Učíme sa zvesela. SÚŤAŽ
Už v predchádzajúcom príspevku som načrtla, že zámerom knižiek je deti nielen zabaviť, ale aj niečo naučiť. Čo knižka, to plno nových a zaujímavých informácií.
Prečo sa napríklad neučiť zemepis spolu s knižkou Atlas sveta? Ľavou zadnou sa naučíte, ktoré sú hlavné mestá jednotlivých štátov, alebo sa o nich dozviete plno zaujímavostí. Interaktívne kvízy otestujú, čo všetko ste sa z knižky stihli priučiť.
Alebo si spestrite prírodopis knižkou Hravá prírodoveda. Na prvý pohľad nezaujímavé témy sa v sprievode s malou postavičkou Valentína Dúbka razom stávajú nevšedným zážitkom.
A čo tak cudzí jazyk? Učenie nikdy nebolo zábavnejšie a efektívnejšie. Napríklad s knižkou Hravá angličtina si deti vypočujú jednoduché slovíčka, alebo celé vety od rodeného hovorcu. Celá knižka potom obsahuje aj komplet slovenský preklad. Stačí len priložiť ceruzku k ikone slovenskej vlajky a môžete tie isté texty počúvať v slovenčine. Angličtina, či Nemčina (s Nemeckým obrázkovým slovníkom) sa tak z každodenného mordovania môže zmeniť na zábavu.
Využívate, alebo by ste využili knižky Kúzelné čítanie na učenie?
Napíšte vašu skúsenosť, či predstavu, ktorú knižku by ste najviac využili. Opäť jednu z vás odmením knižkou. Krásnou a kúzelnou Hravou prírodovedou! 🙂
Možnosť prispieť svojim komentárom je do zajtra do 10tej.
Tak knižka Hravá prírodoveda má svoju majiteľku: @kikuska555. Gratulujem 🙂 A my ďalej pokračujeme s výzvami a súťažami v ďalších príspevkoch.

Skúsenosť s knihami žiaľ ešte nemáme, no už teraz viem že to bude darček na Vianoce pre mojich chlapcov. Myslím že dieťa sa učí neustále a s knihami ešte viac obzvlášť ak je to hravou formou. Chalani začali chodiť do škôlky a zaujíma ich úplne všetko cez zvieratá básničky písmenká až po vesmír a počasie 😉
@nelakuzelnecitanie urcite ano 🙂 nasa dcerka ma 2 roky a velmi rada sa uci nove veci. Pred nedavnom jej sesternicka pozicala tieto knizky a mala bola nadsena 🙂 babka sa ponukla, ze na vianoce kupi pero 🙂 tak urcite by knizka potesila ❤️ Hlavne s nemcinou 🙂
@nelakuzelnecitanie velke nadeje vkladam do anglictiny 🙂 pocuvali sme ukazky a dcera bola nadsena, takze na narodeniny ju dostane
Atlas sveta 🌏 veľmi veľa cestujeme, malej z každej krajiny prinesieme na pamiatku nejakú ich tradičnú vec, aj keď si to ešte nepamätá, vzdy jej o danej krajine rozpravame 😊 s Kúzelným čítaním by sme ju o svete učilo este hravejšou formou 😊
Kuzelne citanie mame doma a odporucam ho na vsetky strany, pretoze nam pomaha pri starsom synovi v skole s anglictinou (dokupili sme aj nemcinu) ale ma ho velmi rad aj mensi. sami si zvolia co chcu alebo potrebuju poznat, alebo pocut. napriklad pri cudzych jazykoch velmi prospieva vyborna vyslovnost, ktora pri inych tituloch bez "zvuku", ja ked je napisana, sa nenachadza. mam len dobre skusenosti a iba odporucam.
Určite áno, napr. Hravá angličtina
Mam male deticky takze super je ucenie pesniciek zo Spievanok na zaciatok
Tato forma ucenia je super.mame 6 tychto kniziek a kazda dalsia potesi 😉
Jasne, ze sa deti z kniziek ucia. 5.5 rocny syn uz vie, co su to kontinenty a kde sa nachadza Slovensko. A ze akych ma Slovensko susedov.
A tiez sa deti ucia, ktore zviertka ziju v lese a aky zvuk vydavaju. Najradsej pustaju sovu a lisku, prip syn strasidelnych dinosaurov 😊.
Takze pri najblizsich sviatkoch si brusime zuby na Anglictinu a neskor isto pride na rad aj Nemcina.
Máme doma Hravú angličtinu, Ľudské telo a Spievanky. Sú to veľmi dobré knižky a učím sa z nich nové veci aj ja - mamina. Skvelý tip na darček!
Zatiaľ sme ešte nevyskúšali,ale uvažujeme
...úspech by mali spievanky, zvieratká a dopravné prostriedky, hravé učenie, časom aj ostatné, všetko to vyzerá zaujímavo 🙂
@nelakuzelnecitanie pokukujem po tychto knihach v knihkupectve uz davno, a uz sa tesim az nejaku dcerke zaobstaram🙂 knihy ma velmi rada, uz prisla do obdobia kedy si ich chce listovat pred spanim
My by sme sa veľmi potešili hravej angličtine 🥰🥰🥰 pripadne nemčine. Ovládať Cudzie jazyky je v dnešnej dobe nevyhnutnost, tak prečo nezačať už u malých detí? Spolu sa za bavíme, aj naučíme niečo, čo sa nám všetkým zíde.
