icon

Učíme sa zvesela. SÚŤAŽ

nelakuzelnecitanie
Moderátor
17. sep 2019

Už v predchádzajúcom príspevku som načrtla, že zámerom knižiek je deti nielen zabaviť, ale aj niečo naučiť. Čo knižka, to plno nových a zaujímavých informácií.

Prečo sa napríklad neučiť zemepis spolu s knižkou Atlas sveta? Ľavou zadnou sa naučíte, ktoré sú hlavné mestá jednotlivých štátov, alebo sa o nich dozviete plno zaujímavostí. Interaktívne kvízy otestujú, čo všetko ste sa z knižky stihli priučiť.

Alebo si spestrite prírodopis knižkou Hravá prírodoveda. Na prvý pohľad nezaujímavé témy sa v sprievode s malou postavičkou Valentína Dúbka razom stávajú nevšedným zážitkom.

A čo tak cudzí jazyk? Učenie nikdy nebolo zábavnejšie a efektívnejšie. Napríklad s knižkou Hravá angličtina si deti vypočujú jednoduché slovíčka, alebo celé vety od rodeného hovorcu. Celá knižka potom obsahuje aj komplet slovenský preklad. Stačí len priložiť ceruzku k ikone slovenskej vlajky a môžete tie isté texty počúvať v slovenčine. Angličtina, či Nemčina (s Nemeckým obrázkovým slovníkom) sa tak z každodenného mordovania môže zmeniť na zábavu.

Využívate, alebo by ste využili knižky Kúzelné čítanie na učenie?
Napíšte vašu skúsenosť, či predstavu, ktorú knižku by ste najviac využili. Opäť jednu z vás odmením knižkou. Krásnou a kúzelnou Hravou prírodovedou! 🙂
Možnosť prispieť svojim komentárom je do zajtra do 10tej.

Tak knižka Hravá prírodoveda má svoju majiteľku: @kikuska555. Gratulujem 🙂 A my ďalej pokračujeme s výzvami a súťažami v ďalších príspevkoch.

Učíme sa zvesela. SÚŤAŽ
monikver
17. sep 2019

@nelakuzelnecitanie Nás by potešila prvouka. Máme doma knihu o ľudskom tele a atlas. A tie knihy sú úžasné.

misicka101
17. sep 2019

Zatial nemame ziadne hovoriace knizky, ale prirodoveda a zvieratka by u nas jednoznacne vyhrali. Drobec ma velmi rad kvetinky a vsetky zvieratka (ci uz zive, kreslene alebo umele 😉)...

lusy_n
17. sep 2019

My sme este tieto knizky nevyskusali, ale drobec je momentalne zaujaty citanim obrazkoveho anglickeho slovnika, takze na Vianoce urcite planujeme par kniziek kupit 🙂

etnatn
17. sep 2019

Pri dvojročnej dcérke som dobre pozerala, ktorú knižku objednať ako prvú a myslím, že Hravé učenie je to pravé, aj keď tvary a farby pozná už veľmi dobre, nájde sa ešte kopec vecí, ktoré sa môže z knižky naučiť.

baby213
17. sep 2019

@nelakuzelnecitanie ahojte, my vyuzivame atlas sveta ked sme doma a mame volnu chvilu a ked sme na cesta zas hru do auta, je to super. 8rocnemu by sa zisla este hrava anglictina a drobcovi 3rocnemu zas cisla, pismenka, basnicky no snad vsetko.... Lebo ON CHCE VSETKO VEDIET a tak sa milion krat spyta MAMI COTO JE?

miiichala
17. sep 2019

Vyuzivam ich aj na ucenie, touto formou to ide lahsie mojim chlapcom a aj sa na to tesia ked im poviem, ze sa ideme spolu nieco nove naucit. O to viac sa tesia ked sa nieco naucia a povedia to tatinkovi ked pride domov ze oni to vedia a ze ho to naucia tiez.

xlolax80
17. sep 2019

Urcite nemcinu a anglictinu a to najmä formou kvizu. To bavi deti najviac.

mariadarina
17. sep 2019

Pravdaze uz vyuzivame a na niekolko sposobov. Ucime sa poznavat zvieratka,ucime sa,ake zvuky vydavaju a vsetko si overujeme v kvizoch. Len by sa nam uz zisiel dalsi diel,lebo zvieratka uz mame preluskane zo vsetkych stran😅

lulu_tomi
17. sep 2019

Náš najmenší miloval knihu Svet zvierat a spolu sme v nej našli kopu odpovedí na jeho zvedavé otázky. Dcéra nosievala zase knihy Atlas sveta a Slovensko do školy a spolu s ostatnými si tak spestrili hodiny vlastivedy. A hravá prírodoveda by určite našla využitie nie len u nás doma, ale ako poznám nášho syna aj u nich v škôlke prípravke.

