Dobré ránko. Týždeň s rodinou iRobot začína. Už máte dnes povysávané?
Týždeň s iRobot na Modrom koníku začína. Na Slovensku sa prví robotickí pomocníci od iRobotu objavili už v roku 2008. Aj napriek tomu sú pre mnohých veľkou neznámou. Je to úplne nová kategória spotrebičov do domácnosti a ľudia majú nielen veľa otázok, ale prirodzene aj veľa predsudkov. Celý týždeň bude toto fórum otvorené pre akékoľvek vaše otázky a reakcie. Časy sa menia, začnime šetriť čas a neotročiť vysávaním.

Zdravim😉 Ja som dnes dostala "zelenú"na vyber iRobota (huraaa)... len netuším,ako začať pri výbere. To,že sa práve začal na MK tt s iRobotom beriem ako znamenie 😁
Netuším na akú radu sa sústrediť... 800 - 900... v rámci nich sú tiež rôzne modely však? Ale aké sú medi nimi rozdiely,tiež neviem... napr rozdiel medi 880 a 866... Tie 900 sú hlavne na väčšie plochy? Mám asi veľa otázok aj to nie veľmi usporiadaných 😀
@loyanca Ahoj loyanca, písať všetky rozdiely je fakt na dlho. Základným rozdielom je: Roomba série 600 je základný model, ktorý povysáva jednu miestnosť a potom ho treba preniesť do ďalšej. Potom je séria 700, ktorá má lepšiu filtráciu. Séria 800 má už nové kefy AeroForce, na ktoré sa nenamotávajú dlhé vlasy a chlpy, a teda ich netreba tak často čistiť. A navyše, vysávanie je 5-krát silnejšie. No a potom je séria 900, ktorá má kameru, a teda dokáže povysávať viac miestností, alebo až celú domácnosť. Navyše, pokiaľ je to potrebné, počas vysávania sa ide dobiť a pokračuje. Potom na našom eshop.iRobot.sk máme pri každom produkte porovnávaciu tabuľku, tak si vieš pozrieť rozdiely. Určite si pozri roboty na stránke, na iRobot.sk a pokiaľ budeš mať ďalšie otázky, zatelefonuj na infolinku 0900 111 151 a radi poradíme. Navyše, počas budúceho týždňa spustíme akciu pre baby z Modrého koníka, takže ešte chvíľu určite počkaj 😉
@atinkaa Ahoj, tých správ je tu spústa, ktoré konkrétne otázky myslíš?
@ivan_irobot Skvela odpoved uplne na zaciatok, takto po lopate som to potrebovala 😉 este prip...ak sa jedna o 4izb byt...cca 90m2...800ka by to uz nezvladla? Neprejde z izby do izby?
A existuju iRoboty na kombinaciu upratovania, t.j. vysavanie a vlhke upratovanie?
1. ci je braava lepsi mop ako scooba
2. poprosim ten kontakt na slubene bratislavske servisne Centrum, najma ak nevadi ze roomba nasa nie je kupovana na danom mieste
3. pri tej dvojspotrebicovej sade, ako hodnotis ty konk. ten dany mop, ktory je k vysavacu pridany a tiez ci jedina nevyhoda vysavaca je ze vysava po miestnostiach
dakujem
@loyanca Ahoj loyanca, no ono je to takto. V ponuke bude ešte v niektorých akciách Roomba 886. To je robot zo série 800, ktorý ako jediný z tejto série podporuje tzv. majáky. Majáky fungujú tak, že sa maják dá medzi miestnosti a keď je poupratovaná jedna miestnosť, robot prejde cez maják do ďalšej. 886tka má v balení jeden maják, takže je na dve miestnosti. Ak viac miestností, potom treba dokúpiť ďalšie majáky. No je to o staničkách, ktoré musia byť porozmiestňované po byte + treba dokupovať batérie a ajtak celý byt nepovysáva. Takže skôr sa treba pozrieť na Roombu 960 / 966 (líšia sa iba farbou), kde pomocou kamery povysáva celý byt (až do 185m2). A dnes som sedel so šéfkou a ponuka, ktorú chystáme pre baby z Modrého koníka bude veľmi, ale fakt veľmi zaujímavá. Najmä na tento model 💃
@atinkaa Ahoj, no Braava je mop, teda mopuje pomocou handričky. Scooba bol umývač, teda vypustila vodu, drhla kefou a potom pomocou stierky špinavú vodu zotierala. Bohužiaľ, tomuto systému sa už iRobot nevenuje, na mokro už vyrábajú čisto mopy.