Máme doma zopár kníh a moja takmer 3 ročná slečna ich miluje. Veľa sa z nich naučila, hlavne riekanky napr.Adam v škole nesedel z Hraveho učenia ale aj tie krátke z knihy Moje prvé písmenká. A smozrejme Spievanky - všetky texty pozná 😉 takže u nás nielen závava ale aj učenie. A využili by sme všetky lebo v každej je niečo zaujímavé a nové 😉
@nelakuzelnecitanie ahoj, kniha o prírode by určite potešila synka, 5 rokov, máme obrazkovu knihu o lese a tu už pozná celú, o letokruhoch, larvach, hmyze a ročných obdobiach..
Máme doma hravé učenie a hravá angličtina. Obe knihy sú super. Hlavne keď sú deti choré a treba ich udržať v posteli, tak kúzelné čítanie je ideálna zábavka. Radi robia kvízy a učia sa nové veci. Angličtina je top u staršieho syna, ktorý tento jazyk zbožňuje.
Ja osobne by som sa potešila knižke o Slovensku, už sme toho veľa pozabudali zo školských čias. Detičky veľmi baví príroda a ludske telo. Niekedy neviem ako odpovedat a tieto knižky nám to krásne vysvetlia.
Vemi sa mi páči tento hravý typ učenia. Určite vyskúšame ked budeme už v škole.
U nas urcite by bodovali spievanky,ale malu zaujima aj vesmir,zvieratka a doprava,takze na vyber bude.a casom aj anglictina alebo nemcina,kedze cudzie jazyky v dnesnej dobe su nutnostou😀
Ahojte, deťom minulý rok Ježiško priniesol 7 ročnej Slovensko a 3 ročnému Svet zvierat.Urcite by sme všetci využili Atlas sveta.Deti sa naučia niečo nové a rodičia si zopakujú,čo by mali vedieť.😀
S kupou knih sme dost vahali, ale bola to dobra investicia 🙂 Knihy Svet zvierat, Slovensko a Atlas sveta vyuzivame takmer denne aj v ramci nasho domaceho vzdelavania. Hrava prirodoveda by velmi obohatila nas vzdelavaci program 🙂
Určite by sme využili knižku Abeceda ale aj Angličtinu. Máme doma predškoláka tak by to bolo super 🙂
Dobrý deň. Doma máme zopár knižiek Kúzelné čítanie a kedže máme doma predškoláka sú tieto knižky pre nás veľmi prínosné a užitočné,nakoľko ich pravidelne využívame doma na vzdelávanie. Sú veľmi kvalitné. Obrázkový anglický ale aj nemecký slovník už máme a momentálne nejaká tá knižka o prírode prípadne svet by nás ako daľšia potešila 😊
U nás dcéru veľmi zaujala kniha ľudské telo ktoré si myslím, že aj niečo pochytila.Takze určite tie knihy aj niečo naučia.A určite by sme využili aj Atlas sveta.
Dcérke plánujeme kúpiť Kúzelné čítanie na Vianoce, vtedy bude mať 2 roky a 3 mesiace. Už mám vybraných niekoľko knižiek a teším sa, že postupne budeme dokupovať ďalšie a ďalšie. Verím, že ju to bude baviť a že najmä v aute budú najväčším prínosom a pomocníkom 😃😃
@nelakuzelnecitanie Akurát sa zamýšľam, aký darček kúpiť vnučikovi k narodeninám. Kniha je u nás už tradíciou. O týchto knižkách som nevedela.Takze, ďakujem za tip a potešila by kniha cudzích jazykov
My mame zatial len anglictinu, chceli by sme este viacero, asi najviac Atlas sveta alebo Hravu prirodovedu 🙂
@nelakuzelnecitanie mame uz viac chyb a kazde Vianoce doplname 🙂 Zatial su top Atlas zvierat a tiez Doprava 🙂 No,najblizsie to vidim na spievanky pre dcerku a pre syna Ludske telo 🙂
Chystáme sa, ze kupime angličtinu. Púšťať si s perom stale a stale dokola slovíčka pomože nielen veľa sa ich naučit, ale aj priuči dieťa porozumieť hovorenému slovu v anglickom jazyku. To je podľa mňa úplne super.

Môjmu synovcovi sme kúpili Kúzelné čítanie iba z tohto dôvodu - na písanie domácich úloh 😀 A synovec to veľmi rád využíva. Už som s ním robila veľmi veľa projektov, kde využil buď knihu Slovensko, Svet zvierat alebo Atlas sveta. Ale využívame ich aj na zábavu, súťažíme kto najlepšie zvládne test 😀. Hravú prírodovedu vidím prvý krát a veľmi by potešila 😉