06lenuska09
17. sep 2019

Mame dinosaury, ktoru už moji chlapci poznajú naspamäť potom mame dopravu a najobľúbenejšia je časť kde sú vláčiky keďže veľmi radi aj cestujeme vlakom už poznajú väčšinu vlakov a teraz u nás veľmi ide ľudské telo zacli sa zaujímať o veľa vecí ľúbi sa mi ze je tam veľa vecí pekne normálne a zrozumiteľne vysvetlene. Hráva prirodoveda by nás tiež potešila keďže catso chodievame na prechádzky do prírody tak by si coto mohli aj v knižke prečítať a dozvedieť sa😊

anka2103
17. sep 2019

Určite všetky co mame doma využívame na učenie a spoznávanie. Predškolák sa mi naučil písmená vďaka knihe z kúzelného citania. Za nás naj investícia v detskej izbe 😉 Zatiaľ najviac miluje knihu Dinosaury. No zišla by sa už aj nová 😊
@nelakuzelnecitanie

dellpo
17. sep 2019

Zaital sme taku prilezitost nemali - dcera bola predskolacka. Teraz ako prvacka aktivne vyuzivame hravu anglictinu a pomaly sa zoznamujeme aj s pismenkami 🙂 Je to take odlahcenie po skole, kedy sa ucime-hrame.

onmaria
17. sep 2019

Nakoľko máme obe angličtiny,aj nemčinu,atlas sveta a Slovensko..veľmi by nás potešila už spomínaná prirodoveda,alebo topka by bolo ľudské telo 👍👍👍🙏
Knihy sú super,tie slovníky nemajú chybu a ako som už v inom príspevku spomenula,sú spravené lepšie,ako učebnice zo školy,ktoré nemajú ani hlavu,ani pätu.

betulinka1
17. sep 2019

@nelakuzelnecitanie kuzelne citanie mame od 3 rokov. Mame viac druhov kniziek okrem prirodovedy. Ta by sa nam hodila 🙂. Kuzelne citanie je nie len zabava na doma ale aj na cesty. Kviz v knizkach deti v aute zabavi a do pera sme im nahrali aj pesnicky, takze ked uz nechcu knizku pustia si pesnicky. Kuzelne citanie berieme vsade so sebou. Skoda, ze nie je aj v skolkach, pretoze by to urcite pomohlo v uceni tvarov, farieb aj anglictiny. Zabava je s knizkou o dinosauroch. Odporucam vsetkym detom, ktore ficia na dinoparkoch. Tie zvuky stoja za to.

vladik66
17. sep 2019

Kuzelné čítanie som už podarovala všetkým deťom v našej rodine, majú doma všetky časti. Sú veľmi obľúbené, najlepší darček na svete. My však nemáme doma ani jednu, dcérka bude mať o chvíľu 2 rôčky a knihe svet zvierat by sa veľmi potešila. Keď sme na návšteve u sesternici, ani nevieme, že ju máme, stále sa baby s knižkami hrajú. Ďakujem

hamaka
17. sep 2019

@nelakuzelnecitanie tak zrovna tuto v našej zbierke ešte nemame...syna knihy veľmi bavia, snažíme sa postupne dokupovat, aj teraz už mame nachystanu knihu Človek a príroda na meniny, ale aby som odpovedala najviac ho zaujala kniha Ľudské telo a Atlas sveta.

cokobebe
17. sep 2019

Mame spievanky a deti sa ich velmi rychlo naucili spievat. Svet zvierat sa im tiez velmi paci, ale pri tom zatial nevydrzia sediet tak dlho. Predsalen pri pesnickach mozu poskakovat a tancovat. Ale vzdy sa nieco naucia, pri kazdom otvoreni knizky. Myslim, ze aj jazyk by sa takto dobre ucil alebo zemepis

hrasokj
17. sep 2019

Nás by naviac potešila Hravá angličtina. Bol by to skvelý a zaujímavý spôsob učenia nielen pre deti, ale i pre mňa. Priznám sa, viem po nemecky, ale z angličtiny ovládam len základné slovíčka a detské pesničky, ktoré sa na mňa nalepili počas materskej dovolenky 😇 Pri tejto knihe by som bola na kurze angličtiny spolu s deťmi 😀