2. V Bratislave nemáme servisné centrum, ale veľmi šikovného predajcu, ktorý vie pomôcť pri základných problémoch. Kontakt na neho nájdeš na jeho stránke www.sbuy.sk
3. Dvojspotrebičová sada predpokladám, že je akcia Roomba 896 + Braava jet 240 v sete, čo máme teraz v ponuke. Roomba 896 je 800vková séria, teda AeroForce kefy, na ktoré sa nenamotávajú vlasy a chlpy a vyšší výkon. Ale je určená iba na jednu miestnosť, potom ju treba preniesť. Viac miestností povysávať nevie. Pozri na odpoveď vyššie pre loyancu a nájdeš viac informácií ohľadom tých miestností. No a Braava jet 240 je super mop, ale je určená na menšie miestnosti, teda do 20 m2. Viac nevyčistí. Pracuje na princípe jednorazových čistiacich podložiek, takže s každým čistením treba použiť novú podložku (viac info na www.irobot.sk v časti Mopovanie). Ale v rámci tohto setu nájdeš v škatuli aj prateľné podložky (tiež info na uvedenej stránke). Suma sumárum, prehodnoť a počkaj ešte na tú akciu s Roomba 900, čo píšem o nej vyššie 🙂
@ivan_irobot dakujem za odpovede, pockame.
@ivan_irobot suseda ma tento model a vraj v pohode prejde cely byt... nie je to skoro tom,ci ide o bezberierovy priestor?
Napisala mi k nemu tolko "Anonkomplet cely byt na jedno nabitie, ked vysava a vie ze mu nevychdza zdroj tak sa vrati do stanice na nabijanie sam"
@loyanca Ahoj, model Roomba 880 mal v balení virtuálne majáky, ktoré mu pomáhali s prechodom medzi jednotlivými miestnosťami. Ale vždy je správne ho používa tak, že maják sa dá medzi miestnosti (do zárubne napríklad) a najskôr sa venuje jednej miestnosti a potom druhej - maják Roombu do tej druhej "prepustí". Aktuálne nemáme v ponuke majákový model zo série 800 (ale zo série 700 áno, model Roomba 782). Tento mal systém navigácie iAdapt, a keď to susedke funguje v celom byte, určite by mala lepšie povysávané (dôkladnejšie, najmä detaily), ak by ho používala miestnosť po miestnosti. Nový systém navigácie iAdapt 2.0 s kamerou už funguje úplne inak (Roomba série 900) a ten si poradí s celým bytom.
@ivan_irobot skvelé...mne to neprišlo ale skvelé že je to aj tu
@simca06022011 tak ja som teda za 15 minut nikdy nepovysavala.... pod nejaku pol hodinu na cely byt som sa nedostala a tak do tristvrte hodiny to da aj roomba s rozdielom, ze ja zatial mozem robit nieco ine, napr. varit...
Roombu som dostala v maji na desiate vyrocie svadby od manzela a poskladali sa nam na nu aj dalsi rodinni prislusnici..... je to skveely pomocnik.
@gretocka no ja povysavam za 15minut v pohode 🙂 za dalsich 15 umyjem podlahy... roomba ide jednu izbu 30-45 minut u nas v byvalom byte, cize mne to prekazalo. PRavdepodobne teraz v dome, by mi to bolo jedno keby ju pustim na poschodi... a ja som dole, ale tam v 2izbaku s prechodnymi izbami to mne prekazalo a hukot vsade, tiez nie je pre mna... ked som nebola doma bolo mi to jedno 🙂 nech si beha..
