie je tolko aby ho zasytilo, tak musime aj dokrmovat), ale som stastna, ze mu mozem dat aspon tolko, kolko vycucka 🙂 je to taka nasa mala stale hladna prisavka.

zuzkalenka
6. apr 2015

Toto je síce stará fotka ale ešte stále sa nám darí v kojení 😀

ninocka84
6. apr 2015

Tomaskove prve prisatie po velmi tazkom porode bol nezabudnutelny zazitok a kojenie je pre nas uzasna citova a fyzicka vazba. za nic na svete by som tie pocity pri kojeni nevymenila. 😵

ukulela
6. apr 2015

Dobry den. Dojcenie su tie najkrajsie chvile. Ked som mala poporodnu depku, do placu mi bolo z poporodnych zraneni, nevladala som, nezvladala, revala sestre do telefonu, ta mi len povedala: Ty len vela koj, to ti pomoze! A u mna to plati. kojenie - silne pozitivny krasny pocit. Pijem aj caje pre dojciace matky, striedam ich - sackoce aj granulovane a prave hipp granulovany mam ako zalohu vzdy, ked nemam cas luhovat, len nasypat a pit 🙂

miminkacik
6. apr 2015

Pridam mozno trocha kontroverzny nazor.. Ja dojcenie nemam rada. V istych chvilach ho dokonca neznasam, resp.neznasala som, teraz uz tolko na prse mala nie je. Zo zaciatku to bolelo tak, ze som kojila s vareskou v zuboch.. malej moc rychlo tieklo a ona sa kazdych pat sekund zakuckala, takze prisavanie stale dokolecka. Neskor si mliecko pytala casto, takze som kojila kade tade po verejnosti. Potom nechcela papat normalne jedlo.. bolo toho vela. Takmer kazde kojenie mi je neprijemne, odjakziva mam velmi citlive bradavky.. Kojim ale napriek vsetkym mojim negativnym pocitom doteraz. Do pol roka som o odchadzajuce mlieko bojovalo ako levica, lebo ved "pol roka je zaklad". Potom som neprestavala, lebo bolo leto a ine tekutiny som do nej nedostala. No a ked som uz mala v plane vitazoslavne prestat, zistili sme u malej alergiu/precitlivenost na bielkovinu kravskeho mlieka, takze pokladam za najspravnejsie, aby pila aspon moje mlieko.
Takze zhrnutie - kojenie pre mna nie je nic prijemne, nie je to "najkrajsia a najintimnejsia" chvilka mojho zivota, ani nic z toho, co preziva vacsina zien. Dojcenie je pre mna jedina vec - (dufam) zdravie pre moje dieta.

laylag
7. apr 2015

Aj my máme doma malého cicavca 🙂 po ťažkých začiatkoch sa nám podarilo upraviť prisatie a dojčenie sa stalo krásnym. Keď si nevieme dať rady, kojenie ju vždy ukľudní. Som vďačná, že môžem kojiť. Niekedy mi je môjho muža ľúto, že nemôže zažiť tú blízkosť. Keď dcérka pri cicani zaspí, je to pohľad na nezaplatenie. Taká spokojnosť z nej ide. A aj keď nezaspí, tak je kľudná a vysmiata 🙂 Dojčenie je dar. Konečne si ho obe užívame (síce niekedy ma bolia ruky, no aspoň posilňujem) a pomohli aj čaje pre kojace mamičky, najmä keď má obdobia,kedy rýchlo rastie a potrebuje veľa papať. Vyskúšala som rôzne značky (min. 10), no najviac mi chutil hipp. Neviem, čo do neho dávajú iné, no zamilovala som si ho.

bodka2014
7. apr 2015

Dojčenie? Blízkosť maminky a bábätka nič krajšie nie je. Pri dojčení sa neviem vynadívať na svoje bábätko, hladkám ho, rozprávam že je najkrajšie bábätko na celom svete. Ak bol chorý, niečo ho trápilo, veľmi rýchlo sa ukľudnil na cicíku. Mám tri detičky prvé dve som dojčila kým som nezistila že som tehotná 20 a 21 mesiacov a tretieho ešte kojím má ešte len 1 rok a pár dní.
Samka keď začnem dojčiť tak vystrie nôžku kolmo hore a my sa smejeme že je to anténka.

buduca_maminka
7. apr 2015
butterfly22
7. apr 2015

Ja kojim uz 18 mesiacov a napriek mnohym prekvapenym pohladom, som na to hrda a nehodlam prestat, pokial sa tak mlada slečna nerozhodne 🙂 na zaciatku sme sa velmi natrapili, takze ja si velmi vazim, ze sme sa dopracovali až sem 🙂 <3

darja20
7. apr 2015

Nase dojcenie na gauci - 1. fotka rok 2012 - starsi syn vo veku 2 roky a 3 mesiace, ked som bola v 7. mesiaci tehotenstva; 2. fotka rok 2015 - mladsi syn vo veku 2 roky a 2 mesiace - aktualna. obaja su dodnes dojceni