evulienkaslx
17. sep 2019

Doma mame Hrave ucenie, anglictinu a spievanky. Dcerku to velmi bavi a vydrzi sa ja sama dlho tomu venovat. Tento rok nastupila do skoly a ako prvacke by sa jej urcite zisla Hrava prirodoveda. Vyzera super. urcite by zuzitkovala tieto "hrave" vedomosti na prvouke

pooppy142
17. sep 2019

Knihy využívame denne 👍sú super ♥️🍀 deti sa t nich tešia a naučia sa nové veci 😉

liusinka
17. sep 2019

Zatiaľ máme len jednu, ale páči sa všetkým 3. Keďže mám doma malých knihomoľov a najväčšia z nich má 5 rokov, treba sa nám veľa učiť. Máme doma herbár a večer si čítame o vtákoch, keď ideme von, tak sú zvedavé aká je to rastlina a majú milión otázok, na ktoré neviem odpovedať. Občas sa pýtam čo som robila v škole :D

curcuma
17. sep 2019

Mám dcérku predškoláčku, takže voľba padne na moje prvé písmenká 🙂

strelka3
17. sep 2019

Mame angličtinu, Slovensko.. Deti si tie knihy radi berú aj samé... Veľa sa tam dozvedia.. Bavia ich potom aj kvízy.. Z prirodovedy by sa veľmi tešili 🍀🍀🍀

cvirenka
17. sep 2019

Naše obe deti (5 a 2 roky) majú veľmi rady Kúzelné čítanie.
Emmka sa vďaka nej učí angličtinu, dokáže pomenovať stavbu tela, a mnoho, mnohí iného.... Spolu si ich čítame a rozprávame sa o knižke. Ja jej vysvetľujem a vďaka krásnym ilustráciam to vie ľahšie pochopiť a rýchlejšie zapamätať.

Mladší drobček si rád púšťa rozprávky, pesničky a básničky. Miluje tiež zvieratká a dopravné prostriedky 😍

Maju dosť Albi knižiek, pretože na každý ich sviatok jednu dostanú 😊
Aj pero ešte potrebujú, nakoľko 1 pero pre dve deti je malo... 🙈😄

Včera dokojnca si dcéra sama vybrala, ktorú by najbližšie chcela dostať. Atlas sveta.
Tak aj táto, krásna o prírode by ju potešila... Už na pohľad je očarujúca 👌🥰

ivki7
17. sep 2019

My zatial nemame ziadnu, ale uvazujem nad minimalne 4 co by krpatu mohli zaujat isto hravou formou sa deti rychlejsie naucia preto na 100% by som vyuzila knizku kuzelne citanie na ucenie...tiez aj basnicky ci spievanky...

helen11
17. sep 2019

Knižky ma zaujali veľmi, určite budem rozmýšľať nad kúpou pod stromček, ak to finančný rozpočet dovolí, keďže ich ešte nemáme 🙂 mám taký pocit, že sa nebudú učiť deti, ale my rodičia... veď deti sa budú predsa hrať a učenie popritom je len krásnym bonusom. Všetky spomínané knižky vyzerajú úžasne. Aby som ešte odpovedala na otázku. Áno určite by som knižky využila na učenie a najviac sa mi pozdáva angličtina a práve hravá prírodoveda, aj keď najradšej by som ich kúpila všetky 🙂

majinka85
17. sep 2019

Ja ju osobne nemám, ale stretla som sa s ňou vo škôlke, kde ju doniesli ukázať moje malé deťúrence. (Konkrétne Slovensko)Všetkých nás to zaujalo a bolo skvelé učiť sa takýmto spôsobom. Teraz by som ju chcela pre moje krsniatko, ktoré je zvedavé a rado sa učí nové veci.

lubica285
17. sep 2019

Ešte sme knižky nekúpili, no akurát na Vianoce sa chystáme malému zaobstarať. Synovi by sa určite páčila knižka svet zvierat a doprava. Miluje dopravné prostriedky.

katrina11
17. sep 2019

Knižky Kúzelné čítanie máme dve a o zvieratkách, ktoré môj takmer 3 ročný syn rád číta a obľubuje kvízy ;) Myslím si, že ho to motivuje a hravou formou učí. Určite budeme knihovničku rozšírovať o nové hnihy ;) a je to super aj na cesty ;).

bibyke
17. sep 2019

Nemame este ziadnu knizku,no urcite by sme sa potesili nejakej,je jedno s akou tematikou😏