@ivan_irobot este mam otazocku , ako ze tie nizsie roomby povysavaju len jednu izbu? Treba ich prekladat? MOja roombita stara povysava jednu a ide do dalsej, boli k nej aj majaky ci co, ale 2 izby vedla seba zvladla aj bez nich ... alebo pri nich tiez take nieco ako majaky funguje? Ako potom schodisko? Automaticky to spoznaju ze su tam schody a nespadnu?
@simca06022011 Ahoj, aktuálne máme ešte v ponuke "majákové" Roomby, model Roomba 886 a Roomba 782 ale po vypredaní zásob (cca mesiac), ostanú v ponuke už iba Roomby 900, ktoré sa po domácnosti orientujú pomocou kamery. Aktuálne majákové modely majú v balení jeden maják, a teda povysávajú dve izby. Roomba 900 až celú plochu domácnosti. No a žiadna Roomba vďaka schodovým senzorom nespadne zo schodov.
A stare majaky sa asi nedaju pouzit? Mam 4 :DDD z tej mojej babicky...
@simca06022011 Jedine pri modeloch, ktoré som menoval. S inými fungovať nebudú. A Roomba 900 už nefunguje na princípe majákov.
@ivan_irobot ano to chapem 🙂 tak uvidime
@chmurkaxy ahoj , čítala som, že si nedávno kúpila roombu 960, ja som si tiež kúpila v piatok 5.6.2017 roombu 966- a tento týždeň som sa dozvedela o tejto špeciálnej akciovej cene ktorú ponúkajú tu na stranke pre baby z modrého konika roombu 960 za 599€ (roomba 960 a roomba 966 sú úplne rovnaké a líšia sa len farbou ) a teraz má ide skoro poraziť, keby som s kúpou počkala týždeň ušetrila by som viac ako 100 €.😖 Aj teba to tak naštvalo, alebo si si to ešte neuvedomila...

@ivan_irobot nam bohuzial nasa roomba zo schodov spadla,teda rovno z podesty a uz to nerozdychala☹
@ivan_irobot Zlava plati aj pri predaji na splátky? Ď.
@makimakimaki Ahoj, áno, zľava platí aj pri splátkach. V nákupnom koši najskôr zadaj zľavový kód, aby sa upravila cena a potom v ďalšom kroku nákupného koša sa dá zvoliť platobná metóda, teda aj splátky. Tam to už potom presmeruje na Quatro stránky a treba vypísať všetky náležitosti kvôli splátkam.
@gebrielka1 hej hej,sme sa s manželom smiali (nakoniec máme tu 966 /s ovládaním cez Wifi, to je medzi nimi rozdiel/ som pozerala), že nám to vždy tak dobre vyjde... Ale nevadí,bodaj by to bola najhoršia vec v živote 😁
@ivan_irobot poslali sme ju do servisu v Žiline, kde nám bolo povedané, že treba novú základnú dosku, čo stojí skoro ako nová roomba. hlavne sa bojím toho aby sa to opäť nezopakovalo. Foto nie je problém, ona vyzerá úplne ok, nič sa nezlomilo, aj zapnúť sa dá, horšie je to však už s vysávaním. Keď sme ju prvýkrát zapli som sa samozrejme bála a behala za ňou, aby zo schodov nespadla🙂, ale všetko bolo ok, a po čase príde raz domov a naša pomocníčka rozsypaná na schodoch☹
Ahojte, aj ja sa pridavam do klubu 🙂 s iRobotom som maximalne spokojna. A rozhodla som sa o tom napisat aj clanok na blog 🙂 kuknite

@ivan_irobot Pekny piatok, budem vdacna ak by bol priestor pre odpovede na moje otazky, pomoze nam to rozhodnut sa. dakujem