dadka_bb
7. apr 2015

moje srdiecko pred 2 mesiacmi este v porodnici 🙂

natalia_1
7. apr 2015

My sme mali v porodnici sice problem s kojenim, kedze sa nasa Klaudia nechcela/nevedela prisat, ajked mliecka bolo dost. Tam jej pichli hned flasu do pusinky a neriesili ☹ Preplaka som niekolko dni, moj sen o kojeni bol prec. Nastastie som sa nevzdala, pozbierala vsetky pozitivne myslienky a s podporou manzela sme sa doma potrapili a uspesne sme kojenie rozbehli. Z nasej dcery sa stal maly cuckos zavisly na maminkinom prsniku a kojime sa dodnes (uz 12mesiacov ) niekolko krat denne a samozrejme ritualne pred kazdym spankom 🙂

natalia_1
7. apr 2015

posielame aj fotku 🙂

natalia_1
7. apr 2015

Posielame aj fotku 🙂

janushka7
7. apr 2015

este v porodnici 🙂

zuxik
7. apr 2015

Kojenie je super, u nas sa zaspava hlavne pri kojeni. Neviem ako by som uspavala bez.
A vsetky ktore sa boja kojenia s klobucikmi - baby, bude to o xvilku 8 mesiacov a stale pekne kojim s klobucikmi, nemam problem s mnozstvom mlieka ani nic. Zo zaciatku som citala a pocula vselijake negativa na klobuciky ale nic sa mi nepotvrdilo
takze kojeniu zdar 😎

eny999
7. apr 2015

Je to chvilka uplnej blizkosti a dovery medzi babatkom a mamickou,najlepsi start do zivota a tiez pohodlie z vzdy pripraveneho mliecka 🙂

sirep
7. apr 2015

Myslela som si, že o túto fotku sa nikde nepodelím, pre mňa je veľmi intímna, ale je úžasná a som rada, že som si tento okamih odfotila. Zajtra už budú mať naši drobčekovia presne 10 mesiacov. Viem, že materské mlieko je to najlepšie čo im môžem dať, a keď mi nedávno vyvstala otázka, či kvôli zdravotným problémom prestať kojiť, predsa len dve detičky odčerpávajú veľa vitamínov, bola som nakoniec v kútiku duše rada, že mi drobci odmietli piť umelé mliečko. Zatiaľ stále kojím ale predsa len, našim beťárom už sa prerezávajú zúbky a bavia sa hryzením, takže neviem či nakoniec to nebude dôvodom na odstavenie... Ale bude mi veľmi ľúto keď už nebudú piť z prsníka.

katarinka289
7. apr 2015

Par hodin po sekcii nasa Nellinka uz krasne papala ;)

katarinka289
7. apr 2015

Par hodin po porode nasa Nellinka uz krasne papala ;)

mymiska
7. apr 2015

Mišulik mesiac po mesiaci - od narodenia až po 1. príkrm 🙂

martinkaxp
7. apr 2015

Minuly tyzden som bola hospitalizovana s dcerkou na detskom oddeleni, dcerka ma skoro 2 roky. A musim povedat, ze to kojenie nas zachranilo. Isli jej napr. zaviest kanilu a ona uz na cele oddelenie kricala "pukoooo" Puko je u nas prsnik, ona si mysli, ze prsnik je pupok 😀 takze ja mam podla nej 3 x puko 😀 Uz kazdy vedel, ze co chce 😀 Takze, ona sa vzdy velmi rychlo ukludnila, po takychto vselijakych neprijemnych vykonoch. Neviem si predstavit, zeby som nekojila, hlavne v takych vyhrotenych situaciach je kojenie na nezaplatenie 🙂

marbullsalka
8. apr 2015

@sirep krása.... 🙂

tomasko1997
8. apr 2015

Moj.papkac

nelinkabublinka
8. apr 2015

asi kazda matka vie, ze kojenim dava svojmu dietatku to najlepsie. Niekedy to ide samo a niekedy je za kazdou kvapkou vela driny. Od narodenia mojej dcerky som mala s mlieckom problemy, nastupilo mi neskoro a uz z porodnice sme sli na umelom mlieku. No aj napriek dokrmovaniu som tuzila svoje dieta kojit aspon do takej miery ako je to len mozne. Uz 5 mesiacov bojujem, niekedy menej, niekedy viac uspesne o to, aby som si aj ja mohla hovorit kojaca matka, aj ked len ciastocne. Uz velakrat som myslela, ze to vzdam, ze to jednoducho tento krat uz "neroztahame" a nakoniec to vzdy nejako ide. Aj ked je to casto narocne, stoji to za ten pocit, ked tu svoju princeznu drzim v naruci a aj ked ju nedokazem uplne zasytit, tak viem, ze kazda kvapka je pre nu to najlepsie, co jej mozem dat. A pri tom nasom boji mi velmi doteraz pomahal aj vas caj.

vyky27
8. apr 2015

Dobrý deň! Malinká má 9 mesiacov a stále ju kojím, je to ten najkrajší pocit na svete, keď vidíte vaše bábätko, ktorému to mliečko tak veľmi chutí. Čaje naozaj pomáhajú na mliečko, ale aj ovocné šťavy mi dosť nalievali prsia, ale celkovo tekutiny.

matarka
10. apr 2015

Moja malicka piranka🙂 Verim, ze to takto "potiahneme" este dlhy cas.

dankaa78
11. apr 2015

🙂