SOUTĚŽ o menu HiPP s rybou
Pestrý jídelníček je základem zdraví a zcela určitě do něj patří i ryby. Aby děti měly dobré stravovací návyky je také důležité je s různými potravinami seznamovat už od malička, aby na ně byly zvyklé. Proto nabízíme hned několik HiPP menu s rybou, na kterých si mohou pochutnat ti úplně nejmenší, ale i větší strávníci 🙂 Mám tu pro vás připraveno hned pět balíčků s příkrmy HiPP menu s rybou a budu moc ráda, když si o ně zasoutěžíte. Stačí, když napíšete. proč by děti měly jíst rybí maso. Pět vybraných odpovědí pak získá chutnou odměnu 🙂
Aby se vám lépe odpovídalo, mám tu pro vás malou nápovědu. Rybí maso je velmi důležité, protože obsahuje jód a ten je nepostradatelný jak pro správnou funkci štítné žlázy, ale i celkový vývoj. Více na webu: http://www.hipp.sk/prikrmy/sprievodca/jedlo-a-p...

A ako vysvetliť detičkám, prečo papať rybičky? Nerozumejú minerálom a mastné kyseliny sú im ukradnuté. Ale každé dieťatko chce... "byť zdravé ako ryba" 🙂
Ryby sú dvolezitou súčasťou jedálnička dospelých čo u deti platí dvojnásobne
Tak keď mal môj starší syn 4 roky - prišiel zo škôlky s otázkou (bol večer a ležal v posteli) - či svieti? Ja som len nechápavo na neho pozerala a on, že pani učiteľka povedala, že rybky obsahujú veľa fosforu a on bol dvakrát na duple - takže bude v noci svietiť 🙂 Takže u nás sa traduje, že rybie mäsko má kopec vitamínov a kopec fosforu 🙂
ryby su velmi dolezity pre vyvoj dietatka ,pretoze obsahuju jod ,ktory je nevyhnutny pre spravnu cinnost stitnej zlazy ,taktiez obsahuju omega 3 mastne kyseliny ,ktore sa podielaju na spravnom fungovani nerovej sustavy a cinnost mozgu,aspon raz do tyzdna by mali deticky jest rybky 🙂
Moj muzik je vasnivy rybar 😀 v lete kazdy vikend zaplatil 10eur povolenku na nedaleke jazero, s tym ze nam ulovy kaprika na obed. Samozrejme ze ked vylovil tak mi odfotil,napisal ze mu je luto mu ju zabit, tak ich furt pustal naspät. Prveho kapra sme jedli az vtedy ked isiel s kamaratom, rybarom necitlivym, a ten mu ju pripravil 🙂
Najradsej teda mame rybky kupovane!!!
Stravovacie návyky sa formujú vo veľmi skorom období života. Preto už malé deti treba oboznamovať so zdravými pokrmami. K nim patria samozrejme aj ryby. Obsahujú veľa vitamínov, omega 3 mastne kyseliny atď. Takže kto chce zdravý byť, musí aj ryby jesť. 🙂
môjmu maličkému sa ešte len chystám zaviesť do jedálničku ryby pretože sú cenným zdrojom výživných látok. Morské ryby sú významným zdrojom stopového prvku jód, ktorý je nevyhnutný na správnu funkciu štítnej žľazy. Je životne dôležitý aj pre dojčatá a má veľký význam na ich vývoj. Losos obsahuje množstvo cenných omega-3 mastných kyselín, ktoré sú dôležité pre vývoj mozgu a nervových buniek. Balíček od HIPP by nás veľmi potešil.
obsahuju množstvo cenných omega-3 mastných kyselín, ktoré sú dôležité pre vývoj mozgu a nervových buniek
obsahuju množstvo cenných omega-3 mastných kyselín, ktoré sú dôležité pre vývoj mozgu a nervových buniek.
S dcerkou chodim na baby plavanie a v jednej pesnicke sa spieva "rybky sem a rybky tam, ja vas vsetky pochytam"... verim, ze uz coskoro budeme moct zamenit "pochytam" za "popapam", prave kvoli tym omega 3 mastnym kyselinam 🙂 Zatial rybku nejedla, ale uz sa na ne chystame.
