icon

Aké sú Vaše kritériá pri výbere umelého mlieka?

dada_humana
2. feb 2015

Ak ste sa zo zdravotných alebo osobných dôvodov rozhodli pre umelé mlieko, je dôležité zvážiť jeho výber.
Každá matka kladie dôraz na niečo iné. Napíšte, čo je práve pre Vás najdôležitejšie pri výbere umelého mlieka.
Skúsime si to všetko zhrnúť a ja Vám napíšem, ako Vaše kritériá splňa mlieko od Humany.

Strana
z2
radopp
3. feb 2015

@kacica Prečo by si nemohla? Pani doktorka zakázali?

zuna89
3. feb 2015

@radopp okrem toho, že to doo tejto témy nepatrí, pýtal si sa, ako škodí soľ. Ale odpoveď na tvoju otázku: áno, soľ je pre zdravie človeka potrebná. A áno, sodík je potrebný na správne fungovanie organizmu. Vzruchy nervového systému sa šíria sodíkovými a draselnými iónmi, sodík ovplyvňuje hustotu a tlak krvi, sodík zabezpečuje správne fungovanie tráviaceho procesu, nakoľko kuchynská soľ (NaCl) sa v žalúdku mieša s kyselinou chlorovodíkovou, nebudem ti to tu vypisovať chemicky, ale pointa je, že žalúdočná šťava obsahuje sodíkové ióny a v tomto zložení pomáha rozkladať škrob na jednoduché cukry....
ak máš nejaké otázky, ktoré sa týkajú výživy a chémie spokojne ti odpoviem, ak budem vedieť - mám vyštudovanú potravinársku chémiu. Ale založ si na to vlastnú tému a tam ma označ, alebo mi pošli IP, aby sme im to tu nespamovali 😉

nnautiluss
4. feb 2015

@kacica Možeš zmeniť, ja som zmenila, aj keď mi to lekárka neodporúčala, keď mala malá necelé 3 mesiace. Celé dni celé noci mi prerevala, už som sa nevedela na ňu pozerať. Vraj kolika. Z nutrilonu AR sme prešli na humanu AR a zázrakom bolo po plači do týždňa. Odporučila mi to kaderníčka po skúsenostiach iných mamičiek.

saska2208
4. feb 2015

ja som mala mliecko len dva tyzdne, a tak sme malej kupili vychvaleny Nutrilon, po nom nam nekakala 5dni! tak na sme jej po odporucani kamosky kupili France lait, a to pije do dnes, ziadne problemy, ziadna kolika, pravidelna stolica,krabica vychadza na cca 6eur, nieje to moc, vzhladom na Nutrilon,ktory je drahsi a je zly, co som pocula aj ohlasy inych mamiciek.... takze u nas bolo rozhodujuce to,ze ake je a ci z neho bude prospievat... ma dva a pol roka a ani raz som ho nemenila, pockame do cca troch rokov a potom uvidime ako budeme dalej pokracovat 🙂 takze moj nazor na vyber mlieka je taky, ze treba kupovat to,co sadne dietatku, a nie co sadne nam rodicom 🙂

blbovina
4. feb 2015

Dobry vecer. Kazdy vyrobca si chvali svoje mliecko, ktore vyraba, ze je to naj na trhu. No pre mna je to naj ak dietatku chuti, co mam z toho, ze kupim drahe mliecko a maly ho odmieta alebo mi z neho az vracia. Aj to sa nam uz stalo.
Niekedy to lacnejsie sa vyrovna tomu drahemu a dokonca aj detickam chuti.
Samozrejme, ze som si pozerala stale co mliecko obsahuje, nekupim nikdy take, o ktorom nie som presvecena, ze je to dobra volba.

alexanotbad
4. feb 2015

@radopp cukor, ktorym odporucate sladit kravske mlieko velmi zdravy teda nie je 🙂

radopp
5. feb 2015

@alexanotbad Dobre, to sme už zamietli, mlieko bez cukru, ideálne rastlinné.

