icon

Podľa čoho vyberáte mäso pre svoje dieťa?

timotej_hsh
12. dec 2016

Milé mamičky,
trávite čas v obchode študovaním etikiet produktov alebo sa spoliehate na predajcov? Hľadáte mäso slovenské či dovozové? Zaujíma vás, ako bolo kura chované a mäso spracované? Dopátrať sa k takémuto druhu informácií je možné, ale náročné. Avšak pre mňa je veľmi dôležité vedieť, čo jem a čo dám svojmu dieťaťu.
Rodičia majú väčšinou len malú predstavu o stravovaní svojich detí v školských zariadeniach z hľadiska pôvodu a druhu potravín. Áno, školská strava by mala spĺňať isté hodnotové normy, ale dbá na kvalitu zdrojov? Je strava v školských jedálňach skutočne výživná? Odkiaľ pochádzajú potraviny, ktoré sú denne podávané deťom?
Rozoberali ste podobné témy na rodičovských združeniach? Je “vaša” škola ochotná diskutovať o výbere kvalitných potravín?

Podľa čoho vyberáte mäso pre svoje dieťa?
Strana
z4
timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@libka1 ešte jedna drobnosť... skúste recept od Julie Childovej ;)

libka1
13. dec 2016

našla som tento http://www.vinovino.sk/vino-a-viac/vino-a-gastr... ale mrknem aj od nej. Vyzerá to tak, že toto je presne recept na "svalnaté" pretekárky 😅

timotej_hsh
autor
13. dec 2016

@michi200 Ako jediní garantujeme a hrdo si stojíme za tým, že naše kuriatka nedopujeme rastovými hormónmi, ani antibiotikami. Taktiež nepoužívame mäsokostné a rybokostné múčky. Naše kŕmne zmesi sú vo väčšej miere založené na komodite pšenica (60%) a zbytok je kukurica a zmes minerálnych látok a trochu sóje. Ani jedna komodita, ktorú používame nie je GMO. Nami poverená osoba sa pravidelne zúčastňuje auditov u našich dodávateľov kŕmnych zmesí. Kŕmne zmesi nakupujeme od preverených slovenských výrobcov a jedného českého.
Používané komodity sú z okolia Topoľčian, Bánoviec a Partizánskeho. Česká výrobňa používa komodity z okolia Brna a časť zo Slovenska 🙂

andreanova
14. dec 2016

@timotej_hsh vzhladom k tomu, ze vacsina kureniec na trhu su neni slovenske, kura vacsinou nekupujem. Kupujeme maso z dedinskeho chovu, napr telacie, hovedzie, baraninu, az sa vyhneme antibiotikam , hormonom. o vasom kurati som nepocula a tiez, nekupujem maso v supermarketoch....Ak su vase kury fakt chovane ,,bio,, tak poprosim info kde take kura kupit.
inak, znamy robi vodica kamiona a tie kurcata vozi, a tak, aj on mi potvrdil, ze kurata su na 99,9 perc chovane v polsku, a len dovezene k nam kde sa zabiju a oznacia ako slovenske, pripadne sa tu len balia. Preto nekupujem. Neverim oznaceniam, chcem vediet kde a ako sa potraviny pestuju, alebo, zvierata chovaju.

timotej_hsh
autor
14. dec 2016

@andreanova Kuriatka Kráľovské BIO nie sú, to by museli dostávať aj BIO papanicu atď. Toto je proste poctivý chov s výbornými životnými podmienkami. Chceme aby sa Kura Kráľovské dostalo k čo najväčšiemu počtu ľudí, preto ho ponúkame okrem vlastných predajní aj napríklad v Kauflande a Tescu. Zakladáme si na kvalite a sme patrioti, takže u nás Poľsko ani iná krajina okrem Slovenska nehrozí 😉

dankaa78
14. dec 2016

preferujem domaci chov a kupujeme aj v gazdovskom dvore u nas v meste.Inak odbocim od temy -prasiatko mame domace takže 100 % BIO😉

timotej_hsh
autor
14. dec 2016

@dankaa78 Skúšali ste už aj naše Kráľovské?

bibistec
14. dec 2016

@timotej_hsh zaujimalo by ma ci je to niekde uverejnene ten test ze naozaj je bez rastovych hormonov, ak ano bolo by super, len ja sa rada presvedcim

timotej_hsh
autor
14. dec 2016

@bibistec takym niecim asi nedisponujeme pretoze tie testy si robia priamo statny zamestnanci, ale super napad. Skusime sa k tomu nejako dostat. Verte ze keby nam zistia hormony a antibiotika uz by o nas vedeli cele Slovensko 😀

dankaa78
14. dec 2016

@timotej_hsh myslím,ze ešte vôbec...aj nejaký dotazník som vyplnala😃

milka1988
21. júl 2023

@timotej_hsh sa sa kúpiť aj niekde v Košiciach? Okolí?

Strana
z4