Rybie mäsko obsahuje veľké množstvo dôležitých živín, vrátane bielkovín. Majú nízkokalorické mäso a obsahujú veľa dôležitých minerálnych látok, najmä jód, ktorý je nevyhnutný na dobrú činnosť štítnej žľazy.
Rybie mäso je rovnako dôležité pre činnosť mozgu a zraku. Ryby sú veľkým zdrojom vitamínu D, vitamín D je tradične spájaný s rastom kostí – je tiež nevyhnutný pre to, aby sa vápnik v tele uložil na správne miesta, teda do kostí a zubov. a obsahujú omega 3 mastné kyseliny. Konzumácia rýb ako je losos a makrela, ktoré sú bohatým zdrojom omega-3, nás chráni pred Alzheimerovou chorobou, zlepšuje pozornosť, koncentráciu a pamäť. 😉
V našej rodine milujeme rybičky a dcérka tiež. Je ľahko stráviteľná a moooc chutná. Zbožňujeme lososa, makrelu a tresku. Losos so zemiakovou kašou je proste mňamka. A ryby nemáme len na tanieri ale aj v akváriu 🙂
... mat tak pravidelny prisun zdraveho rybieho masa, tak ich jem hadam aj denne 🙂 ja ryby velmi lubim, tak dufam, ze aj maly s nimi nebude mat problem. zatial kostoval len rybu v kupenom prikrme. inac, u nas doma ficia od rybacich natierok, cez pecene pstruhy (z ktorych sa ale drahy nenaje, resp. naje, ked zje troch 🙂 po lososoy ryby v akejkolvek forme. jedine, co nemusime, su morske prisery ...
a preco ryby? omega3 mastne kyseliny, zdrave netucne maso, vitamin D.
Ryby sú cenným zdrojom výživných látok, sú ľahko stráviteľné, a v našej rodine veľmi obľubujeme lososa, a losos obsahuje množstvo cenných omega-3 mastných kyselín, ktoré sú dôležité pre vývoj mozgu a nervových buniek. Minimálne 3x do mesiaca pripravujeme doma ryby a chutia celej rodine ale najmä 3 ročný syn má veľmi rád ryby
Ryby by mali byť súčasťou jedálnička nielen kvôli chuti. Ved výborné pripravená ryba je fakt lahôdka. Mäso bohaté na minerály obsahuje omega 3-6-9, pre zdravý chod srdiečka A ciev, jód. Ja tiež chcem naučiť nášho Maxika milovať rybky. Myslím si, že je na správnej ceste. Od malička pri večernom kúpeli ozuzlava vodný teplomer V tvare rybky 😁😂😃😄😄😄
Rybie mäsko je ľahko stráviteľné, a veľmi výživné. Obsahuje okrem iného jód, a ten je dôležitý pre správne fungovanie štítnej žľazy.
Mojim deťom ho minimálne raz do týždňa zaraďujem do jedálnička, buď vo forme hlavného obedu, alebo nátierky, prípadne u mladšej dcérky vo forme hotových príkrmov od Hippu 🙂
Sama mám problémy so štítnou žľazou, takže rybie mäsko nemajú v jedálničku len moje deti, ale aj ja s mm. Snažím sa, aby sme jedli všetci zdravo, a hlavne naše deti - lebo kto im dá dobrý základ pre imunitu, správny vývoj, ak nie my rodičia?
Deti by mali jesť rybie mäsko preto, lebo je zdrojom jódu, ktorý je potrebný na správnu činnosť štítnej žľazy a potom napr.losos obsahuje omega3-mastné kyseliny potrebné pre správny vývoj mozgu, nervovej sústavy a je aj výborné a chutné.
Dobre sa to píše, ale prax je iná, naša najstaršia, keď bola malá, menšia mala rad rybky a a teraz asi 3-4 roky naspäť ryby nechce, na Vianoce si dá, lebo z každého treba ochutnať, aj to len olízne, ale inak nič a dve ďaľšie rybky jedia a najmladšia ochutnáva, ale veľmi nie, ale my rybky robievame aj samy ako rodičia jeme a máme ich rady a.... Neviem prečo sa jej to nepáči, len keď vidí, že dáma na stôl rybu, už je zle.... ale veď snáď pochopí, že je to zdravé a chutné, my aj naďalej budeme pripravovať a uvidíme, pekné dni.