slaval
5. feb 2015

Dobry den,prave sa snazim odnaucit svojho 15 mesacneho syna od dojcenia.Ake mlieko zaviest umele alebo kravske? A ak umele v com je humana ina lepsia od ostatnych mliek?aky typ mlieka humany mam zvolit.dakujem za odpoved

mariana125
5. feb 2015

😝 hiiopoguhchhhijhijjjhkbjkjokhohfhhvjkv jjhhjiiiiokipp tjlplkhfd😅 gjjjkikoiiyuiuhhjooohfddwwwwssedrdeewweereeryiopphgeeew

nataly1982
7. feb 2015

U mna rozhoduje kvalita (zloženie) mlieka ... jasne, že nie každému sadne tá ktorá značka ... ale nie vždy keď sa dieťaťko pár dní nevykaká ide o koliku a nejaký problém, mamičky často zbytočne stresujú 🙂 Tráviaci systém si proste musí zvyknúť. Všetky mlieka na trhu majú zloženie, ktoré splna kritéria pre detskú výživu od útleho veku .... železo, vitamíny a pod. takže každá mamička si môže vybrať (v dnešenej dobe bohužiaľ väčšinou podľa fin. situtácie) pre ktoré mliečko sa rozhodne. Ale jedine Nutrilon je svojim zložením najviac podobný materskému mlieku ... výskumy nepustia. Laicky povedané ... ak chcete pre svoje dieťa to najlepšie dojčite, ak dojčiť nemôžete alebo nechcete a chcete pre dieťa to najlepšie ... kúpte mu Nutrilon 🙂 tým nechcem povedať, že ak niekto dáva svojmu dieťatku napr. Sunar tak mu nechce dobre ... 🙂 hlavne nech je to mliečko pripravené s láskou 🙂 a určite nedosládzať, dieťa nevie čo je sladké kým ho to nenaučíme.

radopp
8. feb 2015

@nataly1982 Keď sa bábätko nevykaká, treba mu masírovať bruško. Pomáha rascový čaj. V Nutrilione je železo v nevhodnej podobe. Sírany leptajú človeka zvnútra, najprv je to črevo a bolesti brucha. Nutrilion môžeš piť sám keď ti chutná. Príroda to má zariadené tak že matk akojí dieťa nejaký ten rok a potom postupne prejde na rastlinnú stravu. Výborným zdrojom železa, zinka, mastných kyselín... je makové mlieko.

nataly1982
8. feb 2015

@radopp môžeš mi poslať link na tvoje "vedecké závery" o nevhodnom železe a síranoch (ktorých je mimochodom nespočetne veľa ... a rôznych ) v Nutrilone ? rada si to prečítam ... ja nemám nič proti makovému mlieku, je hlavne výborným zdrojom vápnika ... neide mi o to, aby teraz mamičky vo veľkom dávali svojim deťom jedine Nutrilon ... diskutujeme na tému kritérii pri výbere umelého mlieka, je to môj názor ...

radopp
8. feb 2015

@nataly1982 Daj vedecký dôkaz že 1 + 1 = 2. 🙂 Asi také niečo požaduješ. Nevieš nič o síranoch? Síran železnatý dostať v obchode, vyskúšaj na niečom. Nalej si na ruku kyselinu sírovú, ochutnaj sladký síran olovnatý. Alebo radšej nie, ešte niekto nepochopí sarkazmus.

nataly1982
8. feb 2015

no vidim, ze by si potrebovala znižiť dávky toho makového mlieka 🙂 obráť sa na úrad pre kontrolu liečiv nech okamžite stopnú predaj nutrilonu keď je taký nebezpečný !!! a nech to nám lekárom dajú čím skôr vedieť ...

radopp
8. feb 2015

tu asi uplatním príslovie o perlách a sviniach

Strana
z2