Viete, kde a ako sa vyrobilo vami používané umelé mliečko? Je pre vás pôvod krajiny dôležitý?

dada_humana
3. feb 2015

Mlieko použité na výrobu dojčenských mliek Humana pochádza výlučne z 29-tich rodinných fariem z blízkeho okolia výrobne vo Vestfálsku. Je pre Vás pôvod krajiny a pôvod základných surovín dôležitý, alebo dôverujete každému výrobcovi, že nič nekvalitné by do umelého mlieka nenamiešal?

pribinak
3. feb 2015

Hm, na Wikipédii píšu, ze Vestfálsko je priemyselná základňa Nemecka

katrinka8
3. feb 2015

@pribinak - dobrý postreh 😀, by mi nenapadlo si to pozrieť. Palec hore.

dada_humana
autor
4. feb 2015

Priznám sa, že v tejto časti Nemecka som nebola. Pozrela som si na mape, že vzdialenosť medzi 2 vestfálskymi mestami Dortmund a Herford, kde sa Humana vyrába, je 125 km, pričom som ešte nevymedzila vestfálske hranice úplne. Našla som na webe článok, v ktorom sa zmieňujú o Vestfálsku ako o krajine parkov a hájov🙂
http://www.germany.travel/cz/informace-na-cestu...

pribinak
4. feb 2015

http://sk.m.wikipedia.org/wiki/Severné_Porýnie-.... V Dortmunde sa dokonca tazi uhlie

domak2
4. feb 2015

Krajina povodu je absolutne nepodstatna, lebo aj v tej istej tovarni vyrabaju tu istu vec rozne pre vychod a pre zapad. Takze je skor dolezite pre ktory trh je produkt urceny. 😉 A rozdiel nie je len v UM, ale vo vacsine produktov. Co je dost smutne teda 🙄

dada_humana
autor
11. feb 2015

@domak2 Humana je len jedna. Vyrába sa iba v Herfode a žiadne dve linky tam paralelne vedľa seba nebežia. Všetky deti na svete pijú to isté mliečko.

liebling98
11. feb 2015

@pribinak nuž trochu ten kraj poznám, je pravda, že je to priemyselná časť Nemecka, ale nie je to tam vidieť a cítiť. Je to pekný kraj, ja osobne tam chodím rada. Netreba si to predstavovať ako priemyselné zóny na Slovensku.