Rybku treba papat, je tam vela vitaminov, mineralov, jod, omega 3 mastne kyseliny na rozvoj mozgu. Ked som 1.krat podavala a prihrievala mojej malej prikrm s rybkou, zacalo to trochu "vonat" po celom byte..povedala som si..fuuuuha toto mi asi nezje...ale prekvapila ma a velmi jej chutilo..teraz ked mame niekedy na veceru lososa, pekne aj ona papa.
Moje dieta musi jest ryby preto, lebo muz je rybar, tak nech si zvyka 😀😀😀ale samozrejme preto, lebo su zdrave, obsahuju vela mineralov a stopovych prvkov, ktore v inom masa nenajdeme 🙂
Rybie masko je dolezitou sucastou jedalnicka ako dospelych tak aj deticiek.Este ked bol malinky v mojom brusku, som zaradovala ryby pravidelne do svojho jedalnicka, aby sa vsetky dolezite ziviny dostali aj k nemu pre zdravy vyvoj. A ked je uz na svete, tiez by sa malo pokracovat v papani tohto maska, pretoze obsahuje omega-3 mastne kyseliny, jod a cenne vyzivne latky a samozrejme aby si osvojil stravovacie navyky 🙂
Ryby jsou pro deti velkym zdrojem vlakniny,omega 3 mastnych kyselin,vitaminu a hlavne jodu,protoze jidlo do urciteho veku nesolite tak z ryby jod miminko dostane..na vic jsou zdrave a chutne. Nejlepsi je cerstva ryba,proto se snazim dceri delat obed jen z cerstve ryby. Ryba by se mela jist alespon 1x tydne.
Rybie mäso je ľahko stráviteľné, neťaží žalúdok, obsahuje veľa bielkovín a minerálov, ktoré detské telíčko potrebuje 🙂
Rybka je vyzivova bomba plna vitaminov a mineralnych latok. Jeden z najprospesnejsich pokrmov pre nas organizmus a pre detsky este viac 😉
Rybie masko je lahsie stravitelne obsahuje dolezite vitaminy ako D,A,omega3 mnoho dalsich a morske obsahuju naviac este jod.Drobcek este nepapal rybku prvy krat bude mat cez sviatky a dcerka rybku lubi papa aj 2x za tyzden +skolke 😉
Ryba - ľahká a zároveň výživná potravina obsahujúca omega 3 mastné kyseliny a mala by sa v jedálničku objaviť aspoň raz za týždeň 😉
Omega 3mastne kyseliny dolezite pre mozog a tiez vitaminy,mineralne latky.mala zatial len parkrat ochutnala rybku ale chutilo
lebo sú rybky zdravé, obsahujú omega 3 mastné kyseliny, vitamíny a minerály dôležité pre správny vývoj, my sa s tretím synčekom zatial len pripravujeme na prvú rybku 🙂
Ryby obsahujú ľahko strávitelné bielkoviny a hlavne veľa minerálnych látok a vit. A a D pre zdravý rast a tiež podporujú správny vývin mozgu a duševných činností. Aj keď dnes sa človek bojí rybu aj kúpiť, keď sa toľko hovorí o škodlivých látkach, ktoré sa v nich môžu hromadiť. preto dôležitá je ich kvalita.
jednoducho su zdrave, obsahuju rozne dolezite latky a mali by sa konzumovat...no dieta si rybu len tak nezoberie, takze je na nas rodicoch, aby sme ich zaradili do jedalnicka nasich deti...

Okrem toho, ze rybicky su chutne, ich planujem malemu zaviest do stravy hned ako to bude mozne hlavne z tohto dovodu - z umeleho vitaminu D (akejkolvek znacky) ma koliky, je nepokojny a nevie zaspat, takze ho ovela radsej nahradim prirodzenejsim vitaminom D v strave. A ten je prave v rybach