icon

Budím sa v noci s kyselinou. Je to reflux?

21. jún 2026

Posledne mesiace sa mi obcas stava, ze sa v noci zobudim s neprijemnym palenim v hrdle alebo pocitom, akoby sa mi vracal obsah zaludka. Cez den vacsinou nemam ziadne vacsie problemy, preto ma to trochu prekvapuje. Mate niekto skusenost so zaludocnym refluxom? Môže ísť o túto diagnózu?

patrike
21. jún 2026

Presne to je podstata refluxu, zvierac na zaludku nedrzi, kyselina ide do hrdla. Smer gastro, zelam dobru chut, maju teraz nove hadice v akcii 🙂
Dostanes lieky na znizenie tvorby kyseliny, otestuju ta na helicobactera. Zatial ziadny alkohol, drazdive jedla a fajcenie.

anonym_f6d7a9
21. jún 2026

@anonym_autor
1.ješ veľa na večeru?
2.ješ tesne pred spaním?
3.je to len po určitých potravinách? napr.mastné
Odsledovať.eliminovať,ani na gastro netreba chodiť.
Prípadne si kúp Nolpazu a daj si večer.
Malé balenie je aj bez receptu.

patrike
21. jún 2026
@anonym_f6d7a9

@anonym_autor
1.ješ veľa na večeru?
2.ješ tesne pred spaním?
3.je to len po určitých potravinách? napr.mastné
Odsledovať.eliminovať,ani na gastro netreba chodiť.
Prípadne si kúp Nolpazu a daj si večer.
Malé balenie je aj bez receptu.

@anonym_f6d7a9 Zla rada, ked je to raz v takom stadiu, je dobre vylucit poskodenie sliznic alebo helicobactera, co moze casom viest az k rakovine. Nejako to doma tlmit bez presnej diagnozy nie je dobry napad.

verus_16
21. jún 2026

@anonym_autor toto sa mi stalo teraz dve noci po sebe. Zobudila som sa na to ze sa dusim vlastnou kyselinou, nevedela som sa nadychnut. Ale ja som uz vo vysok stadiu tehotenstva.

anonym_f6d7a9
21. jún 2026
@patrike

@anonym_f6d7a9 Zla rada, ked je to raz v takom stadiu, je dobre vylucit poskodenie sliznic alebo helicobactera, co moze casom viest az k rakovine. Nejako to doma tlmit bez presnej diagnozy nie je dobry napad.

@patrike píšem o eliminovaní príčiny.Tých 7 tabletiek ho nezabije.Tiež som nebola na gastre,Nolpazu mi predpísal ORL a potom obvodná.Vybrala som pár balení.
Už tie lieky ani neberiem.

patrike
21. jún 2026
@verus_16

@anonym_autor toto sa mi stalo teraz dve noci po sebe. Zobudila som sa na to ze sa dusim vlastnou kyselinou, nevedela som sa nadychnut. Ale ja som uz vo vysok stadiu tehotenstva.

@verus_16 To tehotenstvo meni situaciu, proste ti maternica tlaci na zaludok. Lieky ci mozes brat, je otazne.

verus_16
21. jún 2026
@patrike

@verus_16 To tehotenstvo meni situaciu, proste ti maternica tlaci na zaludok. Lieky ci mozes brat, je otazne.

@patrike nie nechcem brat uz to vydrzim. Len ze sucitim s autorkou