Má alebo malo vaše dieťa reflux? Máte tipy, čo pomáha?

dada_humana
11. feb 2015

Reflux je opakovaný spätný návrat žalúdočného obsahu do pažeráka. V súčasnosti ním trpí až polovica novorodencov.
Okrem špeciálnych mliek, ako je napríklad Humana AR, máte pre ostatné mamy aj iné tipy?

ellca123
11. feb 2015

dcerka ho ma do dnes ,skuste davat na jeden krat len male mnozstva jedla a radsej castejsie a menej
dcerka pri spanku si dala stale vysoko vankus,mylim ci sa jej v noci nevraciala strava /nejedava 2-3 hod.pred spankom

mala to sprievadzane odgrgavanim a trapilo ju ked sportovala

zdena12345
11. feb 2015

syncek ma 7mes a stale ho to trapi
zvysena postel a vsetko co je urcene na lezanie- aby bola hlavicka vyssie,
odgrgnut po krmeni a nosit chvilu zdvihnuteho
tie specialne mlieka a zahustovadla nepomohli...
nenatrsat ani pri noseni ani v kocari...

dobromila1111
11. feb 2015

My sme to tiez mali. Sprevadzal odgrgnutie bezprostredne po papani. Boli sme radi,ze sme sa vhodnym mlieckom zbavili kolik. Prestalo to same v 4.m.

zamilion
11. feb 2015

dcéra mala reflux od narodenia do 14 rokov. potom sám odoznel, všetko dorástlo ako malo, ale už sme boli pripravení, že pôjde v 18 rokoch na operáciu.
ničím iným sa nedalo pomôcť len polohovaním a v staršom veku odsledovať, pri ktorých potravinách má problém. nemohla najmä kakao, bryndzu, korenené jedlá.

heslomoje
11. feb 2015

Ahoj, nas maly ma 5mesiacov. Reflux ho trapil od narodenia. Skusali sme sucralfat, sirupy proti refluxu po jedle aj nutriton. Naozaj vsak zabralo iba homeopatikum Gastrocynesine. Sranda, ze nikdy som homeopatikam neverila, ale po tom, co som videla rychly ustup bolesti pri papani (nam maly uz nechcel papat, prehltanie bolelo), menim nazor.

lealeuska
11. feb 2015

My sme mali silný reflux.Pomohlo nám mlieko babylove z dm a antirefluxný vankúš.

dilino
11. feb 2015

gastroenterologička predpisala mojej dcerke kapsule Helicid a odvtedy ked sa jej dava jedna večer jedna rano sa reflux stratil a však su to lieky na dlhodobe použivanie typu antibiotikum preto chodime aj na kontrolne odbery krvi ale zatiaľ je dobre to sa da pozisťovať na internete informacie kedže moja dcerka je veľmi ťažko postihnuta tak ja jej nedavam tie tvrde kapsule ale iba obsah su to take perličky a vsypem jej ich do ust a zapije malym množstvom vody.

dada_humana
autor
11. feb 2015

S refluxom mám osobnú skúsenosť - mladšej dcérke sa objavil hneď po narodení. Keďže som ju výlučne dojčila do 6 mesiacov, a ona pekne priberala, nemuseli sme používať žiadne umelé mlieko. Použila som len homeopatiká, ktoré jej nepomohli, tak som jej ich vysadila. Od narodenia sme Amiu polohovali, v postielke aj kočíku. Grckala po každom jedle, niekedy hneď, niekedy po pol hodine, hodine, raz , 2 x, 3 x. Nemalo to žiadny systém, žiadnu pravidelnosť. Výrazné zlepšenie som badala až po 8. mesiaci, čiže až keď som nahradila postupne všetky denné dojčenia tuhým jedlom a po jedle som ju dojčila pomenej.
Ďalšia podstatná vec, všimla som si, že keď som jej napr. kvôli cestovaniu dala kúpenú fľastičku jedla, aj tú vygrckala, jednoducho jej to nerobilo dobre. Som zástancom doma vareného jedla pre deti, preto som sa len utvrdila, že je to správny postup.
Všetkým mamičkám poradím ešte jednu vec, ktorá mi dodala viacej kľudu, keď som urobila to, že som rovnaké množstvo, ktoré vygrckala, vyliala z fľašky na zem a tak som zistila, koľko zhruba vygrckala. Vtedy som zistila, že to nikdy nebolo ani 10 %, napr. len 5 - 10 ml, čo bolo v norme.
Opantala som sa trpezlivosťou a to radím každej mamičke, treba len vydržať, je to dočasné 🙂

sirep
15. feb 2015

Jeden z mojich dvojičiek mal a aj stále má mierny reflux, ale nikdy som to nejako neriešila ani s lekárkou. Jediné, čo bolo iné, že viacej grckal a nechával po sebe nagrckané mláčky. Ale teraz keď už papá tuhšiu stravu, a kašičky je to grckanie menej časté. Viacej sa nosí, aby si odgrgol... Ono pri dvojičkách je nutkanie porovnávať deti veľké, ale keby som mala len jedného, asi by mi prišlo, že je to úplne normálne. Od malinka bol zároveň taký papkáčik, že ako keby nevedel kedy má dosť. Papal, papal, papal, kým bolo čo, a potom mi to prišlo také normálne, že to čo bolo naviac muselo ísť von